Akrabalarıma gitsem düzgün diyalog kuramıyorum kitaplar okuyorum ama yinede olmuyor. Böyle kasıyorum kendimi bir soru sorduklarında rahat cevap veremiyorum. "nasılsın neler yapıyorsun?" gibi soru sorduklarına mal gibi kalıyorum öyle. Ne cevap vericeğimi bilemiyorum. Babam zaten her ortamda azarlıyor beni yengemlere bu sabah kahvaltı yapmaya gittik babama bir soru sordun tartışmaya başladık bağırdı benimde yüzüm kızardı yengemler "noldu, gitmek mi istiyorsun kuzum?" Dediklerinde cevap veremedim cunku ağlicaktım. Yüzüm kizardi sadece sesim kısık çikti boğazım dügümlendi. Hani utanıyorum birde anlıyorlar ya. :( Napıcam bilemiyorum. Amcam yüzünde kızamık mı var senin diyor ustume geliyor sorularla ergenim yani bu sivilcelerim normal degilmi? Lutfen uzun uzun anlamli yorum yaparmisiniz :(
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar bebeği bile sevemiyorum yani bebeğe nasil şakalar yapicam bilmiyorum suratina bile kasıntı şekilde guluyorum. Kucagima alip sevesim bile yok
Herşeye ağlıyorum utanıyorum ve düzgün diyalog kuramıyorum?
İlk önce seni bitiren şey yüzüm kizaricak rezil olucam takıntıları aklına o an başka şeyler gelmiyor otomatikman bu düşüncelere maruz kaliyorsun baskıcı ve yargılayıcı ailelerin çocukları genelde böyle oluyor sana tavsiyem ilkten dış görünüşune önem vermen bu çok önemli bak üstüne yakışan şeyleri giymelisin aşırı bol şeyleri giyme ozguvensiz hissettirir. makyaj falan yap yüzüne kizarikligin belli olmaz bu sayede fondöten falan surebilirsin insanları insab gibi gor kendinden üstün görme aklına ne geliyorsa söylemeye çalış sesli kitap oku birine anlatır gibi diksiyojunu geliştir dil öğren yoldan geçenlere selam vermeyi dene ama güvendiğin kişilere tabi herkese değil birine mesela saat kaç diye sorabilirsin bunlar sana özgüven katicaktir
Ben şu an ilaç tedavisi görüyorum ilerde terapi almayı düşünüyorum hemen hemen aynı sorunlar vardı kaygı bozukluğuna sebep oldu bu basit gibi görunen şeyler şu an bende depresyon ve anksiyete teşhisi konuldu 2 aydır ilaç kullanıyorum
Asıl etkisini 6 aydan sonra göstermeye başlıyor sabır işi hemen 2 ay kullanıp sonuç bekleyemiyorsun ben kendimi bayağı duzeltmistim kendi salakligim yüzünden daha da geriledim tedaviyi kafama göre kestim ilacı bıraktım bırakmaz olaydım eğer ilaç falan kullanırsan kafana göre kesme doktor gözetiminde bırak azalta azalta
Kendine değer ver farklı çevreler edin güzel görünmek için bir şeyler yap ne kadar farklı çevre edinirsen arkadaş edinirsen o kadar senin için iyi olur sosyal gruplara katıl spora başla
@İbrahimFit55 iş daha fazla katkı sağlıyor. Ben mağazada çalışıyorum ve farklı insanlar geliyor ve yardımcı olmak senin işin olduğu için onlarla muhatap oluyorsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Seni çok iyi anlıyorum bu sorunları bende yaşadım ilaç ve terapi almayı denedin mi
Hayır. Ben ilaç ve terapi istemiyorum kendi başima cozmek istiyorum ustelik terapiye gidemem babam izin vermiyor
Kendi başına biraz zor ama üstesinden gelebilirsin
Napıcam peki ben nasil gelicem ustesinden :(
İlk önce seni bitiren şey yüzüm kizaricak rezil olucam takıntıları aklına o an başka şeyler gelmiyor otomatikman bu düşüncelere maruz kaliyorsun baskıcı ve yargılayıcı ailelerin çocukları genelde böyle oluyor sana tavsiyem ilkten dış görünüşune önem vermen bu çok önemli bak üstüne yakışan şeyleri giymelisin aşırı bol şeyleri giyme ozguvensiz hissettirir. makyaj falan yap yüzüne kizarikligin belli olmaz bu sayede fondöten falan surebilirsin insanları insab gibi gor kendinden üstün görme aklına ne geliyorsa söylemeye çalış sesli kitap oku birine anlatır gibi diksiyojunu geliştir dil öğren yoldan geçenlere selam vermeyi dene ama güvendiğin kişilere tabi herkese değil birine mesela saat kaç diye sorabilirsin bunlar sana özgüven katicaktir
Cok tesekkur ederim :)
İstediğin zaman bana yazabilirsin yardımcı olmaya çalışırım
Peki sende nasildin? Yani benim gibimiydin? Birax anlatirmisin
Ben şu an ilaç tedavisi görüyorum ilerde terapi almayı düşünüyorum hemen hemen aynı sorunlar vardı kaygı bozukluğuna sebep oldu bu basit gibi görunen şeyler şu an bende depresyon ve anksiyete teşhisi konuldu 2 aydır ilaç kullanıyorum
İlac iyiyemi goturdu kotuyemi yoksa aynimi
Asıl etkisini 6 aydan sonra göstermeye başlıyor sabır işi hemen 2 ay kullanıp sonuç bekleyemiyorsun ben kendimi bayağı duzeltmistim kendi salakligim yüzünden daha da geriledim tedaviyi kafama göre kestim ilacı bıraktım bırakmaz olaydım eğer ilaç falan kullanırsan kafana göre kesme doktor gözetiminde bırak azalta azalta
Kendine güvenmiyorsun çekiniyorsun çocukken korkmuşsun ve bu aynı şekilde devam ediyor etrafındakilere karşı
Napıcam peki? :(
Peki hiç sevgilin oldu mu? ayrıca sorularım olacak sana buradan soramam gizlisinde nasıl yapalım
Peki takip edeyim ben. Bu arafa sevgilim. olmadi
İstersen sana yardımcı olurum konuşalım
Dertleşmek ister misin
Benim derdim acik acik belli bir fikrin varsa lutfen paylaş
Çok fazla kafana takıyorsun insanların senin hakkında ne düşündükleri pek umrunda olmasın
Kendine değer ver farklı çevreler edin güzel görünmek için bir şeyler yap ne kadar farklı çevre edinirsen arkadaş edinirsen o kadar senin için iyi olur sosyal gruplara katıl spora başla
Peki
Bu zamana kadar kafa uyumuna uyan bir arkadaşın olmadı heralde insanlar senin ekşi yönlerine bakıyor
Galiba
Konuşabileceğin bir kız arkadaş veya erkek arkadaşın var mı
Genel olarak arkadaşlarında da sana karşı karşı gereksiz bir ego var öyle sezdim
Yo aslinda var realdan 2 kisi sanaldan baya var
İşte onu diyorum sanaldan çok olmasın reelden çok olsun
Sanaldan benim gibi konuşabileceğin az kişi olsun fikir alabileceğin reelden daha çok kişi olsun 2 arkadaş çok az
Peki o zaman
Psikolojik tedavi ye gerek yok reelde daha çok aktif olarak bu durumu aşabilirsin
Deneyeceğim
Diyeceklerim şimdilik bu kadar bol şans
Ben çekingenliğimi üniversiteye başladığım dönemde biraz üstesinden geldim ve bir işe girdim. O da bana fazlaca artı kattı.
Evet farklı çevre insanlar bu tarz şeyler çok yardımcı oluyor
@İbrahimFit55 iş daha fazla katkı sağlıyor. Ben mağazada çalışıyorum ve farklı insanlar geliyor ve yardımcı olmak senin işin olduğu için onlarla muhatap oluyorsun
Onlarla muhattap olduğun için de bir şekilde gelişime katkı oluyor tabi bunun yanında sosyal çevrede önemli