1 yılİnsanları yaptıkları sicimlerden dolayı yargılamam herkesin kendi hayatı kendisini ilgilendirir ama bazen de insanlar öyle seçimler yapıyor ki sonrasında pişman olacağı şeyleri bile bile yapıyorlar ve sonrasında da bunu ağlıyorlar niye böyle oldu niye şöyle oldu diye bazen duygularınız yerine mantığınızı kullanırsınız ve mantıklı hareket edersiniz üzülmek zorunda kalmazsınız örnek veriyorum uyuşturucu da zararlı olduğunu hepimiz biliriz sigaranın zararlı olduğunu hepimiz biliriz bir insan bunlara bilerek başlıyorsa ve sonradan şikayet ediyorsa ben o insanı yargılarım ama hayatın ona getirmiş olduğu olumsuzluklar ve deneyimler yüzünden bir şeyler yaşıyorsa yani elinde olmayan bir şekilde yargılamam buradaki irade boyutu önemlidir.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEvet yargılarım ve yargıladım da. Ama kesinlikle haklı olduğumu düşünüyorum. Burada bir insan yüzünden ben başkalarıyla kötü oldum. Onların hakkındaki düşüncesini o arkadaşa götürdüm söyledim bak dedim seninle ilgili konuşuyorlar. Ama aramızda kalsın dedim ben bunu sanki dememişim gibi hemen gidip hesap sormaya başladı. Ben diğer arkadaşlarla ondan sonra kötü oldum aram açıldı. Benim aramın açıldıktan sonra bu arkadaş hakkında konuştukların söyledim arkadaş yani gitti içlerinden bir tanesinin çok samimi oldu. Ediyorum bak olay bu şekilde oldu ben kötü oldum onlarla senin yüzünden sen gittin bu arkadaşla samimi oldum diyorum bana bir zararı dokunmadı bunu diyor. Onun iyisi yoktu diyor oysa ki o da içlerindeydi konuşmadı savunmadı ama kaçtı oradan. Velhasıl kelam ben suçlu olduğunda kaldım ortada. O kadar söyledim ben senin yüzünden kötü oldum diyorum sen gidip ondan arkadaş oldun diyorum. Ama bana bir zararı dokunmadı diyor. Böyle insanlar var işte hayatımıza girdiler çıktılar da kurtulduk.
39 Yorumla- 1 yıl
Kaybetmemek için de çok çabaladım ama demek ki öyleleri yaranıyormuş.
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Okşayan elin değerini bilmeyenler tekmeleyen ayağı öperler, şunu da gitmeden bırakayım, keyfine bak 🤍
www.instagram.com/.../?igsh=dGFlMnlhMm94bnpr - 1 yıl
Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Bir Kızılderili atasözü der ki:
"Benim hayatımı yargılamadan önce benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan geç. benim takıldığım taşlara takıl yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git benim gittiğim gibi anca o zaman beni yargılayabilirsin." (Çoğu konu da gerçekli bir kuraldır bence.). İnsanları yargılamak size düşmez, kimseye düşmez. Özellikle bir arkadaşınız gelip ben bir b*k yedim deyip hata olduğunu bile bile anlattığı şeyi yargılamak onu sadece sizden soğutur. siz kim köpek yargılıyorsunuz ,
çevremde güzin abla gibiyimdir, herkesi yargılamadan dinlerim. Asla ayıplamam, laf etmem. Hepimiz hata yaparız, kimse 4 4luk değil. Ama bazen öyle bir an geliyor ki o hatayı bile bile yaşıyorsun. Ne olursa olsun bir insanı işaret parmağı ile gösterdiğin zaman diğer parmakların sana baktığını unutma gibi bir söz vardı. Neyse o sözü hiç bir zaman unutmam. Bir de yargılandığın o şey var ya, mutlaka başına geliyor. işte o anı izlemek çok keyifli.
36 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 5,2b cevap paylaştı.
1 yılYargılarım :) Yaptığı seçimlerin diğer insanlara olumsuz etkileri var ise konu kamuya mal olmuştur benim için. Eğer tamamiyle kendisini etkileyecek kararlar alınmışsa desteklerim. En önemli şey insanın kendis dışındakilere zerre zarar vermeyerek kendini mutlu etmesidir.
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılKonuya göre değişir. Yargılama demeyelim fikrimi açıkça belirtirim. Herkese her konuda anlayış göstermek zorunda değilim.
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 207,1b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır yargılamam
20 Yorumla
1 yılNe yargılardısam başıma geldi. Çoğu zaman kendime hakim olamıyorum. Gerçekten burası bir imtihan dünyası.
Bundan sonra canım gibi ülke, ülke gezen, cıvık cıvık sevilen insanlara tahammülüm yok. Ha bide parayla gösteriş yapanlara. Bunları yargılama vakti.22 Yorumla- 1 yıl
Eee kötü şeyleri yargıladık şimdi daha büyük kötüsünü yargılama vakti 🙊
Yani eleştirel bir yönü varsa , önce aldığın karar veya her neyse hayırlı olsun derim. Fakat şöyle olsa senin için daha iyi olmaz mıydı demeyi ihmal etmem. Neden bunu seçtin, bu nasıl kafa, mal mısın gibi tabirleri saygımdan dolayı hiç kimseye kullanmam.
21 YorumlaYargılamam ama içten içe de bunu sorgularım. Çünkü bazen insanlar bariz yanlışları bariz şekilde yaşamayı normal görüyor bu da bana biraz absürt geliyor açıkçası.
40 Yorumla
1 yılBen genelde kimseyi yargılamayı sevmem
Ve aynı şekilde başkalarının beni yargılamasını sevmem
Bana yapılsa sevmeyeceğim şeyi başkasına yapmap
Elimden bişey geliyorsa doğru yol gösteririm destek olurum
Eğer gelmiyorsa kötü bişeylerde yapmam
Başkalarının hakkında konuşmak çok kötü bir şey20 Yorumla
1 yılHerkesin kendi kararı kendi hayatı biz annesi babası değiliz kocası karısı değiliz o yüzden karışmam sadece fikrimi söylerim ve kendisine bırakırım ister dinler ister dinlemez. Şeçimi iyi de olsa kendi çekecek kötü de olsa kendi çekecek insanlar, herşeye karışanı sevmem zaten.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılKimse kusura bakmasın ama bazı seçimler söz konusu olduğunda en acımasız ve merhametsiz şekilde yargılar hatta üstünden geçerim.
Bilhassa ülkenin içinden geçilmişken, sürekli şikayet edip kalkıp tekrar AKP'ye oy veren milyonlarca beyin yoksununun seçimlerini yargılarım.20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
1 yılYani şimdi mükemmel bir anlayışa sahip rolü yapamam bazen biz farketmeden yapılan bir tercihi yargılarken ve aynı sebepten yargılanırken buluruz kendimizi zaten olmak olmamak yapmak yapmamak hayatımız olumlu olumsuz her şey de seçim ve kararlardan ibaret ve her karar çevremiz tarafından kabul edilecek diye bir kaide yok illa yargı oluyor..
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Ne oldum değil ne olucam dünyasindayiz onun icin kim ne yapmiş diye yargilamamak gerek... Allah yanlişlardan korusun ve pisman olucak seyden korusun...
25 Yorumla- 1 yıl
Amin Dua ettin Sanki
- 1 yıl
@Harbialem34 Evet ettim aslinda
- 1 yıl
Amin dedim canı gönülden
- 1 yıl
@Harbialem34 Allah razi olsun ve dua tabiki cümlemize
- Kişilik & Karakter konusunda 586 cevap paylaştı.
1 yılİnsanların seçimlerini yadırgamam çünkü onun yaşadığı hayatı yaşamadım onun yetiştiği çevrede büyümedim. Dinde yargılamak yoktur en fazla tavsiyede bulunabilirim hepsi bu
23 Yorumla- 1 yıl
Bende bana katılmana katılıyorum lhkjsdfh
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yaptığı seçim benim özgürlüğümü kısıtlamıyorsa, düşüncelerime hakaret etmiyorsa ya da bana bir zararı yoksa neyi ya da kimi seçtiği umrumda olmaz.
21 Yorumla
1 yılHayat neye mecbur kıldığını bilemem bu sebeple yargılamam.
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 916 cevap paylaştı.
1 yılSaçma kararlar alan arkadaşıma ''sen malsın, cidden malsın'' derim yani. Cevaplara bak, kimse yargılamıyor. Bugün de çok Norveç'iz :D
23 Yorumla- 1 yıl
Ben arkadaşım olmayana da diyorum
Yakın arkadaşım veya ailemden biriyse yargılarım üzerinde konuşup değerlendiririm seçimini sonra kafasını karıştırır🤦♀️😂😂
23 Yorumla
1 yılYaşamadığim ve acısını çekmediğini hicbir konuda kimseyi yargilamam. Belki de mecbur kalmıştır bilemeyiz
21 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Yanlışı doğruymuş gibi gösteren her şeyi yargılarım adı üstünde varsa bir hata yargılanır nokta
31 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hayır herkes istediğini yapa bilir, ben kendime bakarım
32 Yorumla
1 yılbazen yargilarim konunun ne oldugu ne sectigi önemli
34 Yorumla- 1 yıl
senin canını yerim ömrün bahtin güzel olsun küçüğüm 😘
- 1 yıl
😍🌺
1 yılBazıları yargılanmayacak gibi değil ki 🙄 aman neyse banane 😂
21 YorumlaYargılamam çünkü bende hatalı bir seçim yaptım zamanında...
22 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Valla bugün full leopar giyinen bir ablayı olmuş mu bu diye içimden yargıladım. Sonra da çok utandım. Kendimi tutamıyorum bazen. Böyle küçük şeyleri yargılarım da büyük olaylarda da aksine çok anlayışlıyım
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılYaptıkları kötü seçimler; aldatmak, kasten kaos yaratmak, dolandırmak, art niyetli yalanlar söylemek, çıkarları için başkalarını manipüle etmek, birilerini kandırıp kullanmak, zorbalık yapmak gibi şeyler değilse hayır yargılamam.
20 Yorumla Hayır biz insanız ve hayatın bize neler hazırladığından bi haberiz bir insanı yargılarken iyi düşünmek lazım aynısını yaşarken bulmakta var yargıladıklarımızı herkesin seçimine hayatına saygı duyuyorum ben
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılİnsan yaptığı seçimlerin sonucunu kabullenmeli ve sorumluluğunu almalı. Bu toplumun sıkıntılı yanlarından birisi bu. Kararlı bir şekilde bir seçimin arkasında duruyorlar sonra sonucu görünce ağlıyorlar.
20 Yorumla
1 yılİnsanları yaptıkları seçimlerden dolayı yargılamak, çoğu zaman dar bir bakış açısı olabilir. Her birey farklı deneyimler ve koşullarla şekillenir, bu yüzden empatiyle yaklaşmak ve seçimlerine saygı göstermek daha sağlıklı bir tutumdur.
20 Yorumla
1 yılBaskasina zarar veriyorsa ve bu baskasi bu durumdan memnun degilse yargilarim, elimden geliyorsa engel de olurum.. Yoksa beni ilgilendirmez. Kimseye zarar vermedigi surece kimin ne yaptigi kendisi ile tanrisi arasinda.
10 Yorumla
1 yılMerhabalar hanımefendi
Tabiki de hayır, her insan kendi hayatını kendisi çizmektedir.
Bu yüzden aldığı karar ve tercihler sadece kendisini etkiler.20 Yorumla
1 yılBence kimseyi kınamayın ( yargılamayin) başınıza gelir. Ben tuhaf bir davranış gördüğüm zaman kınamamaya çalışıyorum çünki mutlaka aynı durumla karşı karşıya kalabilirim.
Hadisi Şerif: kınamayınız kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz.
Bir kimseyi hatasından dolayı kınayan kişi tövbe istiğfar etmeli ve o kişiden helallik dilemelidir. Bu vesile ile Allah Teala onun tövbesini kabul eder ve inşallah musibetten uzak tutar.20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. "Başarısızlık bir seçim değildir" dolayısı ile denedim başarısız oldum sonrada bir daha da cesaret edip denemedim diye kişiyi yargılarsınız bence
30 YorumlaNe kadar abzürt olduğuna bağlı.
Birisini etkileyen ve zarar veren bir şey ve düşünce ise evet, kendileri de dahil buna.30 YorumlaFikrim sorulur ise kısmen evet sorulmazsa kımsenın tercıhı benı bağlamaz. Hayat başlangıcı ve sonu belli bır yol. Bu yolu ısteyen ıstedıgı sekılde alabılır yeterkı zararı bana dokunmasın
10 Yorumla
1 yılHer hareket, her seçim, her karakteristik özellik insandan biraz da olsa bilgi verir. O yüzden evet, bazen bu yüzden yargıladığım oluyor.
20 Yorumla
1 yılHayır yargilamam yorum da yapmam ancak bana çok ters gelen bir davranisini görürsem kibarca mesafe koyarım.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yıl
Hayir
20 Yorumla yargılarım tabiki 😄 secimler her seydir, elbette birinin karakterini gormekte bakılması gereken ilk seylerden biri
20 Yorumla
1 yılEvet yargilarim ama yüzüne söylemem tabi üzülmesin diye arada söylediğim olmuş belkide söylerim
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılYok kimseyi o kadar umursamam bana ne bu gün onu yargılarım sabah da onu ben yaparım hayat bu yapamam diyorsan elbet seni bununla sınar
10 Yorumla Ne yaptığına ve benimle ne kadar yakın olduğuna bağlı, yargılamayı pek sevmem çünkü ben yapmadım sonuçta
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılHayır yargılamam. Allah akıl vermiş insana kullan diye, iyi ya da kötü olarak kullanmayı herkesin kendi iradesine bırakmış
10 Yorumla Sevgilim bir ara ilişkiye girerken ayaklarımı yalamaya başladı sadece onu yapıyordu ben de 1 saat boyunca hala devam ediyordu ve cok tuhaf her yerim acik onu bekliyorum ama o ayaklarımı yaliyor diye cok şaşırdım ilk başta
10 Yorumla
1 yılYargılamam kim ne yaparsa yapsın 😄
13 Yorumla- 1 yıl
Evet fıstığım 😌💕
1 yılSadece yargılama değil, mümkünse ceza bile weririm, veya ödül
20 Yorumla
1 yılHayır yargılamam. Hayatın ne getireceği belli değil.
20 Yorumla
1 yılBeni ilgilendirmez ki, sonuçta kendi aklı var iyisi de kötüsü de ona kalacak..
20 Yorumla
1 yılYargılamam ama yaptıkları seçimlerin sonuçlarını üstlenmezlerse yargılarım.
20 Yorumla
1 yılHerkes kendi seçiminin sonucunu yaşar neden yargılayayım
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Yargılamam fakat bazı yanlışlar ihanetle eş değerdir. Onlara acıyorum:)
20 Yorumlaarkadasımsa evet ve her seyine yorumyapabilirim benim hakkım bu
10 Yorumla
1 yılİnsan kendini dışarıdan göremez doğrudan eminsem anlatirim uyaririm gerisi kendine kalmış..
10 Yorumla
1 yılİnsanlar ne yapıp yapmayacağı konusunda özgür fakat bende yargılamak konusunda özgürüm
10 Yorumla
1 yılYargılanması yanlış nedeni ise her insan kendi hayatını kedisi çizer bizede ona saygı duymaktan başka bişe düşmez
12 Yorumla- 1 yıl
Aynı fikirde olmamıza sevindim
Kişilik & Karakter konusunda 381 cevap paylaştı. Beni etkileyen bir durum yoksa hayat onun istediğini yapabilir.
10 Yorumla
1 yılTamamıyla konuya bağlı. Yani her seçim bir " ketçap mı mayonez mi " seçimi gibi değil elbette.
10 Yorumla
1 yılhayır yargılamam çünkü a kişisine doğru gelen bir şey bana yanlış gelebilir çok göreceli bir şey ya
11 YorumlaHayır o imtihana ben girmediysem sorgulamam
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılHerkes hayır demiş akkları. Ben sonuna kadar yargılarım
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yıleger benim deger yargilarima cok aykiri degilse yargilarimiyorum
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kimseyi seçimleri için yargılamam hatasını ve yanlışını söylememi istediğinde söylerim
10 Yorumla
1 yıl“Haksız mıyım”, “zaten ….” Li cümleler ile normalleştirmediği sürece ilişmem
10 Yorumla- Devamını Gör (137)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne