Soru gayet açık ve net bir ateist nasıl imana getirilir?
Cevabın nedir?
+1 yıl“Ey Muhammed! Kendilerine hakkı apaçık anlattığın o kimseler için senin yapabileceğin başka bir şey yoktur. Onların kalblerine imanı yerleştirecek olan sen değilsin. Bu sebeble onlara şöyle de: “Ey inkarcı müşrikler! Benim görevim sadece Allah’ın emirlerini size bildirmektir. Ben, sizin üzerinize koruyucu bir vekil değilim. Sizleri imana zorlayamam, sizlerin kalbinize imanı da sokamam. Sizden istediğim şey: Allah katından getirdiklerimi dinleyip itaat etmenizdir. Zira kim benim getirdiğime boyun eğer ve itaat ederse, işte o, hem dünya hem de ahirette mutlu olur. Kim de karşı gelir ve boyun eğmezse, muhakkak hem dünya hem de ahirette mutsuz kimselerden olur.”
02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Iki tür Ateist var.
- Ateist bir cevrede yetisen bir Ateist.
- Arastirarak Ateist olan.
1. Türü , Imana getirebilirsin cünkü büyük ihtimal Dinleir arastirmadi, Dini bilgisi yok. Bu tür Ateisti kandirip Müslüman yapabilirsin.
2. Tür Ateistin Müslüman olmasi mümkün degil, daha dogrusu Dindar olmasi mümkün degil. Bu Ateist dinleri arastirmis, yanlis olduklarini anlamaya yeterli bilgileri bulmus ve Ateist olmus.
Iman sadece Dinleri anlayana kadar gider, Dinleri bildikten sonra Imansizlik baslar ;)20 Yorumla
+1 yılKafirun suresi 6. ayet 'Leküm dînüküm veliye dîn. ' Açıklama 'Senin dinin sana benimki bana'
Yani getiremezsin bir kere dinimizin güzelliklerinden bahsedersin ki çoğu zaman tabuları vardır zaten yıkamazsın olur olur olmaz olmaz ikinci defa dile getiremzsin yoksa kafir olursun dinden çıkarsın , bizim dinimiz hoşgörü dinidir, Bizim dinimizde zorlama yoktur.00 Yorumla
+1 yılFabrika ayarlarını değiştirmen lazım. Format atınca düzeliyor
23 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
30Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBırakın iman sahibi olmayı, önce insanlık sahibi olun. Bir din, eğer ki varlığıyla vahşet ve cehalet sembolü olmuşsa, o din mensuplarının, bir ateisti ikna etme çabası kadar, komik bir şey olamaz. Ateistler, durup dururken ateist olmuyor, beyinlerini iyi kullandıkları için, gözleri kör olmadığı için, ateist oluyor. Bence istersen, vazgeç bu sevdadan.
11 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılgetirilmez. çünkü ateist doğmuyor insanlar, sorgulaya sorgulaya oluyorlar.
o sorgulamalardan sonra önlerine tanrının kendisi çıkmadıkça hiçbir ateist tekrar teist olmaz. öyle bir kafa yapısı mümkün değil.
özenti ateistleri saymıyoruz elbet00 Yorumla bilgi birikimin ve deneyimin yeterli değil ise bilen bir bilge kişi ile sohbet etmesini sağla, aksi halde seni bile ikileme sürüklerler... son dönmelrdeki bu artış tamamen gösteriş marjinal olmak sevdası ve aptal cehaletinden geliyor...
10 YorumlaBir tutam kişinin saç tellerinden, bir tutam koç boynuzu, 2 diş sarımsak ve arapça yazılmış küçük bir kağıt alınır bunların hepsi yakılıp küçük bir bezin içine sarılıp ateist olan kişinin eşyalarına sürülüp yatağının altına bırakılır.
28 Yorumla- +1 yıl
Dozajı ayarlayamaz bide çocuk musevi falan olur :D
- +1 yıl
Bence allah ccye bırakalım mühürleri kaldırıp o imana getirtsin :D
Getiremezsin orasını geçtim. O ateist sevgilin arkadaşın kardeşin her kimse. O da aynısını senin için düşünüyordur. Bir müslümana hayat nasıl sorgulatılır.
00 Yorumlakendisi bunu istemedikçe bazı seylere gözünü kulağını kapattığı sürece biz hiç bir sekilde kararını değiştiremeyiz.. Onların kendi kararları bırak istedikleri gibi yaşasınlar seçimleri doğrultusunda.
00 Yorumla
+1 yılGetiremezsin. Kur-an da bile bununla ilgili ayet var. Biz bazılarının kulaklarını ve zihnini kapattık size örnek olsun diye benzeri bir ayet var. Uğraşma bence. Hem isteyen istediğine inansın ya da inanmasın bırak. hayat bu renklerle güzel. Öyle değil mi? Hiç birimizin misyonerlik görevi yok. Eğer çok inançlıysan islamı doğru dürüst yaşa. Zaten eğer imana gelecekse sana özenip olmak ister. Doğrusu bu. Kapalıya da açığa da karışma.
00 YorumlaBir ateisti zor imana getirirsin. neyi aciklamaya calissan cevabi vardir cunku senden benden iyi bilir ama saygi duymak zorundayiz milletin kendi secimi
00 Yorumla
+1 yılbırakın artık insanlar nasıl istiyorsa öyle yaşasın. sanki kendi hayatlarınız mükemmel de işiniz başkalarına kaldı. her koyun kendi bacağından asılır. zorla kimseyi cennete sokamazsınız.
00 Yorumla- 11 Yorumla
doğuştan ateist birini imana getirebilirsin belki. ama araştırarak ateist olan bir adamı imana getirmeye çalışma. yemez
30 YorumlaBoyunlarında halka, gözlerinde perde vardır
kalpleri de mühürlüdür onlar ne deseniz anlamazlar , onları imana getirmeye çalışmayın imanıda allah verir, ancak allah isterse dönerler.02 YorumlaBu soruyu bile sorman beni imana getirdi şu an secdeden yazıyorum ☺
00 YorumlaNasıl imana gelir bilmemde çok istiyorsa imamı getirebiliriz hayrına geliyor hem masrafı da yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleline bir demet sarmısak al.
etrafında dolan.
kış cinler kış kış
yallah cinler yallah :D30 YorumlaParanormal deneyim yaşatabilirsin ama sadece deist olur
00 YorumlaDiğer konusunda 850 cevap paylaştı. Demiryolu en güvenli ulaşım aracı... Onla gelsin...
14 Yorumla- +1 yıl
Uçakla geldim ben daha kısa sürüyor manzara da süper :)
- +1 yıl
Ateizm uçaktan düşene kadar ya, en rahat o şekilde oluyor bence biraz sarsıldı mı tekbir getiririz :)
Azrail canını almaya gelince o korkudan imana gelir zaten... ya da iyi bir korkutursan gece evde yalnızken felan o zaman imana gelir
06 Yorumla- +1 yıl
hayır öyle değil bu dünyayı kim yarattı bu insanları hayvanları onca bitkiyi kim yarattı bu düzen nasıl işliyor bunu bir yaratan hale yola koyan war. biz niye yaratıldık.. demekki bir amaç bir gaye war... ve bu dünyanın sonu var ölüm war... sana bunu anlatamam ama belki zamanla anlarsın.
- +1 yıl
Yaratilmadi cünkü Yaratici yok. Dünyanin varolmasi Fiziksel kanunlara dayaniyor bir Tanriya degil.
Sen Dünyanin varolusunun Bilimsel Cevapini bilmiyorsun bu nedenle Allah yapti diyorsun.
Antik yunanlarlan farkin yok. Onlar Simsekler nasil oluyor bilmiyordu, Bulutlarin üstünden Zeus atiyordu diyorlardi. - +1 yıl
bende hasta olduğum zaman önce ALLAHA sığınıyorum dua ediyorum doktorada gidiyorum... derdini veren ALLAH dermanınıda veriyor... Ama senin kayış kopmuş anlamaman normal.. sizin gibi allahsızların ölüm anlarını veya ağır hasta olunca ne hallere düştüğünüzü nasıl süründüğünüzü görmeyi cok isterdim...
ya Allah'a inanmıyan birisini imana getiremezsin uğraşma o zaten inanmak istemediği için ateist sen ne anlatsan boş hiç uğraşma..
05 YorumlaKurani okudunmu? Orda ne yaziyor? Söylüyorki, ateistlerin kullaklari ve gözleri kapanmis bu ise. Sadece Allah isterse onlari imanli eder.
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılönce onun nasıl düşündüğünü öğrenmelisin. sonra aynı düşünce sistemiyle tezlerini sunmalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYahu nedir sizin sorununuz ya? bir saçmalamayın. Size ne elalemin dininden dinsizliğinden. Ateist nasıl imana gelirmiş. Yahu srnin kıtabın din bilginlerin peygamberin şuyun buyun hiç biri inandıramadı sana kaldı dEğil mi?
00 Yorumla
+1 yıladam seçimini yapmış neden kasıyosun? o senş ateist yapmaya çalışıyo mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıluçağa bindir.. sonra uçağın düşüyor de bak nasıl imana geliyor :))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGetiremezsin. Onun düşüncelerine karışma, zorla imana getirme gibi bir hakkında yok. kendisi istemedikçe getiremessin
00 Yorumla
+1 yılÖnce yeterli bilgin ve iyi bir imanın olmalı aksi halde sende yoldan çıkarsın
00 YorumlaAdamlar tesadüften tesadüf oluştu diyorlar. Bu mantığı sen nasıl düzeltebilirsinki
017 Yorumla- +1 yıl
müslümanlarda peygamber ayı ikiye yardı diyor bu mantığı nasıl duzeltıcez?
- +1 yıl
Aleyna ayın ortadan ikiye ayrık olduğu şu an kanıtlanmış bişey. Biraz araştır. Mal mal yorumlar yapmayın ak. Ateistlik kadar saçma bişey yok.
- +1 yıl
Bu mucize'dir. Hz. İsa'nın bir ölüyü dirilttiyi rivayeti gibi. Bir ateist'in tesadüf'ten tesadüf oluştu mantığıyla bunu karşılaştıramazsın. bir gördüğün Ay var, bide bir Ateist'in sözü. Benim inancımda yüce yaratanın gücü herşeye yeter, o ne dilerse o olur. Benim inancımda hiçbirşey sebepsiz değil.
- +1 yıl
Ben o kaynakları görmek istiyorum, lütfen ☺ Bak ayı ikiye yardı ayin bir parcası hira magarasının oraya bir tarafı sağ tarafına düstü deniliyor. Ay o kadar kücük mü ki o taraflara düssün? Zaten o dönem cahiliye devri büyüler falan yapılıyor. Zaten bunu gören insanlar direk Hz. Muhammedi tanrının oğlu kabul ederlerdi. Hadi yine ayrıldı diyelim bunun evrenın düzeni icin zararlarından haberin varmı? Hadi yine ayrıldı diyelim dünyanın etrafına yayılır parcalar yine herkes tarafından kabul edilirdi islamiyet yani dünyadaki herkes tarafından değil mi?
- +1 yıl
senin dediğin şeyler kainatın sahibi için zor değil yani bu kadar şeyi yaratan dediklerini hayli hayli yapar ki zaten fizik kurallarını da yaratan kendisidir.. şu farkla ki görmek istemeyen birine hiç bir şeyi kabullendiremezsin.. dindar biri olmamakla beraber gözümü gerçeklere kapatacak kadar da kör olamam.. ve de senin söylediklerin kainatın kendi kendine olduğu yalanı kadar da saçma değil dimi
- +1 yıl
Ayın ikiye yarıldığı ispatlanmis oylemi :D hadi ozaman soyleyin o bilim adamlarina biz ateistlerin de musluman olmamiz icin bidaha yarsinlar ayi :D Ya bir gidin ordan burdan duydugunuz "MUCIZE" altindaki iddialari burada gercekmis gibi soylemeyin, uste cikmiyorsunuz sadece alay konusu oluyorsunuz bilin istedim..
- +1 yıl
Iste "Bilginin" ve "Bilimin" güzel tarafi bu. Ne istersen Inan ama dogru olan genede "Bilgi ve Bilimdir".
Sen istersen Dünyayi Allah yarattigini ve öldükten sonra Ahirete gidecegini inan.
Ama gitmeyeceksin, cünkü Allahin olmadigini ve Ahiretin olmadigini biliyoruz, bilinen birsey.
Kaybetmek konusuna gelirsek. Cok sey kaybetiyoruz. Ne kaybettigini görmek istiyorsan siradan bir Müslüman ülkesini al ve onu örnek olarak 70% Ateist olan Japonyalan kiyasla.
ya da Ateist orani yüksek olan diger ülkelerlen.
Istersen bir Ipucu vereyim: Ateist ülkelerde her kösede bir Bomba patlamiyor, Ekonomileri güclü, Egitim Seviyesi yüksek, Ülkenin geneli gelismis.
Anladin? - +1 yıl
Osmanlı zamanı o gelişmiş dediğin yerler ne durumdaydı biliyor musun? Bunları bildiğin kadar tarih bilgin var mı? Bugünki müslüman ülkelerle o zamanki Osmanlı'yı bir karşılaştır bakalım. O dönemler İslam Osmanlı ile birleşmiş, yürekteki din, iman sevgisiyle nelere kadir olmuştu. Osmanlı'da herşey dini kurallara göre nizam buluyordu. Bugün Müslüman dediklerinin %60'ı dindar değil. Bende öyle aşırı dindar birisi değilim ama bu kadar mucizenin hepsinin tesadüften geldiğine inanmakta saçmalıktan ibaret. O ondan o ondan o ondan, lan sudan yediğin balıklar nasıl senin vücuduna, sindirim sistemine zarar vermeyecek hale geldi. Bunu aklın alıyor mu. Bu nasıl tesadüfen olur?
- +1 yıl
Evet buyur karsilastiralim.
600 sene Osmanli boyunca Halkin 2-5% okuma yazma bilirken, Batida kral aileleri Kütüphaneler ve Üniversiteler aciyorlardi.
Bati halki Sanat'lan ilgilenirken, Osmanli Resammlara boyaci, Müzisyenlere Calgici diyordu.
Osmanli Bilime okadar deger veriyor ki, Piri Reisi Idam ettiler, Mimar Sinan'da Idam edilmesin diye Batiya kacti.
Müslümanlarin bugün gerikalmasinin nedeni, Osmanlinin zamaninda halki cahil birakmasina dayaniyor.
Batinin kral aileleri Kütüphaneler ve Üniversiteler acti. Suanda Batida yüzyillar yasinda Kral ailelerinden kalma Üniversiteler ve Kütüphaneler var.
Padisha ailesi Cami yapmaktan haric ne yapti?
600 sene Cehaletin sonuda geldi ama, Kilic artik Silah olarak gecerli degildi ve Osmanli bununlan beraber asgeri gücünü kaybetti ve olacagi oldu. Daha gelismis Bati Osmanliyi yerin dibine soktu.
Iyi günler. - +1 yıl
Piri reis nedensiz yere idam edilmedi, başına buyruk yaptığı hareketler onu idama götürdü. Pislik içinde bilgidense bilgisizlik içinde temizlik her zaman iyidir. Adamlarda tuvalet adabı yokken Osmanlı'da vardı, sokaklarda birbirlerini beceriyordu adamlar. Hala öyleler. Değişen birşey yok. Son dönemlerinde Osmanlı tecrübesiz Padişahların eline geçtiği için geride kaldı, bunun dinle ne alakası var, o dönemde bile dini kaideleri yerine getirdiler. Bu ülke kurtulurken yine dindi milleti birleştiren. Çıkmış onu kurdular bunu kurdular diyorsunda, bugün biz gelişemedik diye onlar ilerde. İslam cahilliği savunan bir din değil. İlk emri Oku olan bir dinden bahsediyoruz. Müslümanlar gerçek İslam'dan ne zaman koptu, o zaman bu duruma geldik biz.
- +1 yıl
Piri reis nedensiz yere idam edilmedi, başına buyruk yaptığı hareketler onu idama götürdü, ayrıntıları var olayın, sadece duymuş, araştırmamışsın. Pislik içinde yaşayıp bilginle öleceğine, Pislik dışında yaşarsın, yaşadığın sürece yeni şeyler öğrenirsin zaten. Adamlarda tuvalet adabı yoktu, sokaklarda birbirlerini beceriyorlardı.. Hala öyleler. Değişen birşey yok. Son dönemlerinde Osmanlı tecrübesiz Padişahların eline geçtiği için geride kaldı, bunun dinle ne alakası var, o dönemde bile dini kaideleri yerine getirdiler. Bu ülke kurtulurken yine dindi milleti birleştiren. Çıkmış onu kurdular bunu kurdular diyorsunda, bugün biz gelişemedik diye onlar ilerde. İslam cahilliği savunan bir din değil. İlk emri Oku olan bir dinden bahsediyoruz. Müslümanlar gerçek İslam'dan ne zaman koptu, o zaman bu duruma geldik biz. Diyeceğim o ki, sen seçimini yapmışsın, seninki sana benimki bana.
- +1 yıl
Osmanlıyı savunan genç arkadaş, Osmanlı hakkında ne biliyorsun, sana ezberletilenler dışında? Bir kaç asır öncesine kadar, Hristiyan aleminde de, benzeri şeyler oluyordu, ama onlar reformlar yaparak, kiliseyi bilim ve sanata karışmaktan ekarte ettiler. İslamiyete gelince, reform mümkün değil. Çünkü kesin hükümler var. Senin gelişmişlikten kastın, elinde kılıç ve kalkanla, başkalarının topraklarının işgal edilmesi, bu mudur, gelişmişlik ölçüsü? Diğer taraftan, padişah ve saray çevresi bolluk içinde yüzerken, halk gene yoksullluktan kıvranıyordu. Temel nedeni, adaletsizlik ve yoksulluktan kaynaklanan tonlarca ayaklanma var. Bu gün senin İslamı uyguluyor dediğin hangi ülkede sosyalite, insan haklları ve demokrasi ileri seviyede? Bana insanların huzur içinde yaşadığı bir İslam ülkesi örnek verebilirmisin? Kadın ve erkeğin eşit olduğu, kadınları özgür olduğu dinle yönetilen, bir İslam ülkesi örnek verebilirmisin? Yok, çünkü bunlar kaynağında da yok.
+1 yılLaftan anlamazlar baslarina olay gelmeli uc harfkiler mrsela
10 YorumlaDiğer konusunda 728 cevap paylaştı. anlatma ıle yapamazsın beraber yasamak lazım budıst bır kızı ımana getırdım beraber yasıyarak
00 Yorumla- Diğer konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılÖrnek olursan eğer seni benimseyecektir. Sakın onları kınama ve sabırlı ol...
00 Yorumla Yaf ne getirceksin bırak cehennemde boş yer kalıcak sonra dolu olsn biraz :D
00 YorumlaSorduğu soruları düzgün bir şekilde cevaplayarak tam olarak imana getiremesende kafasını karıştırabilirsin. zaten birden yola gelmez o
00 Yorumlasen gerçek mümin misin? önce bunu anlayalım sonra cevap verelim.
00 YorumlaImana gelmez de Deist olabilir...
00 Yorumla
+1 yılBirkaç cin musallat edilir.
10 YorumlaGetirilmez! Ben uğraştım ama yapamadım.
00 Yorumlasen nasıl dinden cıkıcaksan öyle
00 Yorumla
+1 yılbir deprem falan olsun direkt imana gelir :)
02 Yorumla- +1 yıl
Sondaki :) işaretinden espri yaptığımı anlamadıysan geri zekalısın o zaman. Ne diyeyim ki?
mike mike gelir veya işkenceyle.
00 Yorumla
+1 yılGüzel bir sopa çekerek..
00 Yorumlabilmiyorum herkezin kendi hayatı karışmayın
00 Yorumla
+1 yıldöve döve
00 Yorumlagelmek zorunda değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSS kuralı ile
00 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında