Acizlik ve gereksizlik abidesi bir durumdur ama lakap takan şahısta o kişiyi biraz kızkanma vardır bence çünkü onun yaptığı seçimi zamanında kendisi de yapmak istemiş ama yapamamış ve içinde kalmış ve bu durumda kendini kandırmaya devam ediyor. Umarıım soruyu doğru anlamış ve doğru cevaplamışımdır.😀
Tabiki aciz işidir. Aslında o insanı yaralayacak başka şey bulamadığınız için tercihlerini koz olarak kullanırsınız. Ki bu çok aşağı, seviyesiz bir durumdur. Vicdanı ya da belli kalitesi olan kişi bu hareketi yapmaz.
İnsanları kırmak için elinizden geleni yapmayın, bırakın herkes istediği hayatı istediği şekilde yaşasın !
Hakaret içermediği sürece lakapları yanlış bulmam. Ancak hani bu seçtiği şeylerle ilgili yargılamaksa iş değişir. Mesela bugün bir üyeyle sohbetim geçti hani burada cinsellik fenomeni olanlara kötü lakaplar takılıp yargılanmasıysa bu çok yanlış elbette. Ancak hani arkadaşlar arasında takılan lakaplarsa sorun görmüyorum.
Ben yakılmasından da takmaktan da haz eden biri değilim. Herkes seçimlerini yaşar, daha doğrusu sonucunu yaşar. Bunlardan dolayı insanların karşılaştıkları sorun ya da etkileşimden dolayı onlara lakap takmak pek hoş durum olmasa gerek.
Acizliktir tabiki kimse kimseyi ilgilendirmez kimse kimsenin seçimini onaylamak zorunda değil fakat herkes herkese saygı duymak zorundadır,,, illa herkes aynı fikirde olacak diye saçma bir kaide olamaz ,, sana uymuyorsa saygı duyup defolup gidersin bu kadar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Boş kafalarının içindeki kalıplara sıkışmış ve herkesi o kalıplara sokmaya çalışan kokuşmuş zihniyetliler. Herkesin seçimi kendini ilgilendirir çünkü siz eleştirin, lakap takın , dışlayın diye biz özgürce yaptığımız seçimlerden vazgeçmeyecez. Kimsenin kimseye seçimlerinden dolayı lakap takmaya hakkı yoktur. Herkes bir zahmet haddini bilsin.
Kimseye rahatsızlık vermediği sürece hiç bir şey yapmanın kimseye zararı yoksa kimsenin hiç bir şeyi kimse tarafından acizlik diye nitelendirmek acizliktir
İnsanları rencide edici kötü lakaplar takmak dinimizde de caiz değildir. Güzel lakaplarsa teşvik edilir. Örneğin muhammedül emin , hazreti ebu bekir sıddık , hazreti osman zinnureyn gibi.