Muhtemelen değiştirir. Çünkü çok para öncelikle toplumsal statünü değiştirir. Farklı bir sosyo-kültürel çevreye girmek hem kendini hem çevreni değiştirme zorunluluğu doğurur. O ortama uyum sağlaman için değişmen gerekir. Bunda karakterin de, alışkanlıkların da, arkadaşlıkların da, kriterlerin de değişmek zorundadır. Dolayısıyla değişmem demek mümkün değildir.
Çok parayla yaşadığım dönemde oldu karakterimden taviz vermedim ne isem o oldum. Sadece imkanlarım arttı. Çok para başkasını değiştirir mi bilemem bu tamamen karakterin oturmasıyla alakalı, kayanın kayıyor karakteri ne diyim ki
Çok para sahibi olmak ya da zengin olmak insanın karakterini değiştirmez. Sadece gerçek karakterini ortaya çıkarır. Karakterin sonradan değişeceğini düşünmüyorum. Zengin olup çok para sahibi olan, çevresindeki insanlara egolu veya kötü denebilecek davranışlarda bulunan insanların zaten içerinde o özellikler vardır. Sadece bu özellikleri gösterebilmesi için fırsat beklemektedir. Çok param olsada şu an nasıl bir karaktere sahipsem o zamanda aynı karaktersel özellikleri gösteririm.
Kişinin karakterinde boşluk varsa o para oraya yerleşir ve diğer güzel özelliklerinide yavaş yavaş satın almaya başlar şayet sağlam bir karaktere sahipse para dışarı olması gerektipi yerde olması gerekeni yapar.
Değiştirir tabi gittiğin mekanlar giydiğin kıyafetler yediğin şeyler en önemlisi ortamın değişir sende bunlarla birlikte değişime uğrarsın.. Para seni iyi olarakta kötü olarakta değiştirir... Ben değişir miyim bilmiyorum ama büyük konuşmak istemiyorum...
Değiştiren de gördüm degistiremeyen de. Aslına bakarsan karakter değişmiyor. İnsanlar karakterinde var olan şeyi yansitabilecek maddi durumda olmuyor bazen. Gösteriş, gereksiz lüks eşyalar, marka takıntısı vb. abartı harcamalar yapmaya başlayınca hayırdır bunlarla mı doğdun diye sorası geliyor insanın. Parası eşyası kendinin olsun istediği gibi görünmek hakkı da.. insan harcayanlar var bir de.
Benim karakterimi değiştirmez kanaatindeyim. Ama genele baktığımızda paranın gücü insanları değiştirecek güce sahip. Hele ki şu zamanda menfaatin ön planda olduğu dönemlerde daha da net ortaya çıkıyor, çıkar da...
En başta alışkanlıklar değişir. Çevresindeki kişiler değişir. Bu da illa ki karekteri etkiler. Ama kendini bilen bir insanın değer yargıları değişmez. 5 milyon tl den fazla param olsaydı davranışlarım ve çevremdeki insanlar değişirdi
Bir laf var abla; Allah çok verip azdırmasın, az verip aratmasın. Herşeyin ortası makbuldür. Kimse o para eline geçmeden ne olacağını bilemez, bu yüzden değişmem desekte yalan, değişirim desekte yalan.
Hayır çok para insanın karakterini degiştirmez. Zaten bozuk olan ama parası olmadığı için gösteremediği bozuk karakterini ortaya çıkarmasına sebep olur.