Yapmak istediğim çok şey var ama bir türlü başlayamıyorum?

Soru çok net aslında. Yapmak istediğim çok şey var, ne bileyim spor yapmak, kilo vermek, yeni kitaplar okumak, dil öğrenmek, bölümümde ve mezun olduğumda işimde iyi bir noktada olmak gibi. Ve bunlar için plan da yapıyorum aslında ne gün ne yapacağım diye, hayalini kuruyorum, ciddi bir heves geliyor kendi kendime gaz veriyorum ama bazen o heves 5 dakika içinde bile sönüp gidiyor. Resmen tembelliğim yüzünden hiçbir şeye başlayamıyorum, hayatı hayallerle yaşıyorum ama ortada da gerçekler var tabii ki. En basiti kilo vermek mesela, aslında istesem çok rahat istediğim kiloya gelirim ya da istediğim alanda başarılı olurum ama bir türlü o potansiyelimi çıkaramıyorum tembellik, üşengeçlik ve erteleme hastalığım yüzünden. Ertelememin sebebi de büyük ihtimalle sürekli mükemmel zamanı, mükemmel fırsatı beklemek yani "Her şeyim tam takır olsun da öyle başlayayım" düşüncesi yüzünden erteleyip duruyorum. Açıkçası "Hadi beraber şunu yapalım, kendimizi şöyle geliştirelim, spor yapalım aktif olalım" diyebileceğim ve de benimle vakit geçirecek arkadaşlarım yok, daha doğrusu yakın arkadaşlarım var ama onlar benden daha beter durumdalar, "her şeyi salla" gibi bir düşünceleri var ve maalesef görüyorum ki üniversiteye başladığımdan beri ben de onlara uymuşum. Neyse, benim gibi olan var mı, kurtulabildiniz mi nasıl istediğiniz şeylere başlıyorsunuz ve daha da önemlisi gününüzü nasıl planlıyorsunuz? Bazen o kadar çok plan yapıyorum ve de günü ayarlamaya çalışıyorum ki saati saatine, resmen daraldığımı hissediyorum.
Yapmak istediğim çok şey var ama bir türlü başlayamıyorum?