Ben biraz sorunlu birisiyim yani derdlerim var ama o kadar dua ettim o kadar namaz kıldım o kadar yalvardım ve 2 senedir dertlerimden gram eksilmedi. Aksine daha kötü bir duruma düştüm git gide dinden soğuyorum. Allah tarafından dışlandığımı düşünüyorum. Namazı bıraktım yakında orucu da bırakıcam :( :( kısacası cok kötü bir durumdaydım yardım edin :(
Cevabın nedir?
Allah sevdigi kulunu sinarmis ve dert verirken dermanida verirmis sana dusen dermanini aramak ararkende isyankar olmamaktir hayat bazen seni öylece bunaltir sevdiklerini elinden alir seni kimsesiz birakir hani cikis yok artik dedigin anda hayirli bir kapi acilir unutma gün dogmadan neler yüce rabbim bir kapiyi kapamadan otekini acmaz herseyde vardir bir hayir düsünsene bu dunyada yasa oteki dunyada ki ahiret asil yasamdir orada yasayama yaptiklarinin bedelini öde orasi öyle bir yerki istedigin hersey herkes yaninda aci gam keder yok bu dunyada cekmeye deger ahiretimiz güzel olacaksa asla isyan etme git derdini anlat birilerine senin goremedigin ama aslinda ufacik bir detay bile icini ferahlatabilir sabir et ve asla inancini kirma
113 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim uzun uzun yazmışsın aslında çok haklısın ama bılmıyorum insan 1 kere kuşkuya düştüğü zaman bidaha toparlanması zor oluyor. Derdimi kimseyle konusup anlatamam :( :(
Soran+1 yılPEki yazıyorum :(
Soran+1 yılGönderilmiyor mesaj.
Soran+1 yılYok gönderilmio. Evet ben gizliyim. Açamam gizliyi tanınmış biriyim burda. İnsanlar tarafından hor görülmek ıstemıyorum.
Soran+1 yılPeki son takip eden benim. Mesaj at.
Soran+1 yıl:( of sana mesaj atılmıyor ki ben atayım. Takip etmediğin üyeler dışında sana mesaj atamıyor kimse o ayarı yapmışsın. :( Hani sağ yukarda nickin yazıyo ya ileti geldiğinde ( 1 ) falan yazıo. Mouse'la oranın üstüne gel ayarlar var en altta ona tıkla. Sayfaya girdikten sonra " Sadece takip ettiğim üyeler bana mesaj gönderebilir " şıkkı var onun üstündeki Tik'i kaldır ve kaydet de.
Soran+1 yılAttım :( geç gördüm bunuu
En İyi Cevaplar
Duâ ettin peki duâ ederken Allah'ın varlığına inanıp , dertlerinin derman bulacağına inandın mı? Namaz kıldın , kılarken içinde inancın ile mi kıldın , Allah'a olan sevgin ile mi kıldın? Peki bunları yaparken herşeyin Allah'ın hikmetine ve zamana bıraktın mı? Sabır ettin mi? Allah Herşeyi bilir senin içinde iman ve sevgi yok.
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet ağlayarak kıldıgım oldu. Sabırda ettim herşeyi yaptım ama olmadı
- +1 yıl
Bak , ben çok küçükken dünyanın en büyük derdini yaşadım hergün ağladım o küçük yaşımda. Güldüğüm zaman en nadir zamanımdı. Bilemezsin ki o zaman hayat nasıl neye inanıyorlar. büyüdükçe alıştım hayata namaz kılmaya başladım hayatta ilk defa kendi ayaklarımın üzerinde durdum. Derdimi anlatmaya kelimeler yetmez. En buyuk acılarımdı o 3-4 yaşlarımda. Büyüdükçe her zaman duâ ettim benimde ümitsizliğim oldu çünkü Rabbim ' in bana merhamet kapısını kapattığını zannettim. Ama çok küçük bir o kadar küçük bir ümit belirdi dedim ki Allah'ım sn büyüksün. O günden sonra hiç duamı eksik etmedim herşeyi zamana bıraktım. Çok geç olsa da şu an mutluyum bu mutluluğumun sebebi herşeyi gören , bilen , duyan Rabbim'dir.
Soran+1 yılBeni duymaz :( sevmez. Yaratıp takip etmedği insanlardanım :(
Soran+1 yılKader bana birgün güler biliyorum ama önemli olan şu anımda bu zamanlarımda güldürmesi :(
Yaptıklarının bir karşılığını olması gerektiğini düşündüğün an hatanın kucağındasın. Yaptığın ibadetlere Allah'ın değil senin ihtiyacın var. Her insan hak ettiğinden fazlasını almaz. Takdir Allah'ındır. Ne zaman hak ettiğine karar kılarsa o zaman takdir eder. Sen ise bu iki zaman aralığında Allah'a hak ettiğini ispatlamak için çaba harcamalısın.
12 Yorumla
Soran+1 yılO halde ben bu dünyadaki dşüncelerimden bu kötü halimden nasıl kurtulucam ki :( ?
+1 yılKardeş ne yalan söylim Allahım bizi affetsin fakat bende kendimi eksik gibi hissediyorum dayanmaya çalışıyorum, inancım biraz zayıfladı bende çok büyük sıkıntılar çektim, hayla çekmeye devam ediyor sonuna kadar dayanmaya çalışıyorum inşallah doğru yolu bulabiliriz asla orucu bırakma kardeşim gene yoluna devam et sonuna kadar.
08 Yorumla
Soran+1 yılİNşallah. Devam etmek istiyorum ama toparlayamıyorum kendimi. Hep büyük bir boşluk büyük bir acı var sanki içimde :(
- +1 yıl
Aynen öyle kardeşim ben önceden 5 vakit namazımı kılan gerçekten büyük bir inançla dinime inanan birisiydim artık bana Allahım affetsin ama saçma gelmeye başladı bazı şeyler git, gide üstüne koymaya başladı içimdeki bu boşluk ve inançsızlık namaz kılmayı bıraktım aynı ateistler gibi düşünmeye başladım ne yalan söylim televizyonda din programı çıkınca rahatsız olmaya başladım artık annemler bazen konuşuyorlar işte Nihat Hatipoğlu felan çıkınca bende ister, istemez hemen tepki veriyorum benim Ateist olduğumu düşünmeye başladılar ama zorla inadına devam ediyorum orucumu tutuyorum, Cuma namazlarına artık eskisi gibi bir heves kalmasada gidiyorum sende asla pes etme sonuna kadar git kardeşim, dayan.
Soran+1 yılAynı ben'i anlattın. Tek bir farkım bile yok tek bir. Direk aynı ben :(
- +1 yıl
İnanırım kardeşim maalesef çoğu insan bu sınavdan geçiyor bizlerde birer sınavdayız fakat korkuyorum tam anlamıyla inançsız olmaktan gerçekten büyük bir sınavdan geçiriliyoruz onca dert ve sıkıntının üstüne birde bu olay ama başarabiliriz kardeşim sen gittiğin yolda asla şaşma dinine zorlada olsa dayan ve inanmaya çalış ben öyle yapıyorum. :(
Soran+1 yılBende öyle yapmaya calısıyorum ama ısınamıyorum hiçbişeye hep üzüntü halindeyim falan filan
- +1 yıl
Aynen öyle kardeşim biz aslında büyük bir sınavdan geçiriliyoruz bunca şeye rağmen hayla bana inanacaklarmı diyor Allah yaşın kaç bilmiyorum ama asla durma, pes etme sonunda kazanan biz oluruz Allah yar ve yardımcın olsun.
Soran+1 yıl18. Amiiin
- +1 yıl
Bende 18 yaşındayım zaten bizlere ne oluryorsa bu yaşlar oluyor ileriki dönemler inşallah bu fikirlerden uzaklaşırız insan gençken sürekli sorgular umarım doğru yolu buluruz bende çok korkuyorum inançsız olursam ve eğer gerçekten dinler doğruysa, herşey gerçekse Cehennem ateşinde ebedi, sonsuz yanmak var kardeşim. Bu yüzden elimden geldiğince dayanmaya çalışıyorum, sende dayan kardeş. :(
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
27Cevap
DERT mi dedin?
https://www.youtube.com/watch?v=HT7eyWbKddQ
Allah en çok sevdiği kullarına dert verir haberin olsun ;) Çünkü inancını test ediyor.40 YorumlaBende bazen çıkmaza düşüyorum o kadar inancım azalıyor o kadar dua ediyorum sanki hepsi boşa gidiyormuş Allah beni umursamıyormuş gibi oluyorum ama sonradan kendime geliyorum tekrar dua ediyorum içime bir ferahlama geliyor Allah yolundan ayırmasın kardeş.
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin cümlemizi
+1 yılBen de ateizmi dusundum bir zamablar diger dinlere de bakindim aama tesadufen sonradan musluman olan bir kadinla tanismistim sagolsun sorularimi cevapladi ben islam dininin mantikli oldugunu dusunuyorum kardesim. Bilim ve islam paralel gidiyor gercekten :)
00 Yorumla
+1 yılÇok derdinin olması dininden soğuman anlamına asla gelmesin sen o duaları ediyorsun ya Allah seni daha çok seviyor. Allahın hiç bir kulu üzerindeki sevgisi azalmaz. Ayrımcılık yapmaz onun gözünde bütün kulları eşit ve değerlidir. Allah sevdiği kullarını sınar. Herkezin derdi çok benimde seninde onunda. Allah sadece seni isyan edecek mi etmeyecek mi diye sınıyor. Hepsi bu sende isyan edip Dininden uzaklaşananlardan olma. Unutma ki bu dünya üzerinde İslam kadar temiz bir din yoktur.
00 YorumlaBak canım benim babamda aynen böyle derdi sıkıntısı var ama onu kimseçözemedi sürekli dua ediyor namazlarını hiç aksatmaz ama artık öyle bir duruma geldi ki küfür bile eetme durumunda sonra tövbe edip Allah beni sevdiği için yapıyor diyo bu dünyan kötüyse sabret öbür dünyan iyi olur inşallah sabret
00 Yorumla
+1 yılTamam da imtihan dünyası değil mi? Allah seni sınıyor herkes gibi. Senden daha kötü durumda olan insanlar var sorunları dertleri var onlar bir kere de olsun hiç isyan etmiyorlar. herseyde bir hayır vardır böyle düşün. Demek ki hayırlısı buydu de Allah o kadar merhametlidir ki hiç bir duayı geri çevirmez sadece kabul olma süresi uzun olabilir. İnancını zedeleme. senin de imtihanın belkide bu Allah'a inan iman et.
00 YorumlaBen de iki yıldır sorun yaşıyorum. ben de namaz kıldım oruç tuttum dua ettm hicbir sey olmadı. ben de senin gibi inançsızlaşmaya başladım. en sonunda yine dua edeyim dedim. ve dua ettim ne oldu biliyor musun yine kabul olmadı sorun devam ediyor. o kadar yalvar yakar bir gıdım ilerleme yok
10 Yorumla
+1 yılImtihan bu. Ulan adamların ülkelerinde savaş oluyor oradan oraya savruluyorlar tecavüze ugruyorlar dislaniyorlar cocuklari kaçırılıyor organlarini aliyorlar atıyorlar onlar dininden kopmamisken dertliyim ben diye sen mi kopacaksin? Kusura bakma ama senin imaninda zaten bir bosluk var
10 Yorumlasenin Allah' ya rabbi.. diye dua etmen O'nun buyur kulum demesi üzerinedir.
Allah dualarında ısrarcı olanları sever. dua etmekten vazçme ve ettiğin duayı acaba kabul olacak mı diye takip etmeyi bırak çünkü bu Allah dan şüphe duyduğunu gösterir.10 Yorumla
+1 yıl'İsyanlardayım' diyordu. . Aslında 'imtihandayım' deseydi kurtulacaktı. .
-Hz. Mevlana31 Yorumla
Soran+1 yılYani :/
+1 yılNe olursa olsun hangi durumda olursan ol sakin Dini Allaha olan düskünlünü inancini terk etme ! Terk ettin zaman hersey olundami olucak? Unutma hayata herkes seni terk eder ama yine Rabbim sana kulum der ve Terk etmez.. Hangi durumdasin bilmiyorum ama Din insanin Diregdir.. Rabbim simdiye kadar hic bir kulunu reddetmemistir hakki ve hayirli olani nasip etmistir unutma belki bunlar imtihan bilmesin bu düsüncen yanlis demekki icden dua etmiyorsun kalpden
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsakin öyle düsünme :( Yaradan ihmal degil imtihan eder sen dua ediyorsun namaz kiliyorsun diye seytan seni uzaklastirmaya calisiyo gecen bir yerde duydum namazi terk etmek sirk kosmak gibiymis sakin yapma kardesim uyma seytana :(
03 Yorumla
Soran+1 yılMalesef aldı götürdü şeytan beni :/
Cevap sahibi+1 yılsen izin vermezsen götüremez
Soran+1 yılBeni dinlemiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılYüce Allah'ın dergahindan kovulmussun sen. Bu düşüncelerle hiç bir işin rast gitmez. Aksine bütün zorluklara, sıkıntılara rağmen daha fazla Allah'a ibadet etmelisin. Burasi imtihan dünyasidir ve şunu da unutma ki Allah bir gün kalbine ferahligi verecek, gununu aydin edecektir. Sen dualarini eksim etme...
00 Yorumla
+1 yılAllah ya senin istedigin seyi verir, ya da daha iyisini verir. Belki daha iyisi, senin hakkinda daha hayirlisi olmustur sen gormuyorsun.
05 Yorumla
Soran+1 yılNe zaman görcem ölüncemi. Peki ölene kadar böylemi devam etcek herşey :(
- +1 yıl
Yani senin hakkinda zaten. hayirlisi olmudtur. Ama dualarinin karsiliginu mutlaka gorursun. Bu dunyada degilse de diger dunyada ama Mutlaka gorursun. ama sakin birakma ibadetlerini. ZaTEN DUALARİNİN KABUL OLMASİ İCİn ibadet etmemelisin. Belki de sinavdir. Ve sen bunukazanmalisin.
Soran+1 yılZor durumdayım :(
- +1 yıl
Ne gibi?
Soran+1 yılBooşver sal gitsin (:
Bunun bir imtihan olduğunu düşün, hayatını etkileyecek bir imtihan.
Nasıl bir sınavın çok zor olacğını bilsen de çalışmaktan vazgeçmiyorsan bunda da öyle yap.
Allah yardım etsin kardeşim.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılkamil insan olmak sadece dua edip ibadet etmekle olunmaz
hayatın içinde olmalı ve örnek insan olmalısın
kamil derken hakaret etmek istemedim bilgin olsun00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 840 cevap paylaştı. İsyan etme. Hayat hepimiz için zor. Sanma ki tek sen böylesin.. Ama Allah tarafından dışlandıgımızı düşünmek doğru olmaz. Sabretmek lazım. Hayat koca bi' sınav.
10 YorumlaDertlerini çözmek için dua dışında bir girişimde bulundun mu? ( örneğin paraya ihtiyacım var daha çok çalışayım vs.) yoksa dua edip bekledin mi?
Ya da şöyle sorayım, hasta olunca sadece dua mı ediyorsun yoksa doktora da gidiyor musun?00 Yorumla
+1 yılHep hayirlisini istemek lazim. Biz bilemeyiz sonunda mutlu olup olamayacgmizi. Uzuluruz belki ama hayirlisi odur. Daha büyük üzüntülerin önüne geciyordur. Sabret kardesmm dua etmeye devam et mukafatini alacaksindr.
00 YorumlaYapma asla boyle birsey tövbe et bende 1 yıldır o kadar acı seyler yasıyorum ki ama asla allahımdan umudumu kesmedim sende ey allahım görüyordur bizi elbet birgun kabul eder
09 Yorumla
Soran+1 yılAmin :(
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama bılmıyorum kafam cok karısık :(
- +1 yıl
Izi verme bende cok zor günler yasadım cok iyi anlıyorum seni ama yapma pozitif duşun herzaman zor biliyorum bana da diyorlardı pozitif duşun cok sinirleniyordum ne kadar kolay söylüyorlar dedim ama haklılarımız çünkü eger daha cok üzülürsek olan bize oluyor neresinden donsen kadar dir senin icin
Soran+1 yılGerçekten zor durumdayım :(
Soran+1 yılDerdimi kesinlikle anlatmak ıstemıyorum k. bkma :(
Soran+1 yılPeki teşekkür ederim amin inşallah
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah insanların kalplerinden geçeni biliyor. Dolaysıyla çıkar için namaz kılıyorsan, oruç tutuyorsan bunu Allah biliyor. Ne zaman ki ibadetlerini tüm kalbinle bir çıkar beklemeden yaparsan yani biz buna ihlas diyoruz , işte o zaman işlerin yoluna girecektir. Garanti veriyorum. Yani en azından Allah sana dertlerinle mücadele edebilmen için yeterli sabrı verecektir.
00 Yorumla
+1 yılRabbim kimseyi kaldıramayacağı yükün altına sokmaz. O öyle bir din ki yolda yürürken karşındakine gülümsemenden bile sana sevap yazılır
20 Yorumla
+1 yılallahı terkedip kime gideceksin? ondan daha iyi bir dost, yardımcı, sığınak bulabileceğine inanıyorsan hiç durma inkar et, küfret. ama ondan başka kimsen yoksa sabret ve dua et..
20 YorumlaAllah sevdiğine dert verir herşeyin zamani var hem bu dünyada hem ahirette mukafatini alacaksin ama karsilik bekleyerek ypmicksn ibadetini onlar ypman gereken şeyler
00 Yorumla
+1 yılBak ben 4 sene bekledim.. İllaki iyi birşeyler olacak. devam et
07 Yorumla
Soran+1 yılİstediğin oldumu :(
- +1 yıl
Yarısı oldu. 4 seneden daha iyi günler gecırıyorum son1 aydır. Dıger yarısını beklemekteyim :)
Soran+1 yılOna da bir 4 sene beklersin :(
- +1 yıl
olmez isem beklerim :) hem o kadar kolay değil. Aşkı için çöllerde gezen mecnun leylasına kavusabildimi :) ?
Soran+1 yılMecnun umrumda değil ben sıkıntıdan kurtulmak ıstıyorum :(
- +1 yıl
en yakın zamanda kurtuluruz umarım :(
Soran+1 yılİnşallah :/ :/ amin
+1 yılNe Diyimki Banada Öyle Geliyo GİBİ Yani.
Ama Dinine Bağlan Güven.
Umarım Aşarız Bu Durumu :/02 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardeşim :(
- +1 yıl
İnşallah :/
Abi bilmiyorumda bendede hafiften var öyle bişey. Sen ben şu an isyan ediyoruz ama ne bileyim içimdekileri dışarı dökemiyorum. Dökemem yani.
00 YorumlaUnut ma ki dost ister sen allah yeter dusman istersen nefsin yeter Mursit istersen muhambbet yeter delil istersen kuran yeter meskale istersen ibatet yeter seref istersen islam yeter senginlik kanat yeter bunlar yetmez se cehenem yeter
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende senin gibiydim, 2 sene 5 vakit namaz kıldım, bir dileğim vardı oldukça masum bir dilek (evlilik) olmadı kesinlikle olmayacağını anladığım zaman da ibadetten tamamen uzaklaştım, pişman değilim, ama ahlaken yine kale gibi sağlam birisiyim
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıllisbeth22 hacet namazı nedir bilir misin, ihtiyaç için kılınan namaz bunu yapıp da ihtiyacın yerine gelmediyse dinden uzaklaşmak da normal bir durum bana göre, bu arada sorana da hiç bir tavsiye vermedim durumumu anlattım, ne yapayım diyene de doğru bildiğini yap derim
Sen dertlerin için mi namaz kılıyosun oruç tutuyosun. ALLAH bunu görüyo ve sen karsılıkla mı yapıyorsun bunu Kusura bakmada bu böyle olmaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılPeki ben şuanda başımda olan sıkıntıdan kurtulmak ıcın ne yapıcam ki. Tek çarem Allah değilmi :(
Soran+1 yılNasıl yani anlamaadım
İmtihan ! Dayanmalısın ! Allah'tan hayırlısını iste... Demekki senin için hayirlisi buymus sakin dinini birakma tutun!!!
017 Yorumla
Soran+1 yılO kadar istedimki o kadar ağladım ki gözümde yaş kalmadı ! :(
Soran+1 yılNe zaman geçecek bu halim :(
Soran+1 yılBılmıyorum ne olaccam :( ölsem daha iyi.
Soran+1 yılGelemıyorum cok kötüym :(
Soran+1 yılEvet saol teşekkürler
Soran+1 yılHayır asla. Salak olan benim :(
Soran+1 yılAmin artık bıraktım istemeyi ne olursa olsun.
Soran+1 yılAmiiin :(
olmayan şeylere zaman geçtikten sonra bir bakıyorsun çok şükür böyle olmuş diyorsun arkadaşım biraz sabırsızsın sanırım bende de bu durum vardı yaşadıklarım gördüklerim daha da bağlandırdı inşallah seninde inancın dengeye gelir
00 Yorumla
+1 yılher kesin bir imtihanı vardır ve sen bu olaylardaki tepkinle ahiretteki geleceğini belirliyceksin aman diyim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgit bir hocaya danış en dogru cevabı o verır sana ben cevap verırdım ama kitap yazamam şu an kardeşim git sor bilen birine cami hocana filan
04 Yorumla
Soran+1 yılKimseye söyleyemem ki :(
Cevap sahibi+1 yılbir hocaya danış yakınındaki bir camiye adam yemez seni söylemez kımseyede korkuyosan akrabalarım gidio die uzaktaki bir cami hocasına sor
Soran+1 yılBeni hor görürler dalga geçerler :(
Cevap sahibi+1 yılemin ol cami hocasıyla aranda kalır bunu kimseyede söylemez.
Bncede kardes bu imtihan değil kandiriliyorsun o kadar dua ettin yardim edeydi allah niye etmiyor
013 Yorumla
Soran+1 yılEtmıyor işte kurtulamıyorum :'(
Soran+1 yılÖyle de deme :(
Soran+1 yılUF bılmıyorum :(
Soran+1 yılEvet öyle olacak çünkü
Soran+1 yılBılemıyorum
Soran+1 yıl:( :(
Soran+1 yılMalesef ama olmuyo işte :(
+1 yılkardeşim çek cumhuriyetinin %60' ı inanmıyor boşver sen de inanma bir cacık olmaz
00 YorumlaBelki senin için hayırlı olan budur bide böyle düşün kardeşim
11 Yorumla- +1 yıl
En basit örnek Hz. Eyüp Peygamberimizin bütün yanılmıyorsam 12 oğlu vardı oğullarının hepsi öldü çok zengindi bütün malı mülkünü kaybetti çok sağlıklıydı az bir zaman içinde yatağa düştü bir deri bir kemik kaldı ama Allaha isyan etmedi ve Allah ona sağlığını varlığını ve yeni oğullar verdi.
Hz. Muhammed (s. a. v.) peygamber Efendimiz anasını babasını küçük yaşta kaybetti peygamber olduğunda kimse inanmadi kafasından hayvan pisliği döküldü taidte taşlandı ama isyan etmediler. Sende etme Allah sana senden şahdamarından yakındır. Merak etme.
Öyle düşünme, elbet birgün herşey düzelecek. sen dua etmekten, ibadetinden vazgeçme. şeytanlara da uyma yeterki.
00 YorumlaNe dışlanması arkadaşım senin dünyadaki imtihanın bu sabır gösterirsen her şey olur merak etme
01 Yorumla
Soran+1 yılBn dayanamıyorum bu imtihana :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim benimde dertlerim var.. Allah her istediğini yapsaydı ya da başka müslümanlarının bu dünya nasıl olurdu bir düşün... HEM İBADETLERİN BU DÜNYA İÇİN DEĞİL :) BUNU UNUTMA :)
10 Yorumla
+1 yılben ailemi hiç görmedim köpek kulubesinde dayak yedim dayımdan. ve Allah a iyice baglandım sense..
01 Yorumla- +1 yıl
Ouff :((
+1 yılAga ben bazı şeylere kaç yıllarca sabrettim ve her istediğimi elde ettim bence sende vazgeçme.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence en doğrusunu yaparsın. Din çözüm değil evindeki kuranı yakarak bu işe başla derim. Artık işler dua ederek değil çalışarak kazanarak parayla yürüyor.
00 Yorumla
+1 yılben konuşmak istemiyorum konuşursam bir daha dine dönmezsin :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılherzaman boyle gidecek degil ya elbet duzelir allahin izniyle
sen haline sukret
okadar savaslar var okadar genc yasta olenler var okadar acliktan olenler var
hayirdir kardes senin neyin var?00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılancak kendin kendine yardim ede bilirsin... aramiza hosgeldin... ben ateistim..
03 Yorumla
Soran+1 yılMalesef hoşbulduk :'(
Cevap sahibi+1 yıluzulme kardes simdi her sey daha iyi olucak.. yeterki her sorunun ustesinden her hangi bir varligin yardimi olmadan gele bilecegini farket yeter...
herkes böyle zamanlar geçirebilir. ama asla pes etme dua etmeye ve ibadetlerini yapmaya devam et
00 Yorumla
+1 yılsen kafayı yedın heralde deme ole
111 Yorumla
Soran+1 yılYedim kafayı gerçekten yedim :(
- +1 yıl
biri senı okusun
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
basbaya bıldıgın kuran dua okusun sen annene söyle annen bulur bırnı okutsun..
Soran+1 yılKimseye anlatamam ki ben :( :(
- +1 yıl
Bu kötü bir sey degıl.. bı ton ınsan var böyle.. tek sen degılsın.. ayıp bır sey de degıl. kmseye demezsen bu senın ıcın daha kotu olur kafanı bı tek oraya odaklanırsın bu senın ıcın kötü olur ve ılerler.. benım dedıgımı dee anenne ıcın rahatlıcak merak etme.
Soran+1 yılDalga geçerler hor görürler. Sen benim ailemi tanımadıgın ıcın bılmıyosun :( .(
- +1 yıl
O zaman arkadaslarından bırıne danıs... onuda yapamıyrosun pskıloga gıt o zaman sana gösterır nereye gıtmenı.. bunu senın ıstemen lazım yoksa basa cıkamazsın
Soran+1 yılİstemiyorum :'(
- +1 yıl
oıoo zaman devam
Soran+1 yılAynen :(
Söyleyecek söz çok ,
Yazacak bir kelimem yok..01 Yorumla
Soran+1 yılMalesef öyle :(
sınavdasın sınavdayız. isyan etme devam.
21 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum kzm doğru söylüyorsun isyan yok yola devam
+1 yılEvinin balkonundan at kendini asagiya
02 Yorumla
Soran+1 yılSonu öyle olacak zaten bu gidişle
- +1 yıl
Cocuk degilsin sonucta demi mantikli dusun bir yol bulursun psikolojil destek al
+1 yılallah sewdıgıne dert veririmişkı gunahları azalsın
02 Yorumla
Soran+1 yılBeni mi seviyormuş :D
- +1 yıl
kimi neden sewdiği bellı olmaz :D zaten Allah neden yarattıgı herşeyden ustun kıldıgı bışeyı sevmesınkı
:sıkıntın ne söyle da? :D
01 Yorumla
Soran+1 yılHyr k. bkma krdeşm
Peki şu an ne durumdasın?
00 Yorumlaeyer bole gidersen isllah kafir olmassın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne dini * ya
02 Yorumla
Soran+1 yılKüfür etme :/
Cevap sahibi+1 yılkardeş fazla takma allah yok
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında