Kişiliğimi oturtamadım...Tavsiyeler neler?

18 yaşındym okul hayatım boyunca hep dışlandım 5. sınıftayken öğrendim ki ben de dikkat eksikliği varmış ritalin kullanmaya başladım ama insanları sürekli kaybetttiğim için ben de fobi haline geldi biriyle konuşurken acaba benden soğur mu buna bu lafı ederek haddimi aşmış mıyım diye içimden geçiriyorum ve sonuç olarak sessiz kalmayı tercih ediyorum insanlardan resmen kaçıyorum dışardan bakıldığında beni içine kapanık sessiz sakin biri olarak tanımlıyorlar sizce bu durumu nasıl aşarım ben de kendini seven etrafına sevilen neşeli cıvıl cıvıl konuşkan biri olmak istiyorum sizce dikkat eksikliği olan insanlar çabuk arkadaş kazanıp çok çabuk kaybedermiş bu hep böylemi olarak ben hiç sosyalleşemeyecek miyim mesela her insanla konuşamam bu benden büyük yok bu benden zekki beni aşalar diye düşünüyorum bunun dedvisi yok mu? saçmalarım küçük düşerim diye susmayı tercih ediyorum beni üzen rencide eden birine bile cavap vermeye takatim yok arkadaşlar içinizde bu durumu aşabilen var mı? ne yapmam gerek sizce
Kişiliğimi oturtamadım...Tavsiyeler neler?