#toxics

Sessiz kalmak konuşmak bunlar bir şey değil de gerçekten lafı gediğine oturtabilen, kendisini en doğru ve net şekilde ifade edebilen biri olmak isterdim. Bazıları mesela korkaklığından, asoyalliğinden falan çok susar sonra "Söz gümüşse sükut altındır." diyerek kendisini avutur.. Hayır, anlamı olan susma ağız ishali olmuşçasına sürekli olarak susmak değildir. Bu sözle anlatılmak istenen tabiri caizse mahalle karısı gibi kendini kaybedip laf dalaşına girmemek; kendini ayakları yere basan eylemler ya da üzerine düşünülmüş içi dolu sözlerle ortaya koymaktır.
Sessizlik en güzel melodi duymasını bilene. Etkilenmeyecek olan sesten de etkilenmez bence. Sessizliğim bir şey anlatmıyorsa karşıda sorun vardır.
Birçok kadının sessizliği etkileme yolu olarak değil, vazgeçme durumu olarak gördüğünü düşünüyorum. O nedenle sessiz kalarak etkileme yöntemi kadınlar açısından pek uygulanabilir gelmedi.
Kendimi sessize alıyorum ama olan yine bana oluyor 😀
Cevap
21Cevap
kimseyi etkilemek için uğraşamam
İnsan, sesini duyurması için susması gerekiyor bazen. Anlayana çok şey aslında.
Yani fikir vardır ortada bir arkadaş bir şey belirtmiştir sessiz kalarak onu desteklemediğini onun kalbini kırmadan farkettirebilirim bence ondan sonra bir şey olmuştur sinirli tavırlarla sessiz kalarak birçok şeyi ifade edebilirim.
Çok konuşan boş konuşandır her zaman. Yeri geldiğinde, söz hakkı doğduğunda kendini ifade eden insan asildir. Olur olmaz yerde boş lakırdı ile kafa ütülemeyi sevmediğimden asaletimle susarak etkilerim. Tabi bunu anlayabilmekte kapasite meselesi biraz. Herkeste aynı etkiyi bırakmaz. Bazı cahiller bunun pısırıklık olduğunu düşünür bir de aşağılarlar :))))
sessiz kalmak her insana tesir etmez ne yazıkki. kelimelerin anlamını yitirdiği yerde susmanın daha büyük anlamlar ifade ettiğini "BAZI" kişiler hissedebilir. soru şöyle olsa nasıl olurdu - sessiz kalmak nasıl insanları etkiler?
Genelde sessizimdir. Kırılınca üzülünce sinirlenince bazı durumlarda çekilmeyi tercih ederim. Beni tanıyan bunu anlar uzak durur ve özür diler. Anlamayan için de mesafe koymuş olurum araya çözüm kendiliğinden gelir.
Sessiz kalmam gereken yerde , sessizliğim ile anlam bulan ve beni anlayanlara zaten çok şey anlatabilirim..
Cünkü beni tanıdıkları için sessizliğimin nedenini de bilirler ☺️
Bunun dışındaki kişileri sessizliğim ile değil, çenemle etkilerim 😂
Lafı gediğine öyle bir sokacaksin ki kafasında hep o kalacak. Bu adam ya da kadın müthiş zeki diyecek. Bir kere o önyargı oluştu mu bidaha zor kırılır.
Eğer kimsenin dalaverelerine kurban olmak istemiyorsan daima içine kapanık ve sessiz ol demiş bir düşünür açıkçası biri çok da sessiz olmamalı nahif ve utangaç olabilir ona lafım yok ama sepsessiz olmak bence pek de iyi değil insanlar bir süre sana bakar gizemli olursun ama bir süre sonra alışırlar ve tek bir kelime söylesen tip tip bakarlar ben daha çok düşüncelerini açıkça ve cesurca ifade edebilen öz güvenli insanlara hayran kalırım
Seni sözünden değil, özünden suskunluğundan anlayan insanları etkileyebilirsin ancak.
Anlayabilene çok şey anlatır sükût..
En çok kırgınlığını, vazgeçmişliğini..
Sessiz kalmanız hiç kimsede merak uyandırmıyor ve kimseyi etkilemiyor. Söylediklerini net ve olabildiğince duygusallıktan uzak bir şekilde söyleyen insanlar daha çok dikkat çeker.
Öyle biriyim ve kesinlikle hiç güzel değil çok konuşmayı sevmediğim için insanlar benimle konuşurken onları umursamadığımı düşünüyor veya ben kimseye gidipte bişeyler anlatamıyorum onlara çünkü böyle insanlar içine kapanık insanlardır :(
Sessiz kalarak daha akıllı mantıklı kişileri etkileyebilirsin ve buda şu devirde zor ağzı laf yapan kendini bişey sanıyo
Doğru yerde doğru msji verirsen etkili olur çünkü düşünerek vermiş olursun
Çok konuşan boş konuşur çünkü düşünmeden konuşur
Etkileyemiyosun ya saf sanıyolar arada konuşmak gerekiyor. Yani nerede konusup nerede susacağını bilmek gerekiyor. En etkileyicisi bu.
Hepsi yerine göre hoş. Yani insan susması gerektiği yeri, konuşması susmaması gerektiği yeri de bilmeli. Asıl etkileyici olan bu.
Aslında sessizlik en güçlü çığlıktır..
Kimsenin sessizlikten anladığı yok! Ya egolu oluyor ya da başka kötü bir huy.
Az konuşan, yerinde konuşan insanların sözleri daha tesirlidir ve daha çok ciddiye alınırlar.🌺
Ben öyleyim
Çok sessizim az konuşurum
Çok faydasını gördüm bunun
Susarak çok şey anlatıyorum vallahi konuşsam anlamazlar
Hiç uğraşamam, etkilenecek olan her türlü etkilenir zaten
Etkileyemessin aksine karşı taraf yanlış anlayabilir
Çok susma ama vara yoga konusunca da ciddiye alinmiyosun
Az ve öz konuşarak. Aynı zamanda da mantıklı olarak
Sessiz kalarak insanı etkilemek yerinde ve sağlam konuşmak lazım
Normalde çok sessiz birisiyim.
Karşımdaki insan mutlu olsun diye boşbağazlık yaparım.
Sessiz kalarak insan etkilenmez ben etkilenmem. Konuşarak insana etkilenir.
Sessiz kaldığım an gidecek olduğum bellidir zaten. Sadece içimdekileri dışa vurmaktan yorulmuşumdur.
Etkileme konusunda pek iyi değilimdir genelde ters teper.
Bosver veya tamam derim bir susarim uc gun deliye donerler :)
Sessiz kalmak bazen seni anlamayan insana en büyük cevaptır özellikle kıymetinizi bilmeyen biri ise bu kişi yokluğunuzu hisseder.
Bunu benimde yapmaya ihtiyacim var bana bir kac ders verecek birisi yok mu basaramiyorum bunu
Sessiz kalarak etkileme gibi bir çabanız olmasa dahi insanlar bir şekilde merak ediyor bunu.
Sessiz kalma derim konuşunca anlamıyorlar ki sessizliğinden mi anlasınlar
O eskidendi kardeşim, şimdilerde herkes konuşuyor bu gürültüde sessiz kaldığın anlaşılmaz bile
Sessiz kalınca soğuk ve kibirli diyorlar bana 😕
Yerinde ve zamanında konuşarak yeterli oluyor.
Etkilemek için uğraşmayarak.
Ben sessiz kalamiyorum gevezeyim galiba😂
Sessizliğin den anlayacak birileri lazim önce ((
Konuşarak etkilemek daha guzel
Sessizlik çok şey anlatabilir
Zaten kalınca otomatikman etkilenirler
Sessizken coktan gitmis olurum ben
Bakışlarımla ve duruşumla
Sessiz kalarak 🙄
Evett alın bunu buradan diyecek 😀😀
🙈🙈🙈😂😂😂
Sessiz kaldıkça ezik zannederler