Herkes için iyi olmak mümkün müdür? Bazen bu konuda kendimi çok kendimi zorluyorum. Herkese iyi olayım, kimsenin kalbi kırılmasın , kimse üzelmesin. Ama şu ara buna karşılık sadece nankörlük ve suistimal görüyorum. Sizde de oluyor mu bu. Hadi dökülün dertleşelim 🙄🤗
Herkese yaranmak, herkes için iyi olmak mümkün müdür?
Ortaya bir vazo koyun ve çevresine de 30 kişi. Verin ellerine kağıdı kalemi, ortadaki vazo hakkında ki düşüncelerini yazsınlar. Sonra yazılanları okuyun ve aynı vazo üzerine bütün hepsini uygulayın.
Bu mümkün mü? Kesinlikle değildir. O yüzden herkese yaranmaya çalışmayın zaten bunu size faydası olmayacaktır.
İyilik mi yaptınız unuttun gitsin. Sakın karşılığı beklemeyin. Gelmeyecektir. Teşekkür bile beklemeyin. Bugün siz yardım ettiniz yarın size yardım edecekler mi diye düşünmeyin.
Açıkçası ben de bunu yapmaya çalışıyorum ama imkansızı başarmaya çalışıyoruz, herkesi mutlu edemeyiz, herkesle anlaşamayız, bu mümkün değil, bence kendimizi herkesten önceye koymalıyız yoksa bu gidişle insanlardan bıkarız eğer bıkmadıysak henüz
Bunu yapıp sırtından bıçaklanan arkadaşlarımı görünce çıldırıyorum. Normalde asla yapmayacağı şeyi sırf başkasının gönlü olsun kalbi kırılmasın diye yapıyor ama içi içini yiyor. Aşağılık kompleksi bu resmen yapmayınca ezik olarak aşağılanmış olarak görüyor kendisini. Kimse iyilik meleği değil kendin için yaşamalı seni zora veya zarar verecek bir şeyi yanlış geliyorsa hayır demeyi bileceksin
Hayat, herkese yaranmak için çok kısa. Kimseye kolaylıkla yaranamazsınız. Yine kötü siz olursunuz. İnsanlar bencil, nankör, vefasız. Onların öyle olduğunu bile bile yaranmaya çalışmak boşa kürek çekmek olur.
Kendini kimse için yormaya değmez, herkesi mutlu edemeyiz ve herkesi sonuna kadar yaranamayız, sürekli iyilik yaptığın birisi bir tek hatanda sana yüzünü çevirir, onun için başkasına vereceğin emekleri kendine ver, böylece daha mutlu olursun emin ol.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Herkese iyi olabilmek mümkün değildir. Eyyamcı olarak isimlendirilen ve herkesle iyi olmaya çalışan insanlar içten içe kendilerini, kişiliklerini ve hayatlarını kaybederler. Gün bile kimine gündüz iken diğerine gecedir.
Hayatım boyunca iyi niyetle yaklastım insanlara zerre art niyet, kötü niyet düşünmedim ama mükafatı neden böyle oluyor bana dönüşü anlamıyorum neyse sövmücem
Boşver varsın insanlar hep ön yargı yapsın zaten umrumda değil artık. Bu zamana kadar değişmediklerine göre bundan sonra değişim yaşansa neye yarar ki.
Detayda yazdığının cevabını soru başlığında vermişsin aslında. Herkes-leş-enlere iyi olmak, iyi davranmak yerine sadece seni sevenlere odaklanırsan hem kalbin kırılmayacak hem de daha çok el üstünde tutulmaya başlayacaksın
O dediğini başta çok denedim ama zamanla olmadığını ve kullanıldığımı fark ettim. Kimseyi de memnun etmek zorunda değilim, ayrıca bazı şeylere hayır demesini bilmek gerek.
Bu imkansız. Bence, iyi geçindiklerimi seçerim geçinemediklerimle de uzaklaşmak daha iyi. Yorgunluktan başka bir şey değil herkesle iyi olmaya çalışmak.
Herkesi mutlu edemezsin, Herkese yaranamazsın ki Bunca kötü insan varken yok yani olabilcek bişi değil, haa kendin için iyi olursun orası ayrı, orası ap ayrı.
Kimseye yaranmak. icim cabalamm. hatta hayatta en nefret ettiğim şeydir birilerine yamanmak. sirf. kendimi. sevdiricem. diyeben kendim gibi olduğum. gibi davranırım seven asıl öyle sevsin de göreyim