Aşağılık kompleksinden nasıl kurtulunur?

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Hayat ta hiç kimse kimseden üstün değildir. Önce bunu kafana iyice yerleştirmen gerek. Saflık la ezikliği karıştırmayalım lütfen. Saflık çok güzel bir şeydir. Saflıkla alay edenlerden uzak durmak gerek. Hatta seninle dalğa geçmeye başladıklarını anladığın ana sen onlarla dalga geç. Eziklikte hor görülecek bir şey değildir. Ezik olmak geçmişde geçirdiği tramvalar sonucu oluşur. Zor bir durum ama imkansız değildir. Bunu başarabilir insan. Yeterki pısırık biri olmayın. Hakkınız yedirmeyin. Aşağılana aşağılana kanıksadım diyorsunuz. Bunu benkabul etmiyorum. Ne demek kanıksadım. Olmaz öyle şey. Olayların üstüne üstüne gidin. Bu durumu tez zamanda atlacağınıza inanıyorum. Öncelikle sizinde inanmanız gerek. Haydi başarılar dilerim.
Youtube dan Beyhan Budak’ın kanalını ve videolarını takip et mutlaka. Eminim yardımı dokunacaktır.
Senin o bahsettiğin zorbalar, aşağılık kompleksine sahip narsistik kişilerdir ve başkalarının kafalarını keserek üstün görünmeye çalışırlar.
Kibar olma, gerekirse kaba ol ve yalnız kal ama ezdirme kendini kimseye.
Unutma ki, eğer biri sana kendini kötü hissettiriyorsa haksızdır, zorbadır. Asla alttan alma, seni manipüle etmelerine izin verme.
;)
Tabikide cok doğru
Ama yalnızım gerçekten
Sırf zayifliklarimi belli etmemek için yalnızlıktan sıkıldım
Aslında ben doğal halim ve karakterimde oldukça arkadaş canlısı biriyim
Problemi aslinda halletmissin, sadece o cevre icinde oylesin, aslinda o cevrede sen kendin degilsin.
Hepside asagilik aynen dedigin gibi senin uzerinde tatmin oluyorlar.
Gendin olbgendine g\ven snirlara takilma kimseyi yetenekli görme vs vs vs
Bende ozgüvensizdim 16 17 yaslarimda simdi gecti , artik kimseden cekinmiyom bile
Merhaba yorumumu siler misiniz hesabımı kapatıyorum da bunu herkese atıyorum,
Bu arada ciddiye almayın yorumumu
O çevreden uzak durarak zor da olsa daha farklı insanlar taniyarak
Ağırlığını bırak
kendine güven
Çocukluk çağında başlayan aşağılık kompleksi yanlış anne baba tutumlarına dayanmaktadır. Ailenin bu olumsuz tutum ve davranışlarına mükemmeliyetçi aile tutumları örnek verilebilir.
Aile, bedensel ve zihinsel yönden beklentileri karşılaması için çocuğu kapasitesinin çok üstünde eğitimlere tabii tutar ve kendi yaşına ve yeteneklerine uygun verilmeyen her eğitim sonucunda aşağılanan çocuklarda yetersizlik duygusu gelişmektedir.
Kişi, ailesinin istediklerini yapamadıkça kendisini işe yaramaz, beceriksiz ve yetersiz hissetmektedir. Kişinin daha çok yapabileceği işlere odaklanması, yaptıkları başarılarının farkına varması ve öğrenilmiş çaresizlik içerisine girmeyerek tekrar tekrar başarısız olduğu konuların üstesinden gelmeye çabalaması gerekmektedir. Çünkü her insanda bir şeyleri başarabilme potansiyeli bulunmaktadır.
Denemekten vazgeçmeyin, kendinizin diğer insanlardan ayrılan özelliklerinizi dikkate alarak biricikliğinize odaklanın.
Size cok teşekkür ederim🌹🌸🌸🌸