27 yaşındayım. dışarı çıkmıyorum arkadaşım yok , ailemle iletişimim yok insan içine çıkamıyorum sevgilim olmadı. toplumdan soyut ve izole yaşıyorum.
Mesela insan içine çıkmayı sevmedigim için alışveriş yapmadım hiç giyecek birseyim yok. Nerde yanlış yapiyorum
Mesela insan içine çıkmayı sevmedigim için alışveriş yapmadım hiç giyecek birseyim yok. Nerde yanlış yapiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Bunun görünüşteki sebebi iletişimsel olarak görülmekle birlikte, altında yatan sebepler arasında çeşitli psikolojik sorunlar olabilir. Örneğin; özgüven eksikliği gibi. Önce bunları sorgulamak, gerekirse psikolojik destek almak gerekir.
Bununla birlikte etkili iletişim kurmanın yolunun kişinin kendisiyle başlayan bir süreç olduğu unutulmamalıdır. Yani iletişim kurmak için illa ikinci bir kişiye ihtiyaç yoktur. Kişi içi iletişim olarak ifade ettiğimiz iletişim türü kişinin kendi kendisiyle yaptığı iletişimdir. Bu da içsel sorgulamayı, öz şefkati ve bireyin kendi kendisiyle barışık olmasını gerektirmektedir. Kendi kendisiyle barışık olmayan birey, kendi kendisiyle iletişim de kuramaz. Kendinizle kuramadığınız iletişimi diğer insanlarla sağlıklı bir şekilde kurmak mümkün değildir.
Bir süre özeleştirileri azaltmak, kendi kendinize değer hissinizi artırmak, kendiniz için ve çevreniz için değerli olduğunuzun farkına varmak ve kendinizi rahat hissettiğiniz ve size değer veren insanlarla vakit geçirmek gerekmektedir.
İzleyen süreçte de fotoğraf, tiyatro, spor vb. topluluklara katılıp hobilerle uğraşmak çevreyle ilişkileri geliştirip beraberinde de iletişiminizi güçlendirir. Ancak bunlardan sonra etkili iletişim eğitimleri almak ve bununla ilgili kitaplar okumak puzzle'ın parçalarının tamamlanmasını sağlayacaktır.