Korku iyidir. Zihnin sürekli çalışmasını sağlar ve bedenin yorulmasını engeller. Kişi korktuğu zaman cesareti normalinden %200 kat fazla olur.
Sevgi dediğiniz şey herkese hissedilecek bir duygu değildir. İçiniz ısınmaz ve mantığınız dışında davranırsa sevginiz değil sadece saygınız olur. Lakin korku bilinç altınız da ve reel hayatınız da size tehdit oluşturacak tüm varlıklar için beslenilen sabit bir duygudur.
Korku insana yapmak istemeyeceği şeyler yaptırır mesela bunu zorla size başka biri de yaptırabilir bir köpek hatta bir örümcek bile. Ama sevgi bile isteye yapacaklarını birbir yaptırır. Şimdi Şirin in Ferhat ın yüreğinde yaptırdıkları mı daha büyük bir örümceğin ürkütmesi mi? Hatta ben inanıyorum ki savaşlar da bitecek tek ihtiyacımız sevgi.
Sevgi ne kadar güçlü olsada. Korku da bir o kadar güçlüdür. Çünkü her güzel 1 şeyin mutlaka 1 sonu vardır. O korktuğun şey mutlaka başına gelecek. Yani ölüm. O düşündüğün zorluklar. Ayrılıklar..
Tabi ki korku. Cok hızlı yayılır bütün vücüda. Sevginin oluşması için; emek, zahnmet ve çile gerekiyorken; korku bedavaya yağmalayayıcı moğol istilası gibidir.
En İyi Cevaplar