Evet hayata hangi pencereden bakıyorsunuz bakış açınız nasıl değiştirebiliyor musunuz? Yaşadığımız kötü bir olayda bile bakış açımızı değiştirerek aslında olası iyilikleri görebilmemiz mümkün.. hayata hangi çerçeveden bakarsak bize onu gösterir bazan çiçek bahçesi bazan kıyamet siz hangi çerçeveden bakıyorsunuz? Bazan gördüğümüzden ibaret değildir resimler çevirip bakmak gerekli birde 🤔🤔
Bu tür resimlee de, resmi çevirmeden de innsanların innsanldiğini görmeye çalışmak gibi bir takıntım var😊 Geneldde olumlu nakaeım hayata. Çoğu şey boşuna, yaşadığımız hayat, hep şu anda aslın da. Anın kiymetini bilen, hep huzurlu dur bence. Gülüyorum bu saçma kavgalara, inanmayanların, inananlar ile kavgasına, madem dünya tek kullanımlık, neden harcıyorsun onu kavgalarla. ya da tam tersi, madem sen inanıyorsun cennetliksin, neden cehenneme gideceğine inandığın ile kavga edersin. Sen ebedi güleceksin, bırak o gariban, bu kısa zaman da sevinsin. O da mutl mutl sen de... Tabi ki burada kastım sen değilsin🙂
İnsanlar doğumundan itibaren hayata çeşitli açılardan bakar. Dini, idari tüm yaşamsal döngü etrafında bir sarmandır insanın ve insan etkilenebilir, değişebilir bir varlıktır. Yaşadığımız onca şeyden birçok tecrübe edinebilir, bunu hayatımızda aldığımız kararlara nakış edebiliriz. Ben sürekli olumlu düşünen, at gözlüğünü bir kenara koymuş, meraklı biriyim. Bu merakım başıma bazı zamanlar iş açsada, öğrenmeye açığım. Yeniliklere hele ki hayatıma renk katan herşeye açığım. Böyle bir açım var. Zıtlıktan tut örtüşen her şey kabulümdür. 180 derecelik açım var ellerim iki yana açık, her iki yana açık ve yeniliklere gel diyen..
Farklı açılardan bakmaya özen gösteriyorum. Genel itibariyle olumlu pozitif bakmaya ve de hayat gerçeklerini gözeterek, insani vasıfları da nazara alarak değerlendirmeye çalışıyorum... Fakat şu da bir gerçek, bazen ne kadar farklı açılardan bakarsak bakalım bizim de göremediğimiz durumlar olabiliyor...
Biraz şüpheci bir bakış açım var. Öte yandan hikayelerde ve filmlerde yazarların bakış açılarını irdelemek ilginç geliyor. Bazıları olayları tarafsız anlatırken bazıları da hikayedeki kahramanlardan birinin tarafını seçerler.
Bir şeye nasıl bakarsan onu öyle görürsün düsturundan yola çıkarak söyleyebilirim ki bakmak değil aslolan baktığında derini güzellikleri görebilmek.. Belkide hayr sandığımız şerlerde gizliydi hayat ve biz sabır etmeksizin bakmasını bilemedik..
"Her şer de bir hayır her hayırda bir şer vardır" kafasında biriyim. Başıma gelen her ne durum olursa olsun ben doğruu olmaktan ve iyi niyetimden asla vazgeçmeyeceğim. Yaşadığım şeylerin beni gaddar bir insan haline getirmesine elimden geldiğince müsade etmeyeceğim.
Hayat ne çok umursanmayacak kadar ciddi nede çok ciddiye alınmayacak kadar umursamaz olarak.. yaşamanın insana güzellikler getireceği pencereden bakıyorum..
Empati kurmayı daima bildim, bu durum pozitif olmamı sağladı. Elbette umutsuzluğa da düştüğüm oldu. Neticede bu dünyada olmayacak iş yok. Her şey insanlar için.