Özellikle bu sitede çok fazla görüyorum bu tarz konuları; başlarda yardımcı olmak istiyordum yorumlarla kendi fikrim dahilinde ciddiye alıyordum fakat bu insanların bunu dikkat çekmek için mi yaptığı, yoksa gerçekten bu şekilde mi düşündüğünü bilemiyorum. Bir de şu durum var; biri ben şöyleyim, böyleyim dediğinde; evet sen tam olarak öyle birisin diyesim geliyor artık..
Sürekli kendini ezikleyen insanlar hakkındaki düşünceleriniz neler?
Üzülüyorum böyle insanları görünce. Sırf dikkat çekmek ya da karşı taraftan beklenti uğruna kendini aşağılamak veya eksik göstermek çok sağlıklı bir durum değil. Bir insan ne olursa olsun kendine güvenmeli, dik durmalı ve zayıf yönlerini sadece kendine saklamalı.
Çok ama çok yanlış bulduğum bir şey bu. Kendimizi övmekten kendimizi tebrik etmekten kendimize yapabildiğimiz şeyleri defalarca hatırlatmaktan ve bunu insanlara duyurmaktan çekinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kendimize karşı nankörleşmek ve kendimizi çevremizdeki insanlardan çok daha değersiz görmek kendimize ve benliğimize yapacağımız en ama en kötü şey. Bizlerin kendimiz için bir değeri olmalı, kendimizi sevmeliyiz, kendi yapabildiklerimizi kendimize söylemeli ve duyurmalıyız. Kendimize değer vermedikçe başkalarından istediğimiz, beklediğimiz o değeri hiçbir zaman göremeyiz ve aynı şekilde başkasına değer veremeyiz de. Hep savunduğum bir şey vardır; sen de olmayan şeyi ne sana başkası verir ne de sen başkasına sen de olmayanı verebilirsin. Kendimizi sevmezsek bizi kim sevecek yahu?
Eziklik olarak değil de, insanların kendilerini aşağılaması gibi görüyorum ben bu durumu. İnsanın eksikleri, kusurları fazla olabilir. Bunu sıklıkla dile de getirebilirsin. Ben de getiriyorum. Fakat ne yererek, ne de yükselterek. Kendine saygısı olmayan bir insanı ciddiye almayacağım gibi öyle hissetme, böyle düşünme tarzında teselliler de veremem. Takıntılı insanlara ne kadar olumlu şeyler söylersen söyle fayda etmiyor. Daha da çok eziyorlar kendilerini...
Sitedeki trolleri saymazsak bu kişilerin gerçekten tedavi görmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü benim de böyle bir sorunum var bir konuşmada sürekli alakalı alakasız haklı çıkmak adına falan dram yaratır acıtasyon duygu sömürüsü yaparım bu özelliğim istemsiz çıkıyor ama yok olması lazım. Hayat zaten çok siyah beyaz onu elimizdeki boyalarla biz boyamasak siz boyamasanız nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.
Bu sitede öyle yapanlar üyeler genelde dikkat cekmek için yapıyor olsalar da genel anlamda kendini sürekli eziklemek psikolojik bir rahatsızlıktır. İnsan kendini ne çok yukarda ne çok aşağıda görmelidir. Kendini eleştirmek önemlidir fakat ipin ucunu kaçırıp sürekli kendini kötülemek insanın hayatindan zevk almasina engel olur
Çağımızın vebası haline gelen özgüvensizlik insanları artık kendilerini eleştirelim derken haksızlık yapmalarını ve yaptığımız telkinler karşısında duyumsamaz bir hal sergiledikleri aşikar ortada. Bu gibi insanları ne kadar motive etmeye çalışsanda bir yerden bir kulp bulacaklardır.
Ben artık umursamıyorum, öyle insanlara yardım da etmiyorum. Kendi kendilerini düşürüp insanlardan ayağa kalkmak için yardım istiyorlar. İnsanın kendinden başka düşmanı yok bence bu hayatta. Bir insanın sana aptal demesi seni aptal yapmaz ama senin kendine aptalım ben demen seni gerçekten aptal birine dönüştürür. O yüzden geriye iki seçenek kalıyor onlar için; ya kendilerini kendilerinden koruyacaklar ya da kendileriyle barışacaklar. Seçim yine onların.
Çalıştığım yerde böyle birisi var bir zaman onun için üzülsem de bazen konuşmamız ve sohbet esnasında ister istemez sinirlerimi tepeme çıkarmayı başarıyor. Bir ortak özellikleri şudur asla laftan anlamazlar sorumluluk kabul etmezler sürekli şikayet ederler...
🤣 Ben hala üzülme aşamasındayım. Nasıl yardım etsem ne desem bilemiyorum bazen, başlıyorum kendimi yerden yere vurmaya, kötülemeye. Şartlar eşit üzülme demeye çabalıyorum ama yıkık olan ben oluyorum.
Olaya kendilerini kaptırmış ve bunu bir silah olarak kullanıp zevk alıyorlar. O insana yardımcı olmaya çalışmak hata değil fakat bir faydası olmayacağı bir kaç karşılıklı konuşma sonrasında anlaşılabilir cancağızım.
Psikolojik yardım almaları gerekiyor o insanların. İnsan ilişkileri konusunda başarısızdır kendini ezik gören insanlar. Çocukken yaşadıkları travmalar sebeb olmuştur özgüvensiz olmalarına, kendilerine ezik görmelerine.🌸
En sevmediğim insan tipleri.. her şeye bir cevapları vardır, sorumluluk kabul etmezler değişimi kabullenmezler ; bilakis acıdan beslenirler. Bunları kendi haline bırakacaksın yoksa seni de kendi uçurumuna sürükler..
Biride var her paylaştığı görüşte tipsiz olduğunu yazıyor. Kendimi acındırmayı sevmiyorum ama insanlar sorunca anlatıyorum. Rol yapmıyorum kendimi gerçekten öyle hissediyorum