Hayattan soğumuş biri nasıl hayata bağlanır...
hayata beni bağlayan bir ailem var, azda mülkümüz
hayata beni bağlayan bir ailem var, azda mülkümüz
Hayattan soğumuş biri olarak hayallerimde yaşıyorum. Hayellerimide yaşama amacım olarak gördüğümden soğumuş bir şekilde olsam hayata bağlanıyorum. Hayattan soğumuş kişinin ne bir amacı ne bir umudu nede bir şeye karşı inancı olur. Bir şeylere inanman umut beslenmen ve amaç edinmen gerekiyor. Bende bazen buluyorum sonra sıkılıyroum falan. Biri demiş şükret yaratıcıya inan falan. Anca o şekilde dine sarılırsın yaşama amacın din olur. Namaz kılmak vs gibi.
dinim islama bağlıyım namazımı kılmayan
bir amacı olupta ulaşamsı zor olduğu için bırakan biriyim
Namaz kılmayı düşünüyorum inşallah bu yatsı vakti namaz kılacağım...
Biliyorum benim demek istediğim amaç olarak dini görüp tüm yaşamını din üzerine kurup yaşayabilirsin ya da başka bir hayalin isteğin varsa onu amaç edinip o amaçla hayatına yön verip şekilendirebilirsin. Yani bir amacın olmalı o hayata tutunmanı sağlar. İster din ister spor istersen bilim kendini bir şeye adamalısın.
2 sene önceye kadar siyasete adamıştım beni aştığını gördüm
islama kendimi adamalıyım doğru diyorsunuz
ya da islam alemi için birşey yapmalıym
Siyaseti biraz daha büyünce düşün gençlikte bir yararı olmuyor. Bir şeye kendini adarkende yeteneğinide hesaba kat yeteneğim ne bilmiyorum dersende yeteneğini keşfetmek için herşeyi dene. Ben spora yetenekliyim o yüzden kendimi spora adıcam. Sende yeteneğini bulasıya kadar dine ada kendini istersen. Ne istiyorsan yani.
19 yaşındayım
siyasete adamak için zengin/bay olmak gerektiğini farkettim...
fiziksel pek yetenekli değilim, topa bile vuramam doğru dürüs :)
yeteneğimi bulmadım daha...
Zenginliğe gerek yok. Siyaseti öğren bir partiye gir zamanla yüksele yüksele bir yerlere ulaşırsın zamanı gelince. Biraz da para gerekiyor tabi ama. Fiziksel yeteneğin yoksa akedemik yeteneğin olabilir. Vardır birşeye yeteneğin he ya da boşverliyip imam ol dine ada hayatını öyle yaşa ilahiyat oku ilahiyatçı ol vs.
elbet gerek ama parti kurma gibi bir fikrim vardı benim... çevre gerekti iyi sağlam
akademik yetenek sıkıcı geliyor ulamadım bir türlü yetnek denilen şeyi
Önüne gelen parti kuruyor sende 3-5 tanıdığın topla kur partini. Hoşlandığın şeyleri dene bulursun elbet.
güçlü bir şey olmadan kursan ne olur ki...
hoşlandığım şey birgisayarda vakit geçirmek açıkcası
Herkes kurar kurmaz güçlü olmuyor zamanla çevreni genişletip güçlendirirsin. Bende parti kurayım falan diyodum hala diyorum. :D O zaman bilgisayarla iligli bişeyler yapmayı bul. Bilgisayar programlarıyla vs.
benimkisi boş lafta kaldı galiba
bilgisayrla ilgili bir bölüm için sayısal okumam gerekirdi..
İlla okumana gerek yok evde kendinde geliştiriebilirsin kendini programları öğrenip bir şeyler yapabilirsin fikrin varsa. Programlama dili grafik programı vs ile oyun yapabilirsin eğer oyun tutkun varsa. ya da animasyonlar yapabilirsin. Ben düşünüyorum bunuda.
ingilizce şart onlar içinde :)
oyun yapmak isterim , strateji oyunlarından ülke yönetme oluyor ya mediavel serileri gibi :)
İngilizceyide programı yapabilceğin kadar öğren yeter. İşte senin gibi 1-2 kişi daha toplanıp amotörce oyunlar yapın. Belki bir şeyler başarırsınız. :D
kurtuluş savaşı güney cephesi için bir oyun vardı
cengizhan gibi oyunlar var yapan yapıyor
basit bir işlem çin bile kaç defa işlem yapılıyormuş gerçekten zor bir iş ama vaktim olursa deneyeceğim. ya da kendime göre yamalar yapacağımoyunlara :))
Aynen modlar yamalarda yapabilirsin. Zor zaman alıyor ama güzel şeyler yapabilirsin. Aklında fikir varsa bunları yapmayı dene ama küçükten başla küçük oyunlar yap sonra büyük fikirlerini yapmaya çalış. Birden büyük başlarsan hayal kırıklığına uğrarsın. :D
ilk olarak gta Türke müziklerini değiştirmiştim sevdiğim şarkıları atmıştım radio bölümüne :)
üni ile uğraşıyorum bu ara tercih felan onlar bittiğinde boş vakit bulabilirsem deniyeceğim :))
Bende üni sınavlarıyla uğraşıyorum. Bak bu konularda bir yeteneğin vardır gibi duruyor üniden sonra dene. :D
olabilir aslında bunları öğreten cdler varsa almalıyım :)
iyi fikir ha hiç aklıma gelmemişti sağol kardeşim :))
puan nasıl geldi kardeşim :)
Aynen cdler kitaplar kurslar bile var. Rica ederim. :D Ben Dgs giricem. 2 yıllık üni okudum. :)
dikey geçiş sınavı değil mi
okuyayı gideyim madem :)
oyunlarım için Türkçe çeviri için çok uğraşırdım
olmayanları nasıl çevrileceğine hangi sosyadan oalcağına bakar bazen oyun bile bozardım :)
Evet o sınav. Onla fazla haşır neşir olduğundan o konuda bir yetenek oluşmuştur artık. :)
evet denemem gerek :)
sağolun :)
Rica ederim. :D
Bunu gördükçe haline şükredip doğuştan gelen iyi şeyleri hatırlayarak :)
images.ticiz.com/664690_w640_h640_dscf3065.jpg
anlamadım
Yolda bu sarı şeylerle sürekli karşılaşıyoruz, görme engellilerin yürüyebilmesi için. Sürekli karşılaştığın için gördükçe hatırla ki şükret :)
benim memlkette pek yok
ama sağlığımaşükrederim elhamdulillah :)
Valla ne diyeyim :D ota b*ka koyuyolar bu yollardan (gerçi koysunlar da engelliler de çok önemli) :D senin şehrini es geçmişler :).
kayseri gelişmiş bir yapıya sahip ama bir İstanbul olamaz heralde :)
valla kayserinin merkezinde mutlaka görmüşsündür. kayseri büyük yer. ben İstanbul'da yaşamıyorum zaten :). ayrıca daha küçük şehirlerde bile görüyorum :).
pek gezgin değilim ama gördiğüm bişey değil
keşke burdada olsa ne güzel olur 8-)
Bizim pek dikkatimizi çekmiyor belki de, normal kaldırımın üstünde bir de bu sarılar oluyor işte üstü kabarık :) bastonla onlara dokunarak gidecekleri yere gidiyorlar.
olsa tabanrayım farkederdi pakelerin düzlü olanalrı var oda olabilir
vardır yine bir yerde :)
bak bu da yürüme yollarından birisi, ama fake atmışlar neden anlamadım yolun devamı yok :D
www.konyahaberler.com/.../20130616AW000270_02.jpg
valla iyi zengin olsakta yaptırsak :)
bendeki para bana yetmiyor :)
Zaten sen ben yaptıramayız bunu yani ucuz bişey değildir bence birsürü bu sarı kauçuğa benzer maddeden koyman gerek ki yolu öğrensinler.
bu süngerlerin yumuşağını yapanlerdan tanıdıklarımız var onuda yaparlar heralde...
Bilmiyorum ciddi ciddi masaya yatırılacaksa bu konu, devlet öyle özel sektörden senin kafana göre aldığın plastiği kabul etmeyebilir, ve kafana göre yol yapamazsın zaten.
tabiki herkesin geçtiği yollara olacak sonuçta bunlar
param yyok zaten :)))
ben yapıcaksan diye söyledim :) sakın kafana göre yola çakma o plastikleri sonra atarlar içeri :P :P :P
altına bomba mı koydun diye ahaha aklıma gelmemişti hiç :D :D
nerden nereye kadar yaptırabilirim ki zaten :D 10 metre bile yaptıramam :D
Ya zaten kafana göre yapabiliyo musun onu bilmiyorum, genelde bu tür şeyler devlet kontrolü altında olur ama bir fikrim yok.
konu nerden bereye kaydı :)
aşkla bağlanır. kalbini kapatmayarak bağlanır. para mal mülk cidden çok önemli de işte o noktada yetmiyor
para olunca en iyi kız bile dönüp bir bakar kimmiş diye
aşık oldum ama biriyle dahi çıkamadım şimdiye kadar
Likeni verdim :)
İnançla bağlanır, seni yaratana inan ve ona bolca şükret çok kolay ve emin ol her şey yoluna girecektir
en doğrusu
vatan millet din sevgisi aile sevgisi ile ayaktayım
namazında bir kişi değil orucumu kaçırmam
ibadetle mi bağlanırım yoksa Allaha duyulan sevgi ile mi?
Zaten Allah'a gercekten inanırsan ibadetlerini teker teker yerine getirmeye başlarsın bundan 1 ay oncesine kadar bende namaz kılmıyodum ama dedim ki hayatimda bir sey eksik sanki cok uzuyodum kendimi cok mutsuz hissediyodum ve namaza başladım ve simdi hayatım daha duzende ve kendimi huzurlu hissediyorum bir seye uzulsem namazda hepsini unutuyorum ama tabiki Allah'a sevgi duymadan yapılan ibadetin de bir anlamı yoktur sen önce yaratanı sev sonra yarattıklarını sev baksana bir etrafına kucucuk otlar miniminnacık böceklerin ne gibi faaliyetleri bize ne gibi yararları var onları incele sonra sen de hayran kalacaksın zaten o kadar mukemmeller ki ne olur bu dediklerimi okuyup bırakma istersen özelden de yardımcı olabilirim hayatını duzene sokmanın en guzel yolu bu
yaratılana bakınca zaten yaratana sevgi duymamak mümkün değil,
namaza başlayacam deyip başlayamayan bir insanım
evet 5 sene önce kuran kursuna giderdim, namazdan sonra üzerimdeki yük kalkmış gibi olurdu
şimdi cumadan cumaya anca kılıyorum, Alllahı Sevmemek mümkün mü?
Hayır mumkunati yok :) yapabileceğin en iyi şey ne zaman canın sıkıldıysa yani kendini ne zaman sıkkın hissettiysen kalkıp namaz kılmak sakın zor gelmesin bir iki kez namaz vaktinde kıl oyle alışıyor ki insan mesela ben ailemden çok cekinmistim babam sadece cumadan cumaya namaz kılar ama annemde babamda oruclarını eksiksiz tutardı ama namaz kılmazlardı eger bilmiyorum benim gibi dusunen varsa cekinecek hiçbir şey yok aksine insan gurur duymalı ^-^ sende dedigimi yapabilirsin ne zaman kötü hissedersen Allah'a sığın hatta en guzel anlarında bile bir tesekkur icin namaz kılmasan bile dua et her şeyin cok daha guzel olacağına eminim :))))
benim babamda öyle bende öyleyim...
namaza kalkacak dürtüyü bulamaıyorum kendimde o kadar erinen insan olmuşum ki...
yine de başlayacağım.. bugün bir yatsı namazını kılayım, :)
teşekkür ederim böyle güzel bir öneri için..
Kuran okuyarak Allahı dinleriz, namaz kılarak Allah ile konuşuruz...
böyle bir söz duymuştum :)
Cevap
5Cevap
seni sen eden herşeyi gözden geçir ve bardağın dolu tarafına bakabilirsin bence, sen sen olduğun ve sahip oldukların için zaten önemlisin kötü düşünmeye gerek yok ki..
ailem beni ben eden, birde vatan millet din sevgim...
amacın hedefin olmalı bide hayata bağlayacak biri ama insan yalnızda mutlu ve huzurlu olmalı sebep arama
yalnızken bir bilgisayar keyif veriyor...
hedef var ama beni aşıyor...
siyaset düşünüyordum kişilik yapım uygun değil,
sessiz sakin birinden anca Ahmet Necdet Sezer gibi biri olur. :D
seni hayata bağlayacak cümleler kurmak isterdim fakat bende senle aynı dertten muzadaribim :(
evet malasef :(
Hayallerin için yasa en azından ben hayallerimin için yasıyorum canımı çok yaktılar herseyımı kaybettım kendımı bıle ama artık hayallerim için yasıyorum
hayal var, hayal var
Ben de öyleyim valla. Varsa bir çözüm anlatın dinliyom.
Bende bu hayatta çok büyük eşitsizlik olduğunu düşünüyorum ama elimizden birşey gelmiyor şükretmekten başka
turkselle bağlan hayata panpa
çok yardımcı oldun sağol :)
Haha :) Uyanır uyanmaz güldürdün gene, koptum :s
uyun mu iftar için :)
Gülmek iyidir gül tabi panpa :)
kendini severek başkalarını eleştirerek ve dalga geçerek
kötü davrandıktan sonra ne anlamı kaldı ki ;)
eğer önemsiz biriyse bişey olmaz
herkes önemlidir
bence değildir
bilmiyorum ben böyle düşünürüm genelde :D
yaratılmışsa biri önemlidir, kendi ne kadar değersz davranışlar sergilese de
sergilemesin o zaman
Yaratan boşuna mı yarattı, ölene kadar af tanıyabiliyor..
insanlara kötü demek yakışmaz ;)
her neyse bana göre öyle
öyle gelebilir doğal bişey görüş açısı :))
evet
bende okumalıyım cevapları :)
:)))
bilmiyorum ben ailem için yaşıyorum sadece
kendi isterse bağlanır
Sevgi ile.
doğru
ama yok sevgili
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar