Gerek davranış, gerek görüntü, stil, konuşma şekli.. veya o insandaki herhangi bir özellik. İnsan neden başkasında olanı daha hoş bulur, neden onda da olmasını ister? Neden bir başkasına benzemeye çalışır?
Tarihten bu yana sönen bir şeydir bu. Hatta uğruna savaşlar verilmiştir hırs ve kıskançlık ve hep dahası hep daha fazlası olsun diye.. İnsanın fıtratında vardır bu, her zaman kendinde olmayan arzulanır, olanda görmezden gelinir. Kimileri buna "güvensizlik" der, ben açgözlülük... İnsan bu doyuma hiçbir zaman ulaşmaz. Ya elindekinden sıkılır bir şekilde ya da bir yenisini eklemek ister yaşamına. Aslında bunun olmaması anormal olur, mayasında hep dahası vardır çünkü..
ilgi görmek bazılarının kendilerini iyi hissetmesini sağlar, popüler olma düşüncesi, özentilik bilinç altina yerleşen kişisel hırslandır aslında, burada bile örneğin gördüğüm hayatta kimin yerinde olmak istersiniz diye sorular gördüğümde söylediğim hep aynı şey. ben kimsenin yerini dolduramam, çünkü böyle bir amacım olmadı ben yine ben olayım, özenmek yerine ınsan kendı tarzlarını yaratmalı, aynısı gibi göründüğün için değil seni o farklılığıyla sevmeliler 🌸bu yüzden kimsenin yerinde olmayı istemeyeceğin gıbı kimseyide kendi yerine koyma.. bu daha mantıki geliyor
Her insan ilgi görmeyi sever, ilgi gören ve ünlü olan birine benziyor muyum diyerek de bir nevi o insana gösterilen ilginin aynısını kendisinde hissetmek ister.
Bir insanın bir başkasına benzemeye çalışması çok kıskanç biri olduğunu gösterir. Hep herkes tarafından sevilen insanları kıskanmaya ve onlara benzemeye çalışırlar. Bu devirde özenti insan çok, sen de bilirsin. Keşke bazen herkes kendi gibi olabilmeyi denese diyorum ancak onlarda o cesaret ne arar🤷🏻♀️
Kendi olduğunda beğenilmemekten korkarlar çünkü çoğu zaman her insanın hayatında onu kıran biri olmuştur. he tabi bide Türkiye'de oldukça fazla olan önyargı dış görünüş önemi fazla olduğu için insanalr buna maruz kalıyor unutmayın kimse sizi olduğunuz gibi sevmiyorsa sizde onu sevmeyin gözünüzü açın üzülmeyin ben size sarılırım ben size destek olurum ben sizi kendi olduğunuz için severim ☺️
Kendine zerre saygısı özgüveni yoktur. Kendini geliştirmek yerine kopyala yapıştır daha pratik gelir. Böyle böyle karaktersiz bir insan olur. Onun hareketi bunun sözleri şunun kıyafetleri gibi...
Onda yaptığı şeyi sever hoşuna gider onu ister onun o arzusunu yaparken nasıl mutlu olduğunu görünceveya başka sebeplerden (senin mutluluk anlayışına) bağlıdır bu sende onda görüp yaparsın. Örnek;Spor salonunda kendini geliştiren birisini görünce, sende çok iyi ya deyip yapmaya başlarsın.
Onda olan özelliği beğenmiştir kendiside onda olana sahip olmak ister herhalde. İç güdüsel bir davranıştır mutlaka çünkü bütün insanlarda gözlemliyorum bende Tuncel Kurtiz’e özeniyorum mesela
Kendi benligini aramak insan icin zor ve meşakkatli bir şeydir. Bazilari kolay yolu secip zaten var olan bir kişiliği edinmek isteyebilir. Fakat cok sagliksizdir. Sonrasında cok aci cekebilirler...