Ne duymayı nede söylemeyi sevmediğim bir söz, insan bizi kendine yakın bildiği için, bizden derdine derman olmamızı destek olmamızı en azından derdini dinleyip yardımcı olmamızı istediği için derdini anlatıyor bide insanların kolay kolay kimseye derdini anlatmadığı sorununu söyleyemediği sıkıntılarının kimsenin bilmesini istemediği bir devirde ne kadar doğru samimi ola bilir ki geçiştirip kafana takma, düşünme geçer demek. İnsan söylediğine de anlattığına da pişman oluyor. Teselli bir cümlesi değil bana göre, hiç de samimi bulmuyorum, ben mesela birine bir sıkıntımı sorunumu anlattığım zaman benim farkında olamadığım hatalarımı, yanlışlarımın benim yüzüme söylenmesi Bir dahaki sefere nasıl tavır almam gerektiğini, nasıl davranmam gerektiğini kusurlarımın olduğu anları yanlış davrandığım yerleri, kelimeleri benim yüzüme söylemesi benim için daha samimi olur. Doğruları görmüş olurum bu sayede.
Aslında bir derdim olduğunda bu söz beni daha çok sinirlendirir. Şu an sakin kafayla düşününce samimi bir SÖZ olabileceğini düşünüyorum. Söyleyeni değil, yalnızca sözü samimi buluyorum. Çünkü kafanda bir meşguliyet olunca emin ol, daha az takıyorsun. Hatta, o sorunu kafanda sen büyüttüğün için bir meşguliyet sayesinde artık takmamaya da başlayabilirsin.
Söz samimi ve tecrübe kokan bir söz. Ama söyleyen kişinin demek istediği şey şudur; ''beni kendi sorunlarınla boğma''.
Geçiştirme cevaplar bunlar. Bende samimi bulmuyorum. Kafaya takmamak elimizde olsa bunu başarırız, bu kadar kolay olsa. Bu kişiler yardımcı olmak için değil de, sorun dinlemek istemediği için böyle söylüyor. Yardımcı olmak gibi niyeti olan kişi baştan savma yorum yapmaz"kafana takma, düşünme geçer"diye yorum yapmaz. Uzun uzun, kaliteli yorum yapar samimi olan kişi, sahiplenir senin derdini. Ağzının ucuyla yorum yapmaz, öylesine yorum yapmaz.🌺
Bir tabir var ya; Kime göre neye göre, tam da bu soruya uygun aslında.
Hiç kimse, sen gibi düşünemez. Bunu kabul etmek gerekiyor ve bunu unutmamak gerekiyor. İnsanların seni anlamasını veya em pati yapmasını beklememek gerek. Samimi bir düşünce tarzı değil, yapmacık geliyor.
Açıkçası daha önce hiç böyle düşünmemiştim. Benim de çok kez kullandığım bir cümledir. Ama ben geçiştirmek ya da kolay olsun diye değil gerçekten buna inandığım için söylüyorum. Kendim için bu işe yaradığından başkalarına da onu tavsiye ediyorum.
Farklı açıdan yorumlayınca gayet samimi aslında. Başka ne diyebilirler ki? Sessiz kalsalar, zor zamanlarımda bana hiç destek olmadı diyoruz. Teselli etseler, böyle teselli mi olur diyoruz. Bir şeyden de memnun olmuyoruz. Sıkma canını, zamana bırakmak en doğrusu. Bir gün illa ki her şey yoluna girer diyorlar yine samimi bulmuyoruz. Bundan iyi teselli cümlesi de olmaz ki. İnsan ne diyeceğini, nasıl karşılayacağını şaşırıyor.
Problemleri kafaya takmadan, düşünmeden geçseydi keşke.. :D Bunu diyen insanları samimi bulmuyorum açıkçası. Elbette ki aşırı düşünmek kişiyi strese sokabilir, psikolojisini de olumsuz etkileyebilir ama yaşadığımız problemerin çözüme kavuşması için, öncelikle bunları ciddiye almamız gerekiyor.
Ben tsm tersi 😄 acıkcası arkadasım zaman öyle bir noktaya getiriyor ki , tepkilerin bastırılmasını doğru bulmuyorum takmak mı istiyorsun , takabildiğin kadar tak üzülmek mü istiyorsun üzülebildiğn kadar üzül çünkü bu tepkileri vaktinde vermek gerekiyor , herseyde olduğu gibi azı karar-çoğu zarar tekrar toparlanmak için , bazen dağılmak gerek.. o nedenle çok takılma -üzülme -ağlama gibi teselli !! Edici sözler benden Duymaz kimse
Öyle insanlar var ki derdini anlattığında kötü düşüncelerinde bile seni destekler. Bu insandan hayır gelmez. Öylede insanlar vardır, senin yanlışında yanında olmak yerine karşına geçer ve yanlışını gösterir ve derki kafana takma, düşünme buda geçer. Samimiyetsizlik bunun neresinde...
Oldum olası insanlardan teselli duymayı sevmiyorum. Teselli edilecek kadar da anlatmıyorum zaten çünkü züğürt tesellisine ihtiyacım yok. Eğer ki çözülecek bir şey olsa anlatmak yerine çözüm arayışlarına girerim. Bir çözümü yoksa, çözümü olmadığının farkındaysam sadece çenemizi yormuş oluruz konuşma sonunda da "kafana takma" tarzı klasik cümleleri duymuş oluruz. Kendi iç dünyamda düşünmek bana daha mantıklı geliyor. Çözümü yoksa da bir kenara atıyorum sorunları. Günlük geçiçi sıkıntılarım hariç pek bir şey anlatmıyorum ve evet, samimi bulmuyorum.
Hayır bulmuyorum. Düşünmek gerekiyor.. Ölçüp tartmak gerekiyor konuşmak gerekiyor ağlamak gerekiyor.."Öyle kafana takmaaaa geçeeeer" diyenler çok afedersiniz uyduruyorlar bir yerlerinden. Ha ama bir yerde geçiyor.. evet geçiyor da delip geçiyor ezip geçiyor ardında muhakkak bir iz bırakarak geçiyor...
Yani önüme gelen insana derdimi anlatmayıp sorunuma çözüm aramadığım için zaten otomatik olarak samimiyetine inandığım insanlar tarafından bu sözü duyuyorumdur. Ki bazen bazı şeyleri gerçekten de kafaya takmamak gerekiyor açıkcası. Düşünmek insanı delirtir, düşünmek insanı karamsarlığa iter. Bu yüzden her şey öylesine derinine inerek düşünülmeyeceğinden ben de açıkcası bu sözü desteklemekteyim..
Samimiyetine güvendiğim biriyse samimi buluyorum. Çünkü bazen olayların içinde olunca yaşadıklarımızı objektif olarak değerlendiremiyoruz. Takma, umursama diyorsa bir nebze umursamamam gerektiğimi düşünüyorum.
Bu cümleleri ben tanıyorum. Geçiştirme cümleleri bunlar. Bana karşı kullanılmadı daha önce çünkü kimseye derdimi kolay kolay açmam. Ama çok kez duydum. Ben de kullandım ve samimi değildim çünkü umrumda değildi.
Sussunlar ama şu cümleyi söylemesinler. Asla samimi bulmuyorum. İçinden geldiği gibi davranmalı insan. "Ağla" desin en basitinden, güldürecek bir şeyler yapsın, kafasını dağıtsın. Düşünme demesin, onun düşünmemesini sağlasın.
Samimi bulmuyorum ben de. Umursamamazlık ifadesi olarak görüyorum. Ben senin yaşadığın şeyi umursamıyorum, sen de umursama der gibi. Karşısındaki kişinin duygularını ve düşüncelerini hafife almaya, küçümsemeye ve basite indirgemeye benziyor. Bunu demek yerine susup sadece dinlese ya da basitçe anlıyorum dese, daha samimi bulurdum.
Evet en yakın arkadaşım takafanı takma geçer dedi çok saçma bunu söyleyince anladimki beni dinlemiyor umursamıyor geçiştiriyor çok üzüldüm ben onu hep dınleyıp öğüt vermeye çalıştım hep onun sorununu dinledim unutsun die bende kaldı ilgilendim naptın noldu demedi sorununu çözdunmü çare buldunmu demedi hayatımdan birini daha yolladım🤗👏👏👏👏
Eğer mevzuyu ona anlattıysam, sadece bunu söylüyorsa lan b sss... gttt derim... Diyecek bir şey bulamaz, analize yapmaz, nedenlerini sormaz, neler yaptığını sormaz ama geçer diye akıl vermeye kalkar... Kendi başına gelsin, sende öyle de ;)
Samimi olmasa da en mantıklı ve en doğru söz olduğunu düşünüyorum. Ama aynı zamanda ‘kolaysa sen de aynı şeyi yaşayıp, düşünme’ dedirten))) o yüzden genelde tavsiyeye değil sadece dinlenilmeye ihtiyacımız oluyor.
Mantıklı bir cevap ama neden sorununu tüm gün boyunca düşünüp strese giresin ki? Anı yaşayıp düşünmezsen her şey olacak zaten. Olacağına bırakırsın, zamanı gelince çabalarsın. Bunun özü pozitif olmaktan geçer.
Bu cümlenin ardına söylenebilecek cümleleri de biliyorsa bahsettiğiniz cümle anlamlı olur. Kimin soyledigi de onemli elbette, sorunlarinizi herkesle konusmuyorsaniz karsidan gelen her kelime kiymetli oluyor insan icin.
Kimin söylediğine ve nasıl söylediğine göre değişir. Kimileri daha fazla üzülmesin diye der kimileri de derdini umursamayıp onu başından atmaya çalıştığı için.
Bunu söyleyen, samimi de olabilir, laf olsun diye de söyleyebilir. Bir de kimin söylediği önemli... Yakın seni seven birisi söylüyorsa ve de bu sıkıntıları yaşamış birisi söylüyorsa samimi bulurum...
Hiç samimi bulmuyorum ama ben de kullanıyorum söylüyorum. Söylemyecek bişey bulamıyorum ya da o insanın derdine karşı ne söyleyeceğimi bilemiyorum o yüzden diyorum.
Kendisini en iyi anlayan insan kendisidir. Başkasına anlatıp durmak yarasını geçici olarak iyileştirmek bana göre. Kendisi başarmalı diye düşünüyorum o yüzden direk boş ver takılma yeni bir sayfa aç gibi klişe sözler söyleyebilirim. Ne desem boş olduğunu düşünüyorum zamanında çok dinlerdim aynı şeyleri gene anlatırlardı saldım artık.
Hayır geçiştirdiklerini biliyorum ama yine de insan teselli aramak istiyor bazı durumlarda. Bende yapıyorum bunu çünkü bazen cidden diyecek birşey bulamıyorum.
Ne kadar kolay herkese kafanı takma demek. Bunu bende yapıyorum da dememliymişim. Çünkü insanın elinde olmuyor. Ister istemez kafana takıyorsun, üzülüyorsun, ağlıyorsun.
Boyle soyleyenler de gecmeyecegini biliyor ama yapacak bir sey yok biliyorlar. Bu kisilerin samimiyetsiz oldugunu degil, çaresiz kalıp teselli etmeye çalıştığının gostergesi
Bence bir insan daha iyi bir önerisi olmadığı için böyle söyleyebilir. Ya da sizi umursamıyordur ve derdinizi doğru düzgün dinlememiştir bile bir an önce başından atmak için böyle söyler. Bu yüzden herkese derdimizi anlatmamakta fayda var diye düşünüyorum.
Yani nasil teselli edelim vur kafani duvarlara diyecek halimiz yok 🤷🏻♀️ Elbette ates dustugu yeri yakar elden birsey gelmez bosver takma kafana der geceriz destek olmak icin..
Benzer sıkıntıları yaşamamış insanın avutmak için kullandığı cümlelerdir. Aynı şeyleri yaşayan insan elden gelen bir şey olmadığı için susar en azından ben öyle yapıyorum.
Ben ekseri ailemden duyarim bunu. Ve evet gayet durustce soylerler. Biraz pembe gotluyuz herhalde, az biraz zorluga gelemiyoruz. Gercek derdi olanlar yakinmaya firsat bile bulamiyorlar.
Yani bence o sozler o anlık siniri sitres veya gerilimi hafifketmek amaclı kullanilan bir soz yani ama etkilimi diye sorucak olursaniz bana dendiğinde daha cok sinirleniyor veya agresiflesiyorum 'bence bu sozleri kimse kullanmasin ' 😂🐙
Hayır ama kizmamak lazim kimseye. Neticede kimse kimsenin derdi ile birlikte uzulmuyor, mutluluğuna da sevinmedigi gibi.. en güzeli içinde tutmak herşeyi. :))
Eğer düşünmeye devam edersen daha kötü hake geliceği bildiği için öyle söylüyordur çünkü ben hep bu yüzden söylerim arkadaşlarıma ve ben gayet samimi geliyo