Ego: Kişinin öz güveninin ve öz saygısının meydana getirdiği iç alemi ego olarak tanımlanabilir. Kişilik ve kimlik olarak ta adlandırabiliriz. Peki sizce egosuz insan var mıdır yoksa az da olsa bir insanın egosu var mıdır?
Egosuz insan var mıdır yoksa az da olsa, insanın bir egosu var mıdır?
Aslında egodan ziyade herkes kendini över, övmeli. Bizler kendi başarılarımızı kendimize söylediğimiz oranda insanlara da duyurmalı ve bundan çekinmemeliyiz. Kendi başarımızı duyurup kendimizi övmek ego sayılmaz her ne kadar ikisinde de amaç aynı olsa da. Egodan ziyade herkes kendisine olan övgüye sahip olmalı evet.
Hiç egosu olmayan insan olamaz. Ego insana insanı duyguları veren iç güdüdür. İnsanın iyi ve kötü yanını dengeler, kişiliğini oluşturur. Fazlası zararlı olduğu gibi azı da zararlıdır. Her insanın egosu vardır. Egosu olmayanın kendine saygısı da olmaz. Ancak ego kibire dönüşmeye başladıysa bu da insanın çevresine saygısının olmadığını gösterir. Yani ego her insanda vardır. Ancak dengeli tutmayı başardığımız sürece bize fayda sağlar. Aksi halde zarar verici olur
Konulara gore bir insanin ozguveni daha da fazlalasabilir. Ornegin biri cok iyi yemek yapar sadece o konuda cok guvenir ve biraz kibir olusturabilir. Birisi spora yillarini vermistir bu konuda kendini bilgili gordugunu dusunup fazla guveni olabilir. Bu ozguvenlerinin fazla olmasini normal buluyorum birini asagilamadikca.
Egosuz insan şöyledir; "Ben ne yapabilirim ki- Ne demek ben hiçbir şry beceremiyorum zaten" vs. Cümleler söyleyen insandır. Egosuz insan o yıkık veya silik dediğimiz tiplerdir.