Yüzü, isimleri ve soyisimleri, bir de telefon numaralarını asla unutmam. Geçmişte bana bir kez adını ve soyadını söylemiş herkesin adını ve soyadını söyleyebilirim. Okul değiştiren bazı arkadaşlar vardı ilkokulda, onların bile tüm bilgilerini hatırlıyorum.
Söylenen cümleleri de asla unutmam. Birine kendi söylediği cümleyi söylerken kelimelerin yerini bile değiştirmem. Söylediği cümlenin kelimelerindeki eklere kadar hatırlarım. Hatalı kurduysa hatalı halini söylerim.
Ezberim ve görsel hafızam aşırı kuvvetlidir. Sınavlarda makine gibiyim. Bütün bilgileri beynime doldurup sınavda ortaya çıkarıyorum. Tam bir türk eğitim sistemine uygun öğrenciyim.
Hatta iki insan benim önümde tartışmışsa ve sonradan durumu çözmek istiyor ama söylenilen şeylerde zıtlaşıyorlarsa beni çağırırlar. "Sen hatırlarsın söyle, ben böyle mi dedim gerçekten?" Evet veya hayır dediğimde sorgulamadan inanırlar. Çünkü ben unutmam...
Eski erkek arkadaşımın resimlerini uzun zaman silmemiştim sırf bu yüzden unuturum diye, unutmak istemedim açıkçası. 😔 maalesef ki aklımda kalıcı olarak tutamam yüz hatlarını genel geçer belki kalabilir ama değer verdiğim birinin her zerresini hatırlamak isterim. Bu yüzden de eğer araya mesafe ve zaman girmişse resimlere bakar, anarım bolca..
Yüzü hafızamdan silinmiyor da uzun zaman sonra ilk kez gördüğümde 'bunu tanıyorum ama nereden' dediğim çok oluyor. Kişiler tamam ama mekanda sorunum var
Siliniyor tabi dedem rahmetli vefat edeli 20 seneden fazla oldu siması aklımda kalmadı neredeyse halam rahmetli de vefat edeli 10 seneden fazla oldu Onun siması da kalmadı aklımda neredeyse her geçen gün dünü siliyor arşivden
görsel hafızama güvenirim yıllar geçsede sokakta ya da bir yerde resmini görsem mutlaka hatırlarım, duygusal insanların bazı şeylerle bütünleşme olayı bilinç altına farklı bir yerleşme hissiyatı doğuruyor
Hafızamın kuvvetli olduğunu düşünüyorum , yakın bir geçmişi uzak bir geçmişe kıyasla daha zor hatırlıyorum mesela. Üstünden zaman geçtikçe hafızama oturuyor her şey
Uzun yıllar tanışık olduğum birinin yüzünü, çok uzun bir süre de görmesem unutmuyorum. Sanırım bunu genelde o kişiyle arandaki yakınlık, tanışıklık süresi gibi faktörler belirliyor.
Birkaç yıl önceki sınıf arkadaşlarımı pek hatırlamam. Benim için önemli değiller çünkü. Ama o sınıflardan birkaç kişiyi çok iyi hatırlıyorum. Ama anime karakterlerini asla unutmam vlfmvlf kısacası benim için önemli şeyleri unutmuyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır 4 yaşında aşık olduğum adamın yüzü aklımda hala ama yaşlanmış olduğunu bilmek acı bişii sjshsjh