Eig seçmek zor olacak
Amaç muhabbet gerisi bahane 👍🙂

Kişilik ve karakter ayrımına takılıyor aynı şeyler değil ikisi de şöyle ki;
kişilik: kişi olmanın gerektirdiklerini sağlama kalitesidir.
karakter: huy, ahlak vb. şeyler bütünüdür.
Tembellik bana göre kişiliğin içinde ele alınır. bir insan tembel ise, (yetebileceği bir işi yapmıyorsa) bu onun kişi olmanın gereklerini kaliteli sağlamadığını gösterir. ama onu canavar yapar mı? bence yapmaz ama düşük bir kişiliktir.
vurdum duymaz ise karakterde ele alınabilir. tembel değildir belki ama davranışları hoş karşılanmaz. insanlara berbat davranabilir, bu da onun daha düşük karakterde biri olduğunu anlamamızı sağlar.
Teşekkürler beğenmeme sevindim 😊
"Tembel insan eğitilir de aymaz insan zor adam olur ya da olmaz"
bu da çok doğru bir cümle bir insan kişiliğini yükseltebilir ama karakterin değişmesi pek mümkün değil sende güzel bir tespit yapmışsın
Birisi farkındasızlığın sınırlarını zorlarken, öteki amaağan bananeciliğin sınırlarını zorlar. İkiside ben merkezli yaşar biz olmak zor gelir ikisinede ama sanki aymaz olan daha bir saf. Tembel insanlar bir bakıma iyidir, her işin kolayının peşine düştükleri için, içlerin de, mucit de çıkar, hatta farkın da olmadan fikir de verirler.
https://www.youtube.com/embed/AVFySTV18NYTembellik dediğimiz davranış bir şekilde üstesinden gelişebilen bir durumdur, aslında bu bir nevi ruh sağlığı sorunudur. Benlik saygısı olmayan, onaylanma, disiplin ve aktivite eksikliğinden kaynaklanır genelde. Bunlar bir şekilde yoluna girer, ama vurdumduymaz insanlar rahatına düşkündür, amaçsız, sadece kendi için yaşayan tiplerdir kanımca.
Gelinebilen*
Vurdumduymazlık kişinin özellikle başka insanlara uyguladığı saygısızlık biçimidir. Temebellik ise kendisine olan saygısızlığıdır.
Teşekkür ederim 🙏
Cevap
7Cevap
Vurdumduymazlık, pervasız ve önemsemeyen anlamına galecektir ki olayları genelde akışına bırakırlar.
Tembellik yapması gerekeni yapmayan, kendisine düşeni yapmayan kişilerdir.
Bana kalırsa tembellik neden dersen hem dünyevi nimetlerden hem de ahirette ki mükafatlardan bizi alıkoyar.
Olabilir, ona benzer bir hadis vardı ama tam emin değilim.
Tembellik dediğimiz olgu; rahata düşkünlüğü ifade eder aslında. Tembelliğin altında da aslında bir istek yatar. Rahatlama, kendini çabaya sokmama isteği.
Vurdumduymazlık, bir karakter yapısıdır. Kişilere, olaylara ve çevresinde dönen bir takım durumlara karşı tepkisiz kalmaktır. Bunun altında bir istek yatmıyor, tamamiyle boşvermişlik ve gamsızlık diyebiliriz.
Tembel- İş görmeyi, çalışmayı sevmeyen, çaba göstermekten, sıkıntıdan kaçan kimseVurdumduymaz- Anladığı hâlde anlamamış gibi davranan, umursamaz, aldırmaz, aldırışsız, duygusuz 😃
Valla bende ikisi de var hangisini kötülesem bilemedim 🙈😂 tembellik diyim bari 😃
😉😄
Aslında bariz bir fark vardır.
Tembel kendinin tembelidir.
Ama vurdumduymaz bütün dünyaya, insanlara duyarsızdır. Bu da en kötüsüdür..
Vurdum duymaz olmak yanındaki insan seni sinir etse dahi duymamazlıktan gelmek, tembel olmak da miskin miskin yatmak
Tembellik kötü ya ama tınlamamak overpowerd aga genelde bu tipler şider falan olur
Tembellik sürekli alışılagelmiş bir durum..
Vurdumduymaz anlık ruh haline bağlı daha çok..
Vurdumduymaz insan.
Tembellik huy değil hareket kısıtlılığıdır.
Vurdumduymaz olmak ise huydur ve berbattır.
Öyle sorular soruyorsun ki ikisinde aynı kapıya çıkıyo
😃😃
Sonuç iştee umursamaz olmak huydur ama tembellik alışkanlıktır
İkiside işte bende onu diyorum
Değil bence
Nsjsjdqkjdjs niye biliyomusun bende umursamaz bir insanım her şeyi umursasaydım bu zamana gelemezdim ama tembel değilim tembellik farklı bişey ya
Bencillikle ne alakası var herkesin düşüncesi umrunda mi her şeyi umursar Mısın her şeyi umursasam karamsar bir insan olurdum merhametsizlik değil bu sen başkasında gördüklerini herkes de sanıyorsun sanırım
Oki
Vurdum duymaz umursamaz
Tembellik ile aynı şeydir.
Biri diğerini doğurur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?