Babamın ölümü beni neden bu kadar etkiledi?

Babamın ölümünün üzerinden tamı tamına üç yıl geçti bugün, ve ben üç sene sonra ilk defa, babamın ölüm haberini almadan önce bulunduğum yere gittim.

Babam sadece çocukluğumun hatırlayamadığım bir döneminde vardı, ve hatırlamakta güçlük çektiğim o dönemi hatırlamamayı ben tercih ediyorum aslında. Annemle olan son kavgası, evi terk edişi, bir başkası ile evlenip çocuklarının olması, ve bana yaşatamadığı babalığı onlara yaşatmış olması gibi...

Bunlar geçmişimin hatırlamak istemediğim yanı, ama asla hafızamdan silemeyeceğimi biliyorum.

Üç sene önce bugün babamın ölüm haberini almıştım arkadaşlarımla beyoğlunda bir cafede kahve içerken, hatta o sıralarda "bulutlar üzerime üzerime geliyor sanki" diye söylenmiştim yanımdaki en yakın arkadaşıma. Daha sonra otobüse bindim ve eve giderken babamın öldüğüne dair telefon aldım ve otobüste baygınlık geçirdim. Ama beni neden bu kadar sarstığını bilmiyorum... çünkü babamla annem ayrıydı ve babamı on parmağın onunu geçmeyecek kadar az görüyordum, konuşmuyorduk bile, o başka bir hayatı seçmişti, ve gitmişti, ben büyüyüne dek de beni hiç arayıp sormamıştı...

Üç senedir ilk defa evden dışarıya çıktım bugün, üç sene önce bulunduğum yere gittim o ortamda bulunan bazı arkadaşlarla, yine kahve içtim.

Bir şeylerin değişmesini umdum sadece, tekrar kaldığım yerden devam etmek istedim.

Devam edebilir miyim?

Babamın ölümü beni neden bu kadar etkiledi?