31 yaşındayım işsizim mesleğim yok okumadım asosyalim özguvensizim çekingenim sessizim zayıfım cılızım güçsüzüm bu yaşıma kadar hiç çalışmadım hiç işim param olmadı hiç sosyal olamadım hiç gezmedim eğlenmedim arkadaşım çevrem yok hiç kız arkadaşım sevgilim olmadı bu yaşıma kadar evde durdum hâlâ ailemle yaşıyorum senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum kendime aileme ülkeme hiç faydam hayrım olmadı gençliğimin en güzel yaşları evde boşa geçti heba oldu hayatı hiç yaşayamadım şimdi de çok mutsuzum hayattan tamamen bezdim iyice özgüvensiz utangaç çekingen biri haline geldim sizce boşa mı yaşıyorum yaşamayı beceremiyorum zaten
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayır tabi ki. Öncelikle bir iş bul para kazanınca özgüvenin artacaktır. Belli olmaz belki iş yerinde kendine uygun birini de bulursun. Ama işin olmalı. Evde durarak hiçbişey kazanamazsın
1163 Yorumla- +1 yıl
Çalışmaktan korkuyor musun? Neden korkuyorsun? Her insan çalışır. Korkulacak bişey olsa kimse yapmazdı öyle değil mi? Kendine vakit ayırman gerekiyor artık. Evde kalmayı bırakmalısın bir erkek arkadaşından seninle dışarı çıkmasını isteyebilirsin seni anlayacaktır yardımcı olacaktır. Olumsuz düşünme bir yerden başla değişmeye
- +1 yıl
Ben çocukluğumdan belli çekingen utangaç sessiz pasif özgüvensiz asosyal içe dönük zayıf güçsüz başarısız korkak biriyim hiç özgüven kazanamadım bu yaşıma kadar evde durdum dışarı çıkamadım hayata atılamadım herkes 18 yaşında çalışmaya başladı ben 15 20 25 yaşında hep evde durusm bir askere gittim geldim 8 sene oldu 8 senedir de hep evdeyim hiç dışarı çıkmadım çalışmadım gezmedim dışarı çıkamıyorum korkuyorum
- +1 yıl
Ben öncelikle şunun cevabını almak istiyorum. Dışarı çıkmak seni neden korkutuyor? Orda senden daha üstün insanlar yok mükemmel insanlar yok. Hepimiz gibi normal insanlar var. Neden kompleks yapıyorsun? Eğer şimdi başlarsan yarısı güzel geçen bir hayatın olur. Ama korkmaya devam edersen hepsi kötü geçen bir hayatın olacak. Korkularınla yüzleş
- +1 yıl
Gençliğimin en güzel yaşları böyle geçti hayatı gençliği kaçırdım dışarı çıkmaya korkuyorum cesaretim özgüvenim yok alışmadım pasif kaldım kendimi aşamadım dışarda utanıyorum çekiniyorum kendime özgüvenim yok dış görünüşüme özgüvenim yok insanlarsan çekiniyorum yani korkuyorum işte dışardan insanlardan
- +1 yıl
Dış görünüşünden mi çekiniyorsun? Bak dışardaki insanlar senin hayatında bir yere sahip değil. Herkes kendi halinde. Inan ki böyle düşündüğün gibi şeyler yok. Unutma kendin için yaşıyorsun onları memnun etmek için değil. Önceliğin sen olmalısın. Dediğimi yap kuzenin falan birini yanına al vakit geçirin
- +1 yıl
Ne kadar inatçısın böyle. Ben de asosyalim ben de hayatım boyunca utangaç oldum ama asla dışarı çıkmamazlık etmedim. İnsanlar beni dış görünüşümden dolayı yargılardı sivilceler vs. Ama ben tedavi oldum arkadaş edindim. Özgüven kazandım. Sen de başla artık. Böyle devam edemezsin
- +1 yıl
15 20 25 yaşlarında hep istedim gençliğimi yaşamak çalışmak para kazanmak gezmek eğlenmek arkadaş edinmek sevgili bulmak mutlu olmak kendime biseyler almak sinemaya gitmek araba sürmek tatile gitmek yüzmek ne biliyim hiçbirini yapamadım işte yapamıyorum senelerdir yapmak istesem de yapamadım
- +1 yıl
Şimdi beni iyi dinle. İkna olmuyorsun hiçbir şekilde bunu farkettim. Olmasan bile benim dediklerimi yap bir kere dene ya. bir kapının önüne çık dışarıyı izle çocukları izle kuşları. Dışarının atmosferi bambaşka. Hergün belli bir süre kapının önüne çık veya balkona. Daha sonra dışarı çıkman da kolaylaşır
- +1 yıl
Ben de 5 yıl önce mutsuzdum. Doğru düzgün arkadaşım yoktu. Görünüşümden dolayı çekinirdim. Ama cildiyeye gittim ve tedavi oldum. İnsanlar değiştiğimi görünce şaşırdılar evrim geçirmişsin dediler. Ama ben yine de takmadım onları. Gerçek dostum var sadece bir tane. Onun dışındakilere de güvenmem. Ve bu sayede artık eskisi gibi değilim özgüvenli ve mutluyum. Çünkü ben mutlu olmak istedim ve oldum. Sen de istemelisin mutlu olmak için
- +1 yıl
Ya herkes 15 20 25 yaşlarında yaşıyor herşeyi sevgili olmak çalışmak gezmek eğlenmek sosyal olmak hayatı yaşamak görmek herşeyi o yaşlarda yaşıyor herkes ama ben o yaşlarda hicbir şey yaşayamadım 30 dan sonra kendimi yaşlanmış hissediyorum gençliğimi hiç yaşayamadan yaşlandım aşk acısı madem kötü o zaman neden herkesin sevgilisi oldu oluyor demekki güzel bir duygu mutluluk veriyor insana
- +1 yıl
Bu yaşıma kadar sevgilim olmadıysa zaten bu yaştan sonra da olmaz yaşıtlarım hep evli ya da ayrılmış ya da sevgilisi vardır maalesef geç kaldım sevgili bulmak için zaten beni kimse sevmez sanmıyorum ondan umudumu kestim benim tek beklentim var hayattan o da işim olsa yeter ne sosyal hayat ne arkadaş çevre ne de sevgilisi hiçbirini istemiyor gibiyim sadece para kazanmak için çalışmak için bir işim olsa yeter herhalde başka da bisey istemiyorum ama iş bulmam çok zor benim bu yaştan sonra
- +1 yıl
Artık hayattan bezdim ama mutlu olacağımı da hiç düşünmüyorum ne işim ne sevgilim ne sosyal hayatım olacağını sanmıyorum 10 15 senedir istedim de ne oldu hiçbiri olmadı bu yaştan sonra da çok zor olmuyor işte demekki bende böyleyim benim de hayatım böyle yapacak bişey yoktur belki de zaten 31 yaşındayım az değil artık pek genç sayılmam 18 20 yaşındakiler dururken beni mi işe alacaklar
- +1 yıl
Evet ailem senelerdir bana hep iş bul çalış sosyal ol arkadaş edin kız bul evlen falan dedi hâlâ diyor ama ben hiç yapamadım halâ yapamıyorum benden adam olmaz ya ailem beni halâ koymuyor evden valla ben yaşamayı beceremedim beceremiyorum ortada kaldım böyle neyse ben çıkıyorum iyi geceler
En İyi Cevaplar
+1 yılDaha geç kalmış sayılmazsın. Silkelen ve kendine gel. Bu yaşına kadar yapamadıklarını yap. Önce iş bulmakla başla ( tabi şu virüs olayı geçtikten sonra) para kazanmaya başlayınca kendine güvenin gelir. Çalıştığın yerden arkadaşlar edin herkesle sohbet kur çekinme. "Ben rahat biriyim, özgüvenim yerinde kimseden çekinmem " diye sürekli tekrarla. Bir zaman sonra beyin böyle sanacak ve sen farketmeksizin böyle davranmaya başlayacaksın.
Böyle derken ardı gelir zaten.01 Yorumla- +1 yıl
Ben çocukluğumdan belli böyleyim çocukluğumda ergenliğimde gençliğimde kendini aşamadım açılamadım pasif kapanık kaldım sosyal olamadım cesaret özgüven kazanamadım kendimi hep eve kapattım hayata atılamadım ömrümün yarısı evde geçti 10 15 senedir bende her genç gibi çalışmak para kazanmak sosyal olmak gezmek eğlenmek istedim ama yapamadım olmadı beceremedim sevgilim olsun istedim o da hiç olmadı genç yaşta olmadıysa bu yaştan sonra da hiç olmaz geç kaldım geri kaldım her şeye
Gizli Üye(36-45)+1 yılHariçtan gazel okumak kolaydır derler. O yüzden çok uçmak istemem ama fiziksel ve mental olarak en güçlü olduğun dönemdesin.
Bahsettiğin herşey, çok fazla zaman kaybettiğini gösteriyor ama önündeki birkaç yılı da kaybedersen gerçekten boşa yaşayacaksın.
Hemen harekete geçmen gerekiyor10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılCok yasli degilsin gencsin hala bahane ariyosun bence bir sehler yapmsmak icin
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAhsgfs o zaman senin karakterin boyle herkes dolu dolu hayat yasamak zorunda degil kendini boyle sevmeye calis yani
Cevap sahibi+1 yılSey gibi sinavda iyi yapamiyom diye uzuluyon ama calismiyonda bok durum evet psikologa gidebilirsin
Cevap sahibi+1 yılBurdan oyle goxukuyo evet...
Cevap sahibi+1 yılSacmalama ya
Eve bir bilgisayar al oyun falan oyna bari
10 Yorumladurumu değiştirebilirsin gençsin
111 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsitenin yüzde 90 ı böyle
10 YorumlaOzele gelsene bende oyleyim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNebiliyim
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yıl😂😂
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem