İnsanın en iyi dostu kendisidir ama yeri gelir en azılı düşmanı da kendisi olur. Peki siz kendinizle dost musunuz düşman mı? Neden?Kendinizle ne kadar iyi anlaşıyorsunuz? Her şey yolunda mı?
Kendinizle dost musunuz yoksa kendinize düşman mısınız? Peki, neden?
Dost! İnsanın kendisiyle ilgili dikkat ve özenine felsefenin yön verdiğini, bu sayede düşünerek kendi yolunu bulmak, büyük huzursuzluk anlarında kendi içine çekilmek, sonra tekrar başkalarına yönelmek, olup biteni didiklemek yerine ona sevgiyle yaklaşmak ve kendi kabiliyetleri oranında eylemde bulunmak, iyi insan olmak üzerine tartışmak yerine öyle birisi olmak ve böylece ‘en güzel hayatı sürmek’ mümkündü. Kendisini –birazcık- seven insan huzur bahşeder etrafına.
Her şey sadece insanın kendi ben’i etrafında dönerse zorluklar büyür, kendi benlerini şiddetle dayatmak tahripkar olabilir. Ben’ler keyfi sebeplerle başkalarını “kendini sev, yıkıp geçtiklerini boş ver” şiarıyla terörize eder. Kendini sevmeyi abartmak yıpratıcı bir çıkmaz.
Kendini iyi tanirsan zaaflarini, sevdigin ve sevmedigin seyleri bilirsen hata yanlis pisman olacagin seyler de yapmazsin. Sana kotulugu olacak, karakter yoksunu pis zihniyetli insanlari da yaninda bulundurmaz mutlu mesut yasarsin. Insan kendini tanirsa en iyi dostu kendisidir cunku kendinden baska kimse senin ne hissettigini ne dusundugunu anlayamaz hissedemez. Kendini tanimiyorsan da en buyuk dusmanin kendin oluyorsun.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bazen kendimi çok seviyorum çünkü beni benden başka anlayan kimse yok hatta kendimin tek arkadaşı yine kendimim ama bazen de düşman kesiliyorum boğazını sıkıveresim geliyor ben biraz şizofrenim galiba slsöeşşsldnrlwaş
Dostum.. Çnkü beni aslında en cok sevende benım.. İnsan hep kendiyle kalıyo mutlulugu huznu yanlızligi en cok anları kendiyle yasıyo. İnsanı bırakmayan kendı.. Oyuzdn herkes kendine cok degr vermeli.. 🤗