Konuştuğum kişi güzel para kazanıyordu, bir çay ısmarlarken içi gidiyor baktım. Çay parasını ödedim daha da görüşmedim. Bir arkadaşımın aylık 10 bin civarı geliri var film izlemek için sinemaya gitmiyor, en küçük şeyin hesabını yapıyor, film izlemek için üşenmeden site arıyor. Ben orta gelirli bir ailenin kızıyım ama o kadar sıkmam, hediyeleşmeyi, parası olmayana destek çıkmayı seviyorum. Aslında hiç bir zaman mal, mülk, para derdinde biri olmadım ama parayı seviyorum, çünkü öz saygıma destek çıkıyor ama bir gün zengin olsam küçük hesaplar yapmam mesela, bir film için her yere bakmam. Ama nerede zengin varsa en açgözlüsü o oluyor hepsi için söylemiyorum ama pek çoğu öyle. Sanırım özgüvenleri ve özsaygıları sadece paraya bağlı. Allahta onlara veriyor ya bu malı mülkü...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelıkle bu konuda ön yargılı olman üzücü . Cimrilik genel karakter yapısıdır kazayla o kısı zengın olursa halıyle zengın ama cımrı ımajı olusabılır. Fakır olup cımrıde coktur. Bu tamamen yapısal bır durum. Kısının konumu ıle alakalı degıl. Ayrıca 10. bın tl kazanan bırı zengın degıldır ıstanbul gıbı bır yerde ancak nefes almana yeter. Zengınlerın açgözlü oldugu kavramıda cok yanlıs. Fakat şöyle bır sey var misal benım durumum ıyı dıye cevremde eş dost akraba konu komşu kapında sureklı yardım beklıyorsa bu zamanla bıtkınlık yapıyor ve bunu duymadıgın zamanda zengın ıste cımrı parasına kıyamıyor vs durumarı oluyor cok yasadım. İyide ben ayaklı banka şubesı degılım yanı yardım edecegım kısıyı ben bulurum zaten herkesın kendıne gore bır hesabı kıtabı var. Ancak cımrılık konusuna katılmam en sevmedıgım ınsan gurubu bencıl cımrı olanlardır ben tanımadıgım ınsanlara bıle bırseyler ısmarlarım arkama dönup bakmam bıle Hele bır bayanla bır seyler yıyıp ıcıp ona hesap odetmek kadar ucuz bır erkek modelı olmaz. Ben hayatım boyunca kucuk hesaplar yapmadım yapanıda hıc sevmem ama karsımdakının nıyetı art nıyet olursa yanı cekerım kendımı. Cunkı pıyasada cok var öyle ınsanlar başkalarının parası uzerınden gecınmeyı seven
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim bir arkadaşın kapılarında iki araba vardı ev falan kendilerinin. Okuyan sadece iki kardeşti evlerinin yıllık gelirleri gayet yüksek olmasına rağmen bana bir şeyler ısmarlatmaya çalışırdı. Sürekli para muhabbeti yapardı. Kaldı ki bizde o zamanlar ne ev var ne araba. Babamı kaybedeli yıllar olmuş, ondan kalan iki kuruş emekli maaşıyla geçinmeye çalışan insanlardık. O da bunu gayet iyi bilirdi...
Değişik insanoğlu öyle tiplere artık yaklaşmıyorum. Kendi aç gözlü kişilikleriyle ve hesaplarındaki paralarla tek başlarına mutlu olmayı öğrensinler çünkü çoğu sonrasında yalnız kalıyor zaten...30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe yazık ki parayı elinde tutmak ve arttırmak istiyorsan cimri olmak zorundasın. Benim aileden maddi imkanım iyi. Ben elime geçen parayı sevdiklerimle beraber yiyorum. Elimde değil, öyle seviyorum. Herkese yardım ediyorum, arkadaşlarıma ısmarlıyorum. Ve elime geçen para hemen bitiyor... Eğer maddi imkan ailemde değil, bende olsaydı ben çoktan çoğu şeyi bitirmiştim. Her işte bir hayır vardır, iyi ki her şey ailemin üzerinde. Bence insan cimri ya da cimriye yakın normal olmalı. Eli açık olmak o kadar da iyi bir şey değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGözlemlediğim kadarı ile, yalnızca maddi konularda değil manevi konularda da cimri olurlar. yani yaşama karşı bir savunma mekanizması bellemişlerdir bunu o dahi beyinlerine. Örneğin; senin işini kolaylaştıracak kritik bir bilgi öğrenir dünya yansa o bilgiyi seninle paylaşmaz.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
132Cevap
+1 yılZenginliğin ve mal varlığının insanların neleri tercih ettiği ve nelerden zevk aldığı konusunda değilde seçeneklerin önlerine serilip geniş bir seçim hakkı sunduğuna ama zevk aldığı şeylerin kişinin kendine has özellikler olduğunu düşünüyorum.
Çoğu orta halli ya da durumu olmadığı halde nasıl ki lüks yaşamı arzuladığını ve sanki milyon dolarları varmış gibi savurganca harcama yaptığına tanık oluyorsak, durumu çok çok iyi olan birininde gayet sıradan, basit şeylerden mutlu olması, salaş mekanları tercih etmesi, küçük şeylerden mutlu olması o kadar olağan.
Cimrilik ise başka bir durumdur bana göre. Bunları karıştırmamak ve insanların sosyoekonomik durumlarının ruhsal ve tercihlerini ne yönde yapacağını birbiriyle özdeştirmemek gerektiğine inanıyorum. Sizin yaşamış ve biraz limon olan "çay içmek" mevzusu kişinin kendini geliştirmesi, kendine has olan cimriliği ile alakalı bir vaziyet olduğu kanısındayım.10 Yorumla
+1 yıl1970’li yıllarda Sakıp Sabancı İstanbul üniversitesinde bir prıgrama davetli ve kürsüde konuşma yapıyormuş.
o zamanın en küçük parası 25 kuruşluk. Ön tarafa yakın bir öğrenci crbinden çıkardığı 25 kurışluğu kürsüye atarak kendince Sakıp Sabancı’ya hakaret ediyor. Sen benim gözümde 25 kuruşluk adamsın diye. Sakıp Sabancı cümlesini tamamlıyor, eğilip yerdeki parayı alıyor ve konuşmasına devam ediyor. Konuşmanın sonunda şunu söylüyor: Parayı küçümsemeyin. Ben sizin küçümsediğiniz o 25 kuruşlarun hesabını iyi yaptığım için Sakıp Sabancı’yım.
umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.52 Yorumla- +1 yıl
@Simar89 Teşekkür ederim.
+1 yılBir sebebi yok. Sen de söylemişsin zaten. Tamamen açgözlülük. Annem hep şunu der; Fakir olan elinde ne varsa (hattâ olmayanı bile) sana verir ama zenginler elindekinin %1'ini bile sana vermez. O kadar doğru söylemiş ki. Aşırı para düşkünü olan insanlar her an insanlıktan çıkmaya hazır vaziyettedir. Para için insan öldürenler var. Daha ne kadar ileri gidebilirler ki...
23 Yorumla- +1 yıl
@captivating Annen cok yanılmış bence zengınler dıye cogullamak cok yanlıs. Zengınlerın nasıl zengın oldugu aslında cok basıt zengın ınsanlar genelde parayı ıyı yonetebılme becerısıne ve ıyı gözlem yapma yetısıne sahıp bıraz daha ılerı sevıyede dusunebılen ınsnlardır. Bır orta hallı aıleye 100 bın tl hıbe para ver 1 yıl sonunda elınde 1 kurus kalmaz. Ogluna 8-10bın tl lık ıphone alır kızına x markanın bılmem nesını alır asla bu 100 bını nasıl 200 bın yaparım hesabı yapmaz. Benım aylık gelırımi yazmak ıstemem acıkcası ama ıstanbul gıbı yer ıcın oldukca ıyı dıyelım elımde kullandıgım telefon 1500 tl ye almıstım3 yıldır kullanıyorum ama ev araba yatırım ıcın kesenın agzını acarım Şu an altımdakı aracımın degerı 700 bın tl. Fınalde yardım ettıgımız ınsnalarda oluyor ama burdan şöyşe bı sey cıkmıyor her onumuze gelene para dagıtmıyoruz. Bu işi dılencılıge kadar doken akrabalar eş dost cıkıyor bası sıkısan ıflas eden kapına gelıyor sonucta bızde devlet bankası sahıbı degılız tırnaklarımızla geldık bıryerlere her agalayana para sacacak durumda yok. Fakırlerın ben cok savurgn olduklarını goruyorum gelırıne gore yasam tarzları yok asgarı ucretle calısan bırının 5 bın tllık telefon kullanmasını ya da 15 tl lık sıgara ıcmesını asla anlamıyorum ve anlamayacagım fakırlık kader degıl secımdır
- +1 yıl
@korman İstisnalar elbette var. Zenginler için de, maddi durumu olmayanlar için de.
Çoğullamak yanlış değil, genellemek yanlış. Ve ben genellemedim, çoğulladım. Şu konuda haklısınız. Maddi durumu olmayanlar daha savurgan. Ancak şöyle düşünün. Belki de eline geçen üç kuruşu biriktirmek mantıksız geliyordur insanlara. Çünkü benim için de öyle. Elime geçen üç kuruşu biriktirsem yıl sonunda en fazla ne kadar birikim yapmış olurum ki? Yatırım meselesi herkesin mantığına göre değişiyor... - +1 yıl
@captivating Şöyle düşünmek lazım gunde 1 paket sıgara ıcen var esıde ıcıyor 2 paket sıgara parası havaya uflenıyor bugun bır sıgara nekadar bılmıyorum ama ortalama ıkısı ayda 1000 tl hafaya üflenen para 3 yılda 36-40 bın tl eder asgarı ucretle calısan ıkı ınsn ıcın 40 bın tl cok ıyı bır para en azından ayagını yerden kesecek bır araba parasıdır. Bırıkımın buyugu kucugu olmaz herkes gelırının 1/3 unu bırıkım yapmalıdır böyle bır başlangıc olur hıc yoktan 40 bıntl sahıbı olmak daha ıyıdır bence
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. Zengin olmalarıyla alakalı değil bu durum.
Malını mülkünü sakınan kişiler öncelikle kendileriyle mutlu değil
tevekkül ruh hali yok
gönülleri sürekli aç
psikolojik olarak ise geçmişte bir kayıp yaşamaları söz konusudur
kayıp derken birilerinin ölmesi falan değil manevi birşeyler.
Çok yönlü bir durum yani.
zenginlik ise bu yönlerini yaşayabilecekleri fırsat sunuyor kendilerine.
Her halukarda bir manevi terapiden geçmeleri gerek öyle yaşanmaz.
Giden para olsun yani.00 Yorumla
+1 yılCimrilikten değil zenginler genelde düşünür hatta kafasında hesap yapar sen buna değer misin benim sebfimi fedakarlıpımı ne kadar hak ediyorsun gibi düşünür, sinemaya gitmeyen arkadaşın belki ben bunlara para verip bunları zengin etmek istemem mantığında da düşğnebilir bizim gibi saf değiller
12 Yorumla- +1 yıl
bir çayla fedakarlık ölçecek alçak bir insanı da görmüş oldum aman öylesinin parası da yanına kalsın
- +1 yıl
O şöyle düşğnebilir, bu kız benden bir şey bekliyor demek çıkarcı ben çıkarcı bir kıza nasıl gönül rahatlığı ile ismarlayayım gibi hoşlanmayabikir yani, öyle olduğunu demek çstemiyorum sakın beni yanlış anlama sana normal gelen ona ters gelebilir bence cimrilikle alakası yok düşğnce yapısı farkı senin sevgine samimiyetine inanan belki tüm muhabbetiyle açılacak sana ama belliki onlar jokay inanamıyor insanların samimiyetine belki daima para için gelenler olduğu içindir hayatlarında
Para & Ekonomi konusunda 3,8b cevap paylaştı. İşim itibariyle zengin insanlar içindeyim. Cimri diyemem ama gereksiz harcamadan kaçınıyorlar. Ben zenginim, al sana fazladan para muhabbeti yok mesela. Birçok kişinin kafasında zengin insanlar böyledir ama çok alakasız.
İki çaya 50 TL verse batmazlar. Bunu kendileri daha iyi biliyor. Hatta hissetmezler. Cimrilikle alakasız.11 Yorumla- +1 yıl
ama içlerine dinazor oturmuş gibi oturuyor mimiklerinden anlaşılır. hepsi için söylemediğimi yukarıdada belirtmişim zaten
+1 yılSana bir şey diyim mi şöyle çok az kadın tanıdım. Özellikle genç kadınlarda cimri hiç görmedim ama erkeklerin hepsi cimri gibi. Bizim kuşakta hani 50 erkek tanıdıysan sadece bir tanesi cömertti. İşleri maaşları olmalarına rağmen hem de senle flört etmelerine rağmen cidden para hesabı yapmaları çok çirkin. Hani hesap olmasın diye sadece bir şey içmeleri ya da yalandan tokum demeleri filan çok itici. Hiçbiriyle vakit geçirmek istemiyorum cimri erkeklerin. İlk buluşmada da belli oluyorlar. Bir kere zaten hesap ısmarlasalar ikinci de direk geride duruyorlar sen öde diye. Çok itici bence.
10 Yorumla
+1 yılÇokk haklısın canimmm para yerine göre harcanmalı tut tut nereye kadar sonra isteklerine harcamadigin paralar başka bir şey çıkıyor ona gidiyor. Harcanmasi gerekiyorsada harciycaksin zamaninda :)
Hemde hayatin tadini cikarmak lazim parayi savurmadan10 Yorumla
+1 yılBaşka insanlara para harcamak istemeyenleri yine anlarımda insan kendinden de sakınmamalı ya. Sonuçta para harcanmak ve harcadıkça mutlu olmak için var. Yetinmeyi asla bilmemek ne kadar kötü ve acınası bir durum. Öyle zengin olmayı, ayın sonunu zor ama yapabildiğim kadar istediğim şeyleri yaparak getirmeye tercih etmem.
10 Yorumlacimrilik para harcama kültürüyle alakalı bir durum. para harcamasını bilmiyordur, ailesinden de görmemiştir. sonradan zengin olunca da fakirleşme korkusuyla veya kandırılma beklentisiyle cimrileşmiştir. parasını çalışarak kazanan değerini bilir ve nerede, ne zaman, ne kadar harcayacağını iyi düşünür. çalışanlarıma karşı cimri değilim ama bonkör de değilim. hakkettiğinden de fazlasını vermem.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı. Eli sıkı insanlara ben de tahammül edemiyorum.. Bir arkadaşım var son görüştüğümüzde benzinciden kahve alıp onların çardakta oturucaz diye dışarı çıktık malum her yer kapalı.. kahve alacaz diye ben içeri girerken kanka ben maskemi unutmuşum dedi içeri gelmedi benimle kahve almaya 🤦♂️ zaten kahveyi ben ısmarlardım ama böyle yapınca da kendimi kandırılmış hissediyorum... sonra da hiçbir konuştuğum kızla ilişkiye başlayamıyorum diye dert yanıyo.. 😂😂
00 YorumlaAylık 10.000 zengin sayılmaz pek ama bana göre zengin bir aileden gelen kişiler cimri oluyor, sonradan kendi emeğiyle zengin olup da cimri olan görmedim. Kendi emeğiyle kazanıp cimri olan varsa, zor kazandığı için ki belki de kendince gereksiz harcamalar yapmak istemiyor
00 Yorumla
+1 yılKatılmıyorum, ilk konuda haklısın çay ısmarlama olayı cimrilik. Ama diğeri, tutumlulukdur. En son arkadaşlarımla Halloweenın yeni filmine sinemaya gitmiştik. 2018 sonuydu. Mısırı falan herşeyiyle kişi başı 40-50₺ ye yakın para tuttu. Sinema gibi basit bir aktivite için bu para çok fazla. Ondan sonra sinemaya gitmek yerin film için kimin evi boşşa orada toplanmaya başladık. Para kolay kazanılmıyor.
00 YorumlaZenginin de cimrisi var fakirin de genelleme yapmak doğru değil zenginler cimridir diye bide onun açısından bakmayı dene bence belki çok zor bir hayati vardi fakirdi çok yokluk gördü zengin oldu ama nasıl oldu cimri insanı bende sevmem durust olmak gerekirse ama herkesin hayatı bir değil maalesef biz bilemeyiz
00 YorumlaGönülleri fakir de ondan biz mesela mekanda içmek yerine ucuz olsun daha çok içelim die genelde dışarda yapınırız benim açımdan tabi ki öyle değil mekanda da içerim deniz nehir kenarı nerde içersem içeyim 4 bira cereze bu gün 180 küsür ödedim mesela genelde mekanda da dışarda da aynı ama ikisinin de yeri ayrı 😅
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılPara insan hayatında genellikle ayarsız etkileri olan bir araçtır, onu iyi kullanmayı bilen mutlu olur gerisi mezara gider ardındakiler yer..
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKarakteri böyledir ya da senin de aynı dengede harcamanı ister. Ben iki tarafın da harcaması taraftarıyım. Kadının bu konuda durumu yoksa şikayet etmek yerine ayrılması gerekir. Bazı kişiler daha çok para kazanmayı prensip edinir. İhtiyacı olmasa da daha fazlasını ister.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 2,8b cevap paylaştı. Paranın sahibi değil çünkü, para onların sahibi olmuştur.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılCimri oldukları ve her şeyin hesabını yaptıkları için zengin oluyorlar sanırım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhep gülüyorum senin gibi insanlara ne söylediğinin önemi yok param olsa ben böyle yapmazdım ben doktor olsam böyle etmezdim vs gibi laflar komik insanlar size göre yaşamak zorunda değil ben çay parası verirken eli titreyen kimseyi görmedim :D sırf bayii sahibi arkadaşına hayır diyemediğinden hiç beğenmediği ihtiyacı olmayan arabaları alan adamlar çok gördüm
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü mal mülk onlara tepeden baktırıyor , kendilerini üstün zannettiriyor
Avuçlarımdan kayıp giderse diye her şeyi azar azar yapıyorlar
Tabi bir de bunun zamanında çok fazla yokluk gördüğü için ordan burdan kısan modelleri var, bunlara çok görmüyorum.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Zengin değil ki onlar,
Sana bir soru sorayım deyin ve sorun bir sır versem mal varlığını iki katlamak ister misin diye?
Eğer cevabı isterim ise o zaten daha zengin olmamıştır.
Uzaklaşın gitsin.
.00 Yorumla
+1 yılZenginmiyim bilmem ama gelirim ortalamanın üzerinde. Borumda oyle sonucta ticaret yapiyorum. Ama keşke az bisey cimri ola bilseydim diyorum bazen. ya da eğlenceye gece hayatına bu kadar düşkün olmasaydım demek daha doğru olur. ya da gezip tozmaya
00 YorumlaBen de anlamıyorum onlari... Çok arkadaşımı denemisimdir durumu benden iyi olan...
Hani birkaç kere ben hesabi ödemeye yeltenip ödüyorum ama diğer seferler de elini cebine atmiyorsa direkt görüşmeyi kesiyorum.00 Yorumla
+1 yılİyide küçük paralarla zengin oluyorlar zaten tüm mesele bu kuzenimden biliyorum yani aynı maaşı alıyoruz evi var arabası var benim yok mesela ama parası gitmesin diye siğarayı bıraktı tabi siğarayı bırakması iyi birşey ama parası gitmesin diye olunca garipsedim ufak hesaplarla büyük işler yapıyor garip
00 YorumlaBöyle örnekler duydum hep ama çevremdeki zengin kişiler gayet cömert ve paylaşmaya düşkünler o yüzden yine aynı yere varıyor sanırım, karakterde bitiyor iş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim abimde öyle cimriliği karakter haline getirmiş bana bir sakız bile almaz arkadaşı baklava almış o ise diyor eli boş gidicez dedim biraz şerefli ol diyor sanane be ben kola ve kuru pasta aldım hemen saldırıp elimden alıyor diyor sansın ben almışım üzülüyorum ona
01 Yorumlaİşte biz onlara açgöz diyoruz. Üniversitede Batmanlı bir arkadaş vardı eve aldığı tuzun yağın gram hesabını yapardı mk.
21 Yorumla- +1 yıl
Ahahahah gece gece
+1 yılBen şüphe ederdim çok fazla paranın olduğu kişi karun derler şimdi ki dönemde pis işler yapıyor derim.
Bende paranın hiç bir değeri yok tabi ki şu an sistem para olmadan saadet olmaz dedirtiyor.00 YorumlaBuna ben de anlam veremem. Altında bmw ile gezen adam en ucuz meyveyi nereden alırım diye saha araştırması yapıyor. Ucuz dediği de kilosu en fazla 50 kuruş oynuyor
00 YorumlaAllah onlara o parayı yemeyi nasip etmiyor işte bunun farkında değiller. Ben 4 tane benzin istasyonu olup bir şişe şarabın lafını yapan tanıyorum. Biz onlardan kat kat daha kaliteli yaşıyoruz.
10 Yorumla
+1 yılNe yazı ki öyle oluyor.. ne kadar zengin var ise tanıdığım ceplerinde akrep oluyor ve onlardan uzak duruyorum çayları yılda bir defa nasip olmasın varsın..
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBirikim yapmak icin tutumlu olmak gerekiyor, ancak bir cayı hesaplayacak kadar tutumlu olmuşsa ona cimri demekte haklisin
10 Yorumla
+1 yılZengin cimri olduğu için zengin olmuştur. Bundan dolayı yani hadi konu kapandı dağılabilirsiniz merve😂
10 Yorumla
+1 yılPortakalın kabuğu insanın huyu farklı
Porkalın huyu derken bazısı çürük bazısı on numara insanı ona kıyasladım00 YorumlaCunku oyle zengin olunuyo, parani harman savurursan bu gormemisliginden oluyo.. zenginler tek kurusu bile hesaplar..
00 Yorumla
+1 yılZengin olmayıp çalışmayanlar da var zengin olup da böyle pinti olanlar da var cebinizde akrep yok beyler 😂
00 YorumlaAçıkcası bu hayatta keyfini suremeden sadece cimrilik yapip biriktirerek hayatin anlaminin kayboldugunu dusunuyorum.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 308 cevap paylaştı. Kanlarında bozuk var iş yaparsın piyasadan ucuza yinede paranı az verirler çünkü ALLAHLARI dini imanları para olmuş kanı bozukların
00 Yorumla
+1 yılBen öğle biri değilim açılcası madenciyim ve iş yerim var çayın hesabını yapan değil para paylaştıkca çoğalır die düşünenlerdenim
00 Yorumla
+1 yılallah onlara zenginliği verir malının eşeği yapar ne dönüp yiye bilir nede yükü üstünden atabilir elin oğlu gelir sırtına biner hem yer hemde neyse
00 YorumlaÇünkü yetmiyor daha fazlasını istiyorlar ama orta gelirliler birdahamı gelicez dünyaya deyip yaşıyoruz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılBorçlari vardır., bakmakla yükümlü olduğu kişiler vardır bilemezsin. Tabi çingenelikle cimriliği ayırmak gerek. Bu kadarı fazla.
00 Yorumla Çünkü cimrikle zengin olunuyor. Hiç cömert birinin zengin, hiç zengin birinin cömert olduğunu görmedim.
00 Yorumla
+1 yılHer zengin cimri olmaz. Sana öylesi denk gelmiş. Yaşamayı bilmiyorlar muhtemelen. Sen yaşamayı bilen birisin.
00 YorumlaÖyle olmasalar zengin olamazlar bak mesela senin elin açık fakirsin
02 Yorumla- +1 yıl
fakir değilim orta gelirliyim
+1 yılMal mülk önemli değil bu devirde onların hesabı bir bir verilecek deprem oldu kim neyini alabildi herşey mal mülk değildir benim gözümde
00 Yorumlaİnsan paranın esiri olur cimri insanlardan uzak durun
10 YorumlaÖyleler cidden cimri ola ola zengin oluyolar herhalde
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçünkü para nasıl kazanılır çok iyi biliyordur nasıl oralara gelmiş kendisi bilir sen o kadar para kazanmadıgın için tehlikeyi herşeyi göze alıp oralara gelmedigin için bilemezsin o duygu farklıdır.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKolay para kazanmak diye bir kaide yoktur hepsi zordur
Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı. hiç öyle huylarım yok çok şükür. etrafımdaki herkes ne kadar bonkör olduğumu gayet iyi bilir. demekki bazılarının karakteri pinti. ben her iki ucu da yaşadığım için varken yeme taraftarıyım.
00 Yorumla
+1 yılparayı sindirememiş insanlarla alakalı bir sorun bu..
bazı insandan istersin 10 liranın 9 unu verir, bazı insan vardır 100 lirasının 1 lirasını vermez..00 YorumlaTutumlu oldukları için zenginler zaten. herseye para harcarsa zengin olamazki.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 9,2b cevap paylaştı. Zenginlik zaten öyle eli sıkı olmakla elde edilir ya da haram yiyerek.
00 Yorumla
+1 yılO insanlar pintilik yaptığı için zengin oluyor zaten 😂
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılZengin insanlar cimri değildir. Cimri insanlar zengindir...
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 846 cevap paylaştı.
+1 yılFazla mal haramsız, fazla laf yalansız olmaz derler ama.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 9b cevap paylaştı. Bide ben kolay mı kazanıyorum diyorlar sanki herkes kolay kazanıyor. Oysaki cimrilik bir hastalık. Hiç haz etmiyorum eli sıkı insanlardan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış düşünüyorsun adamın 10 bin tl geliri var diye parasını sokağa mi atsın? Belki ev almıştır borcu vardır onu ödüyordur ya da birikim yapiyodur illa parasını saça saça harcaması mı gerekiyor
00 YorumlaZenginler hep öyle, benm durumum yokken bile eli açığım :D
00 Yorumla- Devamını Gör (119)
Devamını Gör(164)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026