Günaydın 😃🐣 Şimdiiik aklıma takıldı. Çevremizde birçok kişi ben seni çok iyi tanıyorum der. Sahiden de çevremizdeki insanlar bizi çok iyi mi tanıyor yoksa tanıdığını mı sanıyor?...Soruyu görüpte gelmeyenin yemeği tuzlu olsun inşallah 😀🐣😂
Çevrenizdeki insanlar sizi ne kadar doğru tanıyor?
Kimse kimseyi çok iyi tanıyamaz, bunu kabul etmek gerekiyor. Beni ne kadar tanıması gerekiyorsa o kadar tanımasına izin veririm. Bir kaç sevdiğiniz şeyi biliyor olması sizi tanıdığı anlamına gelemez.
En sevdiğin yemek, en sevdiğin içecek, en sevdiğim film gibi bunlar sizi tanıdığını göstermez. Aslında bu benim için bir koruma gibidir, çok tanımasına gerek yok kimsenin.
Birini gözünün tutması başkadır, birini tanımak bambaşka.. İlk tanışmada kişi hakkında bir yargıya sahip oluruz. Ona karşı olumlu duygular sürdürebilir ama geçen zaman zarfında ona karşı hoşnutsuz olabiliriz. Bu değişkendir.. Yıllarca beraber olduğunuz, beraber yediğiniz insanı ne kadar sevdiğimizi söyler, onu her şeyiyle kabul eder hayatımıza dahil ederiz. Gün gelir o insanla sorunlar yaşar, gördüklerimiz karşısında şaşırır ve "seni hiç tanımamışsım" diyebiliriz. İnsan duygusal bir varlıktır. İlgiye, şefkate muhtaçtır her zaman. Bunun üzerine insanlarla bağ kurar ilişkiler kurarız. Beklentiler karşılanır iyi olur, karşılanmazsa maalesef kötü olur.. Dolayısı ile kötü insan yoktur ve size uyan, uyum gösteren, göstermeyen insan vardır. Ve kimse bana kalırsa kimseyi net tanıyamaz. Anlattıklarım ile tanıdığını düşünür, sustuklarım kadar bana yabancıdır.
İnsanlar seni onlara gösterdiğin kadar tanır. Ötesini gorebilen ya da görmek için çaba sarfeden insan sayısı çok azdır. Tabi herkese kendini olduğu gibi tanıtmak istemez insan, ya biraz gizem katar ya biraz ego, ya biraz yalan..
Geçen sefer pantolonu kurtarmak için geldim bu sefer tuzlu yemek yememek için. Bakalım bir sonraki sefere neyden kaçmak için soruna cevap vermeye gelicem 😂😂
Çevremdeki herkes beni doğru tanıdığını düşünür ama annem dışında kimse gerçek anlamda tanımaz. Bazen bir bakışımla bile ne derdim olduğunu anlar. Veya iyiyim dediğimde aslında ne demek isteyip de diyemediğimi çözer.
Kimse kimseyi çok iyi tanıyamaz diye düşünüyorum çünkü Hiçbirimiz tamamen şeffaf olup da karşıdaki insana her şeyimizi anlatmayı ziyan satmayız içimizde gizli olan kuytular vardır Bence ben seni tanıyorum çok iyi tanıyorum ciğerini bilirim gibi sözler boş sözlerdir çünkü bizleri sürekli şaşırtan �nsanoğlu değil mi insanlar değil mi
Dostum var 11 yıllık o iyi tanır. Kendi ailemin ile bilmediği huylarımı o bilir. Bende onu tanırım. Giydiği donuna kadar, dinlediği müziğe kadar. Başkası tanıyamaz
Yeminle zarar ziyansın, pantolon yırtılsın dedin. Gittim pantolon aldım. 😁😁 Şimdi de yemeği tuz çoru yapıcaksın. Ben hiç tuz katmam. Al canımı ya, acı çektirme daha fazla bana🤣🤣 Herkes bir parçamı tanır. Kimse tamamen tanımaz.
Siz izin verdiğiniz ölçüde. Nitekim bir insanı tanımak için ya onunla savaşmalısın ya da yolculuk etmelisin ( eski yolculuklar aylar sürermiş) Günümüzde ise parasal ilişkiler bir çok ipucu verir.
Yani genellikle kimseye sıkıntılarımı yaşadıklarımı anlatmam hep her şey güzelmiş iyimiş gibi davranırım gülerim konuşurum normal bir insan gibi, ama yaşadıklarım hiç öyle değildir ve o yüzden bence bu puanı hak ediyor soru, ama karakter kişilik olarak doğru tanıyorlar %100, sadece hayat olarak tanımıyorlar