Haklı olmak diye bir şey var mıdır, yoksa herkes kendine göre haklı mıdır? Kendimizi ifade etme biçimimiz bizi haklıyken haksız durumuna düşürebilir mi?
Haklı olmanıza rağmen haksız duruma düştüğünüz zaman ne yapıyorsunuz?
herkes kendine göre haklıdır uyarlaması her zaman doğru olmaz olaya göre değişmekle beraber sadece tek tarafın gerçekten haklı, diğer tarafın gerçekten haksız olduğu durumlar da olabilir ama diğer dediğine yani ifade edemeyip haklıyken haksız duruma düşme olayına katılıyorum çoğu zaman yaşanıyor bu
Evet kendimizi yanlış ifade edip haksız duruma düşebiliriz zaman zaman. Öyle bir durumda kendimi ifade etmeye çalışır, yanlış anlaşılma olduğunu dile getiririm. Karşı taraftaki kabul etmek istemezse kendisi bilir yine. Bazen bazı şeylere harcadığımız efor çok boş gerçekten, hani boşver insanlar anlamak istediğini anlıyor ve mevzuyu kapatıyor açıklama yapma ne düşünüyorlarsa düşünsünler deyip geçmek istiyorum ama olmuyor işte. Ben de haksızlığa gelemiyorum, ne kendim ne başkası adına.
Haklılığım ortaya çıkana kadar savaşırım ben bırakmam. Haksız duruma düşmek kendimizi yanlış ifade edişimizden ya da karşı tarafın bizi kendi anlamak istediği gibi anlamasından kaynaklı olabilir. Durum netleşene kadar pes etmem kısacası.
Haklıysam haksız duruma düştüğümü düşünmem, o zaman karşımdaki insanın ne düşündüğü beni ilgilendirmiyor zaten, eğer sürekli beni haksız çıkarmaya çalışan biriyse onunla en ufak bir ilişki içine bile girmem.
Her zaman bir doğru vardır. Bazen ortak olur bazen birinden biri. Ve şöyle bir şey var ki insan ne kadar anlatırsa anlatsın karşındakinin anlayacağı kadar anlatabilir en fazla. Bu yüzden o doğru oralarda bir yerde olabilir ama karşındakinin bunun anlaması tamamen ona bağlıdır. Bu onun doğrusunu doğru yapmıyor.
çok net düşürür, kendini zor ifade etme açıklayamama geçerli sebepler sunamama durumunda hakkıda olsan haksız duruma düşersin, iletişimin olaylara bakış açın çözümleme yeteğin kuvvetli olmalı kendini aklamak için özgüvende şart, bilinç altında pskolojik bir korkuda olmamalı.. sürekli ben haklıyım demek bencilik göstergesidir bir insan doğruyla yanlışı birbirinden ayirırsa biraz da öz eleştiriri katabilirse doğru hakki aradığını bunun çözüme kavuştuğunu anlar
Karşımdaki insana göre şekil alıyorum genelde. Bakıyorum, idrak problemi var veya karşısındaki insana genel olarak hakaret edecek tarzda biri, sensin diyip geçiyorum. Ama tabiki benim görüşlerim vs değişmiyor. Üslup çok önemli bence, hani kendini kötü ifade edersen baya eleştiri alırsın. Ona göre davranmak ve kelimeler de camlar gibi, kifayetsiz olabilmekte ve can yakabilir sonuçta...
Bu durumu yaşadım ilk önce çabaladım baktım laftan anlamıyor hala haksız olduğumu savunuyordu sen bilirsin diyerek laf anlatmakla uğraşmamak için uzak durdum. Çünkü anlamak istemeyen anlamaz kendinizi yorarsınız sadece.
Haklıyken haksız duruma düşmüyorum ki... Haklıyken karşındakine küfredersen veya onun hakkına girersen haksız duruma düşersiz ama ben zaten yorgun bir insanım. İnsan gibi hakkımı ararım. Verirse verir, vermezse büker boynumu giderim.