Halk arasında "At gibi kadın" tabiri kadınlar için kullanılır. Kimi bunu yanlış algılar, kimi iltifat olarak kabul eder.. Sorumda ise bu tabi iki cins içinde geçerli. Aklınızın mı fiziğinizin mi daha iyi olmasını istersiniz?
At gibi fizik mi istersiniz yoksa Einstein gibi zeka mı?
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
at gibi kadınlar yaşlanıyor. unutuluyor. Kaç tane bu dünyadan kainat güzeli dünya güzeli gelip geçti. Kaç tanesi akılda kaldı. Ama einstein öyle mi? Onlar sadece kendilerine atlar topluma bir faydaları yok. Topluma yön veren kişiler asla unutulmaz. Bu yüzden zeka tabi ki. Sadece kendini değil tüm dünyayı değiştirebilme gücün olur. Zaten güzellik diyen de zeka aranmaz.
"Basit kadın; Güzel olmayı zeki olmaya tercih eder. Çünkü basit erkekte zekayı anlayacak kafa değil, güzelliği görecek göz vardır"
Fiziğin ömrü kısadır Yaş ilerledikçe fiziksel güzellik yok olur. Aslında yaşa da bakmaz elde ettiğin zaman cazibesini yitirir bir süre sonra. Tabi güçlü bir aşk yoksa. Ama bu önemsiz olduğu anlamına gelmez. İster istemez fizik de belli bir yere kadar önemlidir. Ama o belli bir yerden sonra zeka başlar işte. Ve sınırı yoktur.
Öncelikle fiziğim de aklımda var, soruda yanlışlık var , bilim insanı mi olmak istersiniz ya da fiziği mi tercih ederseniz, soruyorsan , bilimi tercih ederim...
fizik her türlü değiştirilebilir. diyet, estetik, cerrahi operasyonlarla. Ama insan mantığı, düşüncesi ve zekası değiştirilmez. bu yüzden tabii ki einstein gibi zekam olsun isterdim. tabi bu zekayı kullanabilmekte ayrı bir mesele.
Tartışmasız zeka. Ayrıca Einstein’a zamanında güzel bir kadın; "Evlenelim, çocuğumuz senin kadar zeki benim kadar güzel olsun" demiş. Einstein ise "Ya benim kadar çirkin, senin kadar aptal olursa" demiştir.
açıkçası fizik pek umurumda olmuyor kafa önemli fiziksel olarak ama çok zeki birisi olmasını tercih ederim. mesela ben 26 yaşında evlenecek olsam, 45 olsun ama zeki olsun arkamda dağ gibi olsun yeterli