Aklıma takıldı da gece gece. Bir araştırayım dedim. Araşatırmalar ağlayan insanların, duygularını bastırıp ağlamayanlara kıyasen, ruhen çok daha güçlü olduklarını gösteriyormuş. Ağlayan insanlar üzüntülerini ve streslerini ağlayarak bir nebze de olsa atıp rahatlarken, ağlamayan ve duygularını bastıran insanlar içlerinde sinir ve streslerini biriktirirler. Oldukça sağlıksız olan bu durum, bu insanları zamanla ruhen yıpratıp güçsüzleştirmekteymiş. Ben hak verdim açıkçası, sizin de bu konudaki düşüncelerinizi almak istedim.Anlık mood'u bu şekide olanlar el kaldırsın 🖐🏼Sizce ağlayan insanlar ağlamayanlara kıyasen daha mı güçlüdürler?
Bu şarkı iyi geceler mesajı almamış derbeder üyecanlara gelsin. İyi geceler herkese 🌙.
Ağlayan insanlar ağlamayanlara kıyasen daha mı güçlüdür?
Bu biraz da neden ağladığıyla alakalı bir şey diye düşünüyorum. Duygusal nedenlerle gözyaşı döken insanları rahatlatır ağlamak, ruh halini düzeltmeye de yardımcı olur belki. Ama sonuç olarak o insanı o ruh haline sokan duygusal nedeni ortadan kaldırmaz. Yani rahatlatır ama hiçbir şeyi düzeltmez. Sonrasında oturup daha sakin kafayla düşünebildiği için güçlenir belki insan.
Belki o an güçlü olmasalar da bu onları sonradan daha güçlü yapar. Bir psikolog şöyle anlatmıştı bu durumu. Duygular sıvı gibidir, akar gider. Acı ve üzüntü içimizde biriktiği zaman, bunları kabul edip hissedip gözyaşlarıyla akıtabilirsek, acımız uzun sürmez, üstesinden geliriz. Ama bastırırsak, akıtmazsak, zamanla jelleşir ve içimizden atmamız zorlaşır. Sonra giderek katılaşır ve neredeyse çıkarması imkansız hale gelir. Bastırılan duygular başka şekillerde ortaya çıkar. Onları kabul etmek, hissetmek, yaşamak ve doğru düşüncelerle yönlendirmek gerek. Bu yüzden bunu yapabilen insan güçlüdür, zoru seçmiştir. Bunu yaptıkça da daha güçlü olur. Acıyı yok saymak ise basit bir kaçıştır, yüzleşmek istememektir ve bizi duygularını tanıyamayan, onları yönlendirmeyi bilmeyen biri yapar, bu da bir zayıflıktır.
Ağlamayan insanlar kendinden daha eminmiş gibi duruyor bu yüzden çoğu kişi tarafından sanki daha güçlüymüş gibi algılanıyorlar. Ancak ben her ne kadar ağlayan biri olmasam da ağlayan insanların daha güçlü olduğunu düşünüyorum.
Evet uzun zamandır ağlayamıyorum ve bu benim artan sinirimi, streslerimi doğuruyor. Rahat değilim diken üstündeyim ruhum gittikçe çürüyor gibi hissediyorum. Bakalım neler olacak
Bence güç gözyaşı ile tartılamaz onca insan var gözyaşı dökmeden sapasağlam ayakta duran özellikle erkeklerin çoğunluğu. Ağlmak zayıflık değildir ama ağlamamakta daha az güçlü olunduğunu göstermez bence bu biraz kişisel yapı ile alakalı..
Ağlamayanlardan güçlü değillerdir bence. Bir insan çok ağlamktan hiç ağlamamaya doğru yol alır. Düşün 4 yaşındaki çoçuğa tokat atsan ağlar ama ben ağlamam şimdi o benden daha mı güçlü oluyor. Ben daha çok yol katetmişim onun ağladığı şeylere ben daha önceden ağlamışım ve artık en büyük olaylara dahi nadir ağlıyorum. Olay bu yani ne kadar çok ağlarsan o kadar güçlenirsin ama net
Bu konuda somut bir bilgim yok açıkçası, bir şey okumuş değilim, yani şöyle etraflıca bir değerlendime yapamayacağım. Ancak bana göre de toplumun yargılarını belli bir düzeyde gözardı ederek ağlayabilecek kadar kendi karakterine inanan insan daha güçlüdür. Bunun arkası doldurulabilir gerçekten. Ancak şunu da eklemek lazım, yer konu ve bulunduğunuz ortamdaki kişiler de önemli, her yöne çekilebilecek hassas bir mevzu olduğu da aşikar. 🤔☺️
İyi geceler diliyorum öncelikle. Ağlamak da bir duygu biçimidir. İnsanlar kızabilir, sakin kalabilir, uyanabilir, özleyebilir vs.. Duygularını yansıtan insan güçlü demeyelim de cesaretlidir diyelim. Duygularını saklayan kendisinden bile çekinen insan cesaretini yitirmiştir.
Kesinlikle öyle değil yani aglamayan insan güçlüdür diye birşey yok. Psikologlar asla insanın stresini içinde tutmaması yaşaması gerektiğini söyler. Bugün buğulu gözlerin yarınları daha net daha güçlü göstereceğine inanırım. Araştırmalara göre de biraz öyle zaten. Ben aglayinca çok rahatlarım. Bir başkası da öyle olabilir. Ama aglamayan kesinlikle güçsüzdür diye birşey yok. Bu yasanmislikalra bağlıdır. Ama ağlamak insanı rahatlatır.
Bilmiyorum aslında güzel soru. Bence bu kişiden kişiye değişir. Mesela ben en son ne zaman ağladığımı dahi hatırlamıyorum ve içimde biriktirdiğim sinirim, stresim, hüznüm yok. Hani gerçekten de güçlü bir kişiliğe, kolay yıkılmayan bir kişiliğe sahibim. Ancak hani kimi ağlamayanlar da kendilerini sıkıp ağlamamak için zorladığı için içlerine attıkları şeyler zamanla onları güçsüzleştirecektir. Bu bağlamda baktığım zaman değişken olduğunu söyleyebilirim.
Ağlamayan dediklerinin içindeki fırtına ve çığlıkları kimse duyamaz... gizli ağlarlar kendilerine bile göstermek istemezler agladiklarini... aglamayan dediklerin daha güçlüdür...
Olay ağlamak ya da ağlamamak değil bence. İstisnalar hariç insan içinde ağlamayı itici ve yanlış buluyorum. Hele bunu sürekli yapan kişilere yanaşmıyorum bile. Zayıflık budur. Her insan ağlar ama bunu yalnızken yapmak daha doğru.
Ağlamanın güçle alakası yoktur ki. duyguyla alakalıdır. insan vardır merhamet duygusundan eksiktir vede güçsüzdür. insan vardır aşırı duygusaldır merhametlidir ama güçlüdür. aglamak iyidir rahatlatır insanii