Lütfen biri bana ne yapmam gerektiğini söylesin?

Öncelikle şöyle söyleyim hayatımda ilk defa ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Annem sürekli beni her konuda aşağılıyor. Ona yardım etmiyormuşum ve beni bundan dolayı sürekli suçluyor. Evet ataerkil bir aile yapısına sahibim ama bununla sınırlı değil. Hep yapıcı olmaya çalıştım bir şeyleri düzeltmek için kendimden ödün verdim gerekirse ataerkil sisteme de uydum ama başka sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Sanki her şeyin sorumlusu benmişim gibi davranılmaya başlandı. Bir nevi ailede günah keçisi ilan edildim. Ve çevredeki herkes (akrabalar, komşular) beni ailesine karşı saygısız biri olarak görüyorlar. Bunun tek sorumlusu ailem. He neden ailene saygısız davranıyorsun diye soracak olursanız. Gün içinde duymadığım hakaret, aşağılayıcı söz kalmadı. Kilomdan tutun gözümdeki rimele kadar. Ve şu bir gerçek ki biz hiç bir zaman mutlu ve huzurlu bir aile olamadık. Her zaman başka sorunlar ortaya çıktı. Benim babamla aramda çok güçlü bir bağ vardı ama artık yok oldu. Annemleyse hiçbir zaman düzgün bir anne kız ilişkisine sahip olamadım. Annemin geçmişinden süregelen sıkıntılar hala var ve bu onu çok yoruyor. Yani sanırım benim anladığım kadarıyla birtakım psikolojik sorunları var. Ben zaten sosyal anksiyete bozukluğunun bütün belirtilerini taşıyorum. Ama artık gerçekten çok yoruldum ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ve kesinlikle bu iş karşıma alıp konuşmamla düzelicek değil. Bir şeyler yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Ne bileyim işte spor yaparsın diyet yaparsın gitar çalarsın ders çalışırsın ben artık yapmam gereken şeye odaklanamıyorum. Evet annem de belki iyi olmadığı için böyle davranıyor ama bundan en çok darbe alan birisi varsa o da benim ve bu benim hayatımı ciddi şekilde etkiliyor. Lütfen birisi bana bir tavsiye versin.
Lütfen biri bana ne yapmam gerektiğini söylesin?