Bundan nasıl kurtuldunuz, zor mu kurtuldunuz. Utangaçlığınızın sebebi neydi, ne kadar sürede geçti. Eski sizle yeni siz arasında ki fark nedir? Benimde kurtulmam lazım bundan
Cevabın nedir?
+1 yılBiriyle tanıştım bir kızla. Nasıl oldu bilmiyorum hayatımı değiştirdi çok samimi olduk ne var ne yok anlattım ona kendime soyleyemediklerimi söyledim o da bana söyledi. Meğer psikoloji okuyormus psikolog olacakmış sonradan öğrendim.. Bu bana her gün nasıl davranmam gerektiğini söyledi tabi istisnalar da vardı örneğin sevdigim çocuğa mesajı ben attım otobüse ilk ben bindim tanımadığım kişilerle konuştum çevre edindim öğretmenlerimle arkadaş oldum vs vs. Ama sonuç iyi de kötü de olsa bir sonuç aldım. Ve eğer yanlisindan ders cikarabiliyorsan o yaptığın yanlış değildir demiş üstad ne de güzel demiş. Hayatı fazla onemsemeyin çünkü hayat da sizi pek onemsemiyor:)
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
6. sınıfta çekingen olmaya başladım lise 1de psikoloğa gittik 1 yılda tamamen iyileştim. hem psikoloğumla konuşuyordum hem psikiyatristin yazdığı ilaçları kullanıyordum ilaçlar çok etki ediyordu bırakmaktan korkuyordum hatta. sonra ilacı azalta azalta bıraktırdılar.
Ben sosyal fobiktim bu yüzden çekingendim. sosyal fobinin bir sürü sebebi olabilir genetik de olabilir yaşadığın bir şey yüzünden de olabilir doğrusu ben niye oldum hiç bilmiyorum.
Eski benle şimdiki ben arasında dağlar kadar fark var. şu an istediğimi rahat söyleyen biriyim..01 Yorumla
eskiden içine kapanıktım, asosyaldim... eziktim anlayacağın ilkokul ortaokulda ağır geçmişti ergenliğim. sonradan insanların benden bir üstünlüğünün olmadığını farkettim tam hatırlamıyorum geçiş dönemini bir anda oldu sanki. şu an tüm sınıfa sunum yapmaktan ya da hiç tanımadığım biriyle tanışmaktan ya da patrondan izin istemek için hiç duraksamadan odasına dalmaktan çekinmiyorum... yırtık oldum am.k
02 Yorumla
+1 yılben lise yıllarında çok utangaçtım lise bitince bir ara işsizlikten anketörlük yapmak durumunda kalınca insanlarla içe içe oldukça utangaçlığım geçti özgüven kazandım mesela eskiden olsa kafamı kazıtıp sokağa çıkamazdım utanırdım şimdi rahatlıkla gezebiliyorum insanların ne dediklerini pek önemsemiyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
20Cevap
+1 yılHala utangacım, önceden daha da utangaçtım. Çok saygılı olmanın hiçte iyi bir şey olmadığını fark ettim. Yani bazı insanların kalbinin kırılması gerekiyordu, kırdım. Düzeldi biraz. Tabi yine bazı insanlara karşı maalesef engel olunamaz bir şekilde utangacım
05 Yorumla- +1 yıl
Çocukluktan beri böyleydi. Sonradan oluşmadı bu bende. Varoluş. Kurtuluş zor o yüzden
- +1 yıl
kendini ezdirecek kadar olma yeter. Utangaçlık iyidir (:
Uyangaçlık özgüven eksikliğinden kaynaklanıyo bana göre. Kendine güvenin ne kadar azsa o kadar utanır o kadar sıkılırsın. Hep kendinde bir sorun arar etrafında ki tüm gözler üstündeymiş gibi hissedersin. Bundan kurtulmanın en iyi yolu sosyalleşmek. Gitmeye hep çekindiğin yerlere gitmek yapmaya çekindiğin şeyleri yapmak konuşmaya çekindiğin kişilerle konuşmak. Bunu sürekli tekrarlamalısın. Çünkü bir zaman sonra o utangaç olduğun şeyler sana çok normal gelmeye başlayacaktır. Kendine güvenin artar. Zamanla yenersin
10 YorumlaBen çok utangaçtım. Eski erkek arkadaşım üstüme gelirdi bu konuda. Onun sayesinde aştım bunu. Üstüne gitmen gerekiyor, nasıl ortamda çekiniyorsan öyle ortama daha çok gidip sohbete vs katılmaya çalış. Biliyorum çok zor ama aykırı hareketler yapmaya çalış. Yaptıkça özgüvenin artıyor daha iyi hissediyorsun, utangaçlık azalıyor
01 Yorumla
+1 yılevet eskiden çekingendim pek sesim çıkmazdı. arkadaş gruplarında sevilirdim ama çok konuşan bir tip değildim. sonra bir iş mülakatına girdim. grup mülakatında sustum sustum sonra bir cümle söyledim ve tartışma konusunun noktası oldu. sonra mülakatı yöneten kişi bu durumdan çok etkilendiğini söyledi.
baktımki bende nokta atışları var fazla kelime israfı yapmıyorum. ve sonra işe başladım. kendime güvenim geldi. çekinmem için bir neden yokmuş. iş hayatında açıldım.00 YorumlaEskiden icine kapanik asiri utangac kalabalikta miy miy konusan pasif biriydim liseye basladiktan sonra kendiliginden acilmisti artik arkadas cevresi olan rahat ve gezip eglenmeyi seven ozgurlugune cok duskun lafini esirgemeyen bir insan oldum simdi 21 yasindayim ve hala oyleyim o degisim nasil ve neden oldu farketmedim
00 Yorumlaeskiden utangaçlık vardı şimdide var ama azda olsa yendiğimi düşünüorum eskiden utangaçlığımın sebebi tavrım ve düşüncelerim bide etrafın etkisi dielim ama şu anda biraz dha olgun düşünüp hareket ediyorum ^_^
00 Yorumla
+1 yılEvet nasıl hemde. Kendi hakkını savunamayan, kimseyle konuşamayan bir insandım. Çok kötü hissediyordum. Herkes canım yerine koyuyordu beni. Ailemden geliyordu daha çok benim. İnsan büyüdükçe kendine geliyor aslında, özgüveni falan. İnsanların içine karış çok samimi olma ama guvenmiyorsan da birak yalnız takıl. Ama Hayır demeyi bil , hakkını savun , eğlenmeyi bil ve sev gerisi gelir. Dışarıyı onemseme. Öyle geliyor biraz özgüven.
00 YorumlaHala öyleyim.
Staj dönemimde biraz daha rahattım aşmıştım gibi ama tamamen kaybolmadı.
Girişken değilimdir. Herşeyide içimde yaşarım dışarı vurmam vuramam.
Ama ben bu durumdan şikayetçi değilim.11 Yorumla
+1 yılUtangac degıldım hıcbır zaman ama şu an bazı seylerı yaparken cekınıyorum. Eskıden sıkıldıgım anda yere bıle uzandıgımı hatırlıyorum artık onları yapmıyorum ama ınsanlar bana bakar ya da ne dusunur dıye de dusunmuyorum hıcbır zaman.
00 Yorumla
+1 yılEskiden değil şu an bile çok çekingenim. Otobüste gideceğim yeri muavin sormadan söyleyemem bile
18 Yorumla- +1 yıl
Küçülükten gelen birşey bilirsin türk aileleri küçüklükten beri çocuklarına ''kızın alma onu bırak, onunla oynama , bunu giyme giyersen erkekler bakar, öyle konuşma ayıp insanlar ayıplar'' vs gibisinden baskı kurarlar çocuk bu sonuçta anlamaz böyle bir psikolojiye girer ve çevresindeki insanlardan çekinir büyüdüğünde ''ay ben bunu desem adam ne der acaba? Bunu giysem bana çok bakalarmı? '' Derler ama çok yanlış birşey dilediğin gibi yaşamayı kimseyi umursamamyı öğrenmek gerek
- +1 yıl
İşte çok yanlış birşey.. Aileler doğru yaptıklarını düşünüyorlar ama aslında yanlış yapıyorlar.. İlerde kendi ayaklarının üzerinde durması zorlanacak bireyler yaratıyorlar.
- +1 yıl
Yaşadıklarını çocuklarına yaşatmamalısın ilerde onun hayatını mahvetmek istmeiyorsan :)
- +1 yıl
Hadi bakalım hayırlısı :)
Eskiden epey çekingendim şimdide pek girişken sayılmam ama eskisine göre daha iyiyim.Senin hangi konuda çekingenliğin var
03 Yorumla
+1 yılben şimdi de çok cekingenimdir. yeni tanistigim veya tanimadigim insanlarla konuşurken zorlanirim. haa bu iyi halim eskiye göre :) ama rahat gördüğüm insanlarla konuşuyorum tanimadik olması farketmez
03 Yorumla- +1 yıl
ooo neyse ya yas geçtikçe ortama girdikçe aciliyor insan
Kişilik & Karakter konusunda 638 cevap paylaştı. Çekingenliğin hangi konuya mesela karşı cinse karşı çekingen konuşamıyorsan.. duygusal anlamda olmayan arkadaş gibi gördüğün kız arkadaşlarınla gezip bol diyolok kuracaksın.zamanla açılıyorsun
01 Yorumla
+1 yılOuw benim sorum burdaymış. ne kadar boş soru varsa hepsine verdim veriştirdim :) ben öyle bir bireyim kardeşim lise de çekingen sonradan bir açıldım yeteri kadar şu an hiç bir sıkıntım yok sor bana ne sorcaksan
08 Yorumla- +1 yıl
Lise bittikten sonra dersane de bir sene daha hazırlandım saçları uzatınca kızlar kesmeye başladı hacı:) birileri sana ilgi gösterince oluyor geçiyor. sende üzerine gidecen hertürlü geri yok
- +1 yıl
Umursamaz olmaya çalış bir avm ye falan gir müşterilerle özellikle kızlarla ilgilen açılırsın :)
- +1 yıl
Üniversite de daha kötü aktif değilsen daha çok batarsın.. Sen lisede başla çalışmalara üni de ilerlet. üni daha zor tanışmak kaynaşmak için pasifsen
- +1 yıl
Yaparsın brave heart
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılKarşındakininde benim gibi bir insan olduğunu benden üstün olmadığını düşünüp rahatlarım çoğu zaman...
00 Yorumla
+1 yılKüçükken çoook çekingendim insanların içinde yemek bile yiyemezdim ama şimdi herkesle hemen kaynaşabiliorum :)
00 Yorumlabende öyleydim ama şimdi öyle değil önceden yapamadığın şeylerin üstüne git mesela bir arkadaşınla tam sohbet edemiyorsun onun üstüne git yapıcam de zamanla oluyor kaynaşıyorsun rahatlıyorsun.
02 Yorumlaküçükken çok utangaçtımm ama liseye başladıktan snra utangaçlığım geçti çok açık sözlü biriyim artk hiç birşeyden utanmıyorm bunuda çok seviyorum :) hem neyden kimden utancam herkes aynı bnim gözümde herkes insan snuçta nelerinden utancakmışım :D
10 Yorumla
+1 yılvar kurtulamadım sebebini testesteron hormonuna bağlıyorum
00 YorumlaVar ben evet :) ohooo çok fark var çok konuşkan oldum yaaa ben
08 Yorumla- +1 yıl
Valla şöyle diyim ilk kural açık sözlü olmak sonra efendim biri tepene atınca söyliceksin kırıcı olucaksın malesef sonra toplum içine giriceksin tabi insanlar seni garipler falan ama salla takma yani sonra gez toz milletti uyuz et onlarda seni uyuz eder öyle böyle tanışırsın mesela arkadaş olunca söyle yaww bugun gel oraya gidelim çağır birini sende 3-5 kişi takılalım falan derken bir bakmışınki konuşkan oldun :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen tam tersi oldum lisedeyken sağımla yazıp solumla imza atardım şimdi yalnız içine kapanık 5 yıldır sevgilim arkadaşım olmadı
00 Yorumlabende hala var utangaçlık ama halldecem o iş bende :)
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüzenli bir cinsel hayatın olursa utangaçlığın da azalır. Ayrıca bulduğun her ortamda sınırlarını zorla, yapamam dediğin şeyleri yapmaya çalış.Kolay değil ama zamanla üstesinden gelirsin.
01 Yorumlaeskiden utangaçtım bu kendilğinden geçti sebebini bilmiyorum ama insanın kendini diğer insanlardan soyutlaması sanırım..
00 Yorumlaçekingen değildim hep kendime güvenirdim..
ama içine kapanık bir bebeydim hâlâ öyleyim..00 YorumlaUtangaç değildim bazen olmuştur illaki. ama arkadaş ortamında açılırsın eğer 2-3 fırlama varsa.
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSafliktan hep.. Keşke eski safliga temizliğe geri donebilsm.
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle.
Cevap sahibi+1 yılÇekingen olmamalisin tabiki ama karsi cins mevzusunda diyorsan gayet iyi birsey
Cevap sahibi+1 yılSiz değil iste mesele. Sen olacak bir tek esin olacakki kiymeti olsun bu hayani
ben halya utangacim :(
15 YorumlaBen. Çok utangaç ve çekingendim. Şimdi değilim.
04 Yorumla- +1 yıl
Üniversite sırasında siyasi partilere katıldım, sosyal derneklere üye oldum, çevrem oldu, ünlü politikaçılarla oturup kalkdım. Tamamen açıldım. bir tek seks konusu tabu olarak kaldı. Yani onu aşamadım ve o konularda çok muhafızakardım. Ama geçen yaz memlekette olurken, bir Norveçliyle tanıştım netten, bir süre yazıştık. Bana o kadar özgüven ve o kadar kendime inamı sağladı ki, yani tamamen beni istediğim mevkie getirdi. Fotosunu görmüştüm, bir gün link atdı bana, açtım diziydi. Bir az baktım ve şok oldum. O orada oyunçuydu. Meğerse aktörmüş. İsveç film dizilerinde oynuyordu. Şaşkın oldum, tabi. Ama bununla bile çok sade biriydi. O bana yardım etti ve benimle konuştuktan sonra bana dedi ki, iki şeyi sende geliştirmek gerekir: 1. Seksiliyi
2. Vahşilyi:)
İşte böyle.
Sen de kendini hem geliştir, hem de sana yardımçı olacak kişilerle irtibat kur
+1 yılEskidende çekingendim şimdide öyleyim
04 Yorumla- +1 yıl
Aslında benim çekingenliğim kekelemekten geliyor 4. sınıfta felan başlamıştı öyle çok ağır birşey değil konuştummı konuşurum ama bazen çok sorun oluyor bir aralar heyecanlandığımdan kekelediğimi sanardım ama 4 yıllık arkadaşlarımın önünde bile kekelediğim oluyor.Hani bazen yaparlar ya sırasıyla okuruz böyle o durumlarda çok fena korkarım gözlerim dolar belli etmemek için sıranın altına kalemi atarım böyle alırken ufaktan silerim her zaman bunun gibi şeyler var işte hayatımda o yüzden hep çekingen utangaç korkak birisiyimdir tek yaptığım şey geçmesini dilemek.
- +1 yıl
Biliyorum ama bazen elimden gelen tek şu bu abi.
nasıl oldu anlamadım
geçti işte00 Yorumla
+1 yılÜstüne gittikçe kurtulacaksın
01 Yorumla
+1 yılEskiden değil hala aynıyım ben
01 Yorumlakızlara karşı mı? yoksa herkese mi?
07 YorumlaVar ben ben o kişi benimmm çok utangaçtım :D
05 Yorumlabol bol kitap okuyarak ve toplumlara girerek
04 Yorumla- +1 yıl
cok faydası var bilgiler ögreniyorsun onu gecdim durmadan konuşuyorsun cenen alışıyor :) ve kuvvetleniyor sonra o dili durduramıyorsun konuşçak yer arıyorsun :) fırlama olursun valla :D
- +1 yıl
istek varsa olunur olmadı ben fırlatırım merak etme :D
hala öyle yönlerim var
00 YorumlaUtangaç ya da çekingen değildim. Hala da değilim.
00 Yorumlahala oyleyım kurtulamadım
04 YorumlaKurtulamadim hala.
01 Yorumlaburcun yengeç dimi
010 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHala öyleyim malesef
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPsikolojik sorunlarım var o yüzden böyle ne yazıkki ama yenmek zorundayız dostum
Cevap sahibi+1 yılTanı konmadı ama durum ciddi gibi diyim
+1 yılBen...
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri