Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Para değil değiştiren bunu anlamak gerekiyor önce.
Değiştiren şey kişinin parayı bulduktan sonra değişen hayatı ve bakış açısı oluyor.
Örneğin: normalde geliri asgari ücret olan biri ancak ay sonunu getirmeyi düşünür.
Ama geliri yüksek biri alacağı arabayı düşünür, alacağı evi düşünür, evin içini nasıl dizecegini düşünür, çevresi yeni gelir seviyesine göre arkadaşlar ile dolmaya başlar çünkü onlar ile ilişkiler kurmaya başlar. Yani hayata bakış açınız değişir buda dışarıdan sizi degistiriyormuş gibi görünür.
Evet, mesela sosyal medya fenomenleri parayı buldukları anda ya kadın olan için söylüyorum bazıları edepsizlik yoluna gitme meyilimli olanlar: me*elerini bir taraflarını açıyorlar sırf daha fazla para ve şöhret sahibi olmak için. Erkekler ise onlar öyle açamadıkları için sahnesine oyuncu kızlar ya da dansçı kızlar alıyorlar.
Ya ister istemez değişir ki insan. Çok azdır değişmeyenler. Eski yaşantınla arana para giriyor ve bunun sonrası da var. Tabii bazıları az hoşlanır bazıları paraya kaptırır kendini ama sonuç yine de aynı
Cevap
21Cevap
Evet değiştirir
Evet değiştirir.. Büyüklerimden duyduğum bir şey var.. Allah az verip aratmasın çok verip de a. zdırmasın.. Parayı bulunca çoğu ne yaptığını bilmiyor..
Karakteri değiştirmez sadece ortaya çıkarır. Para, fiziksel kas, statü vs. bunlar birer güç sembolüdür ve herkes bunları sonradan elde ettiğinde asıl karakterini ortaya koyar.
Öyle bir değiştirir ki, tanıdığın çok güvendiğin melek sandığın bir insanın , nasıl şeytana dönüştüğünü canlı kanlı görürsün.
Eğer doğuştan kişilikli bir insansa hayır ama maalesef günümüzde bütün insanlar para görünce değişiyor
Sinirlendiğimde çevrem bana göre şekil alıyor bu zamana kadar hiçbir şey kişiliğimi değiştiremedi (para bile değiştiremedi) Önce kafada çözmelisiniz.
İnsandan insana göre değişir bu değişeni de vardır değişmeyeni de, ama bence para değil parasızlık değiştirir
Pek çok insanın karakterini değiştirir ama benimkini değiştirmez. Sadece sevdiğim şeyler için kullanırım.
Para karakteri değiştirmez, konfor alanı sağlar ve özünü ortaya çıkarır
Değiştirmez. Zaten içinde olan her ne ise onu ortaya çıkarır.
Para olunca erkeklerin huyu para olmayinca kadinlarin huyu ortaya cıkar derler öyle bi şeydi
cahil değilsen değiştirmez ama cahilsen değiştirir bu kadar basit
Ben kendimi bildim bileli zenginim fakirleşirsem değişir mi bilemedim 🤔
öyle bir değiştirirki insanın aklı durur
Bazı insanların değiştirir bazılarının değiştirmez
Her zaman değil.
Sonradan gördüyse kesinlikle değiştirir
Para sadece adam olmayanı bozar
Hayır sadece ortaya cikartiyor
Deneyelim bir kere acaba değişiyor muyum 😂
Bence sağlam karakterli biri değişmez..🍀🗝️
Para denilen şey herşeyi yapar..
Var olanı ortaya çıkarır