Derler ki aynı acıyı yaşayan insanlar birbirini kırmaktan çekinir ve birbirlerini çok iyi anlarlar.
Oysa gün gelir sırtlarında ki okları birbirlerine sokmakla meşgul olurlar. Anladıkları yerden, gün gelir belden aşağı vururlar. Biriyle anlaşmak için anlamak yetmez, biriyle anlaşmak için aynı acıları yaşaman da yetmez. Belki de yanlış düşünüyorum bilemiyorum ama bu zamana kadar anladığını sandığım insanların yaralarımı deşmesine çok tanık oldum. Aynı açıdan bakanların, sadece baktığına da..
Aynı acıyı paylaşan insanlar empati konusunda sorun yaşamıyorlar ve iletişimleri, birbirlerini anlama noktasında maksimum seviyelerde geziyor. Hayata bakış açısı benzer olanların çatışması muhtemel. Benzerlikler söz konusu hedef ve karakter olduğunda çatışır.
Aynı acıyı yaşamak, aynı sonucu çıkarmak anlamına gelmiyor. Bir olay sonucu biri intikamcı olabilir biri de kendini geliştiren. Hayata aynı açıdan bakanlar da sıkıntı. İnsan bir şekilde kendinde olmayanı ister, onu arar. Bence burada önemli olan, aynı değerleri taşıyor olmak. Aynı değerlere saygı duyarak yaşayanlar farklı da baksa farklı acı da yaşasa birbirini en iyi anlayandır. Diye düşündüm☘
Aslında hayat şöyle başlıyor. Herkes hayata farklı bir açıdan bakarken iki insan aynı acıya düşüyor ve bakış açıları değişmeye başlıyor. Ve dönüm noktası dediğimiz nokta, Acılar o insanları birbirine çekerek beraber bakış açısı edinmelerini sağlıyor..
bazı konular da aynı açıdan bakcaklar ki empati kurulabilsin ama çok fazla ortak yon varsa o ilişkide birbirlerine ihtiyaç duymadıkları için çabuk biter birbirlerini tamamlamaları lazım benimle aynı kişiyi ben napiyim 1 tane var zaten yeter ama benden farklı olup beni tamamlarsa iste o zaman onsuz olmuyo hissi doğar ve bağlılık olur
Aynı acıyı yaşayanlar bilirler nereden kırılır insan, aynı düşünceyi paylaşanlar bilirler yaşamı nasıl yönlendireceğini. Biri seni üzmekten korkar çekinir, diğeri ise eğlendirir.
Düşünceler ve mantık ile birşeyleri anlamak olası evet ancak yaşanmışlık ve acı aynı olsada karekter farklılığı olayı yorumlama şekli bakıs acınız, kültürünüz vs vs değiştirir durumu. Yani aynı durum farklı etkiler bırakabilir bu da aynı durum ve acıyı kendiniz gibi yorumlamanıza neden olur ama bu baskasını duygu dusunceleri ile aynı olmayabilir. Ki buyuk olasıkla olmazda. Özetle düşünceler ve mantık tabiki.
Aynı acıyı paylaşanlar daha iyi anlaşır bana göre. Biri diğerinin ne yaşadığını çok iyi biliyordur ve onu kendinden biri olarak sayıyordur. Bu sebeple anlaşabilme olasılıkları daha yüksektir.
Aynı acıyı paylaşmak diye bir şey yok. Acılar aynı olsa bile kimse kimseyi anlamıyor. Empati yok. Farklı olaylarla aynı acıları hissetmemize rağmen kimse kimsenin acısını paylaş (a) mıyor. Hayata aynı açıdan bakanlar ise bir nebze anlaşma ihtimali yüksek görünüyor. O da ta ki en ufak bir anlaşmazlığa kadar...
Kıssadan hisse, kimse kimseyle tamamiyle anlaşamaz.
Aynı şeyleri tecrübe etmiş ve hisleri aynı olanlar iyi anlaşır bunada aynı zamanda kafa uyuşması denir. Sen mesela örnek vereyim, ameliyat olmuşsundur o gerilim o korkuyu ameliyat masasında narkozu yerken saydığın sayılar varya büyük geriyor. Bunu yaşamayan birine anlattığında haa öylemiymiş diyip geçmiş olsun der geçer. Bende yaşadım biliyorum nasıl hissettiğini diyip sohbetler uzar ve aralarındaki o hisler karşılıklı olduğu için daha iyi anlaşırlar bu istatistik olarak gerçektir.
Aynı acıyı paylaşanlar sanırım. Empatlık dereceleri yüksektir sanki ve bu yüzden birbirlerini daha iyi anlayabilirler gibi geliyor. İki yarımın bir bütün etmesi gibi
Aynı açıdan bakmak bile bazen ters düşürebiliyor insanları... Aynı acıdan bakmak tarifsiz bir denge katar taraflara... Hangi söz onu yaralar iyi bilir. Daha özenli ve dikkatli olurlar.
Aynı açıdan bakmak önemli.. acılarımız aynı olsa ne yazar belki acılarım beni güçlü yaparken onunki delip geçti? Hayata aynı pencereden bakmazsak hiç anlaşamayız.
Bakış açısı her zaman için değişebilir değişkenlik içerir fakat yaşanmışlıklar olmuş geçmiş zaman içinde değiştirilemez o yüzden aynı kaderi paylaşmış kişiler daha iyi anlaşabilir diyebiliriz.
Aynı acıyı paylaşanlar tabi ki bir ablam vardı ikimizin de derdi aynıydı yüz yil da geçse kimseye içimi ona açtığım kadar açamam ve kimse onun kadar anlayamaz ama aramiza biraz mesafe girdi
Bence aynı acıları paylaşan insanlar diğer seçeneğe göre birbirini daha iyi anlar. Çünkü bazen bakış açımız ne kadar aynı olursa olsun bazı şeyleri deneyimlemeden, yaşamadan öğrenemeyiz veya anlayamayız.
Aynı açıdan bakmak zaman içinde sıkabilir, farklı görüşler farklı kültürler yaratır, ama aynı acıyı yaşamış olanlar var ki onlar birbirlerine yanlış yapamaz.
Hayata aynı açıdan bakanlar daha iyi anlaşır çünkü Hayata aynı bakanlar aciyada aynı bakarlar ama aynı acıyı yaşayıp o acıya farklı açıdan bakanlar iyi anlasamayabilirler Tekerleme oldu buda 😂
Selam Benzer düşünce de olan insanlar birbirlerini anlar ama faydalı olamaz... Aynı acıyı paylaşan insanlarsa ancak teselli eder... Değişik düşüncelerden çözüm ve yeni fikirler doğar ancak