Eskiden müsamaha gösteriyordum. Bu konuda yaşanılan olaylara baya esneklik gösterip affetmeyi tercih ediyordum.. Ama şimdi tek bir hatada siliyorum insanları, sonra kenara geçip kendisinde betimlenen sözde değer yargılarının çırpınışlarını izliyorum..
Hatalar insanlara mahsustur ama hata ile tercihi karıştırmamak lazım. Hata bir kez yapılır ısrarla hata denilen şeyin üzerinde durulup sürekli tekrar ediliyorsa bu kişinin tercihidir ve tercih bir hata veya hatalar üzerinde sabitlenmişse o tür insanları hayatımda tutmak en büyük hatadır. Kişileri bizi görmezden gelen, değersizleştiren tercihleri ile başbaşa bırakmak kendimiz için yapacağımız en doğru harekettir. Kolay çıkarılmaz ama ısrarla bağıra bağıra hata yapan bir insan kendi kendini hayatımızdan çıkarmıştır zaten..
Riyakar insan zaten sizi kaybedeceğini bile bile hareket ediyordur bahaneside kendisine avuntuntusu olduğundan buna tahammül edilemez bence herkesin bir kopma noktası vardır durum oraya geldimi sonuç kaçınılmaz ve gerekli olandır.
Sevmediğim kişileri gerçi ben onlara sevmediğim kişi bile demek istemiyorum öyle kişileri kolayca çıkarırım hayatımdan ama sevdiklerime karşı çok affedici ve torelanslıyımdır