Kişilik & Karakter İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır? MerdümgirizBabayani Takip Et Yoda Yaş: 109 Takip Et FacebookTwitterWhatsApp 42 Yapay Zekaya Sor “Cehldir âdeme zindân-ı belâ Ki düşenler göremez rûy-ı rehâ.” (İnsanı belâ zindanına kapatan şey cehalettir, öyle bir zindana düşenler kurtuluş yüzünü göremezler.) İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır? Cevapla Beğen Paylaş Takip Et 6 kişi beğendi
Doğru25 Takip Et Xper 6 Yaş: 30 , eic 54% +1 yıl Kendini, alemi okuyamadıktan sonra ilim bilmek beline kayayı bağlayıp suya dalmak, orada o taşların ağırlığı ile batmaya benzer... 2 2 Yorumla MerdümgirizBabayani +1 yıl Güzel bir benzetme.. Değerli iştirakınız için teşekkürler hoca hanım. Yorumla Doğru25 +1 yıl Rica ederiz hocam. Yorumla
pempişlady Takip Et Xper 5 Yaş: 33 , eic 32% +1 yıl Ben hiçbir şey bilmiyorum Kendimi çok cahil hissediyorum 1 1 Yorumla MerdümgirizBabayani +1 yıl Bizim bildiklerimiz bir hiç hükmündedir zaten. Kendini alim zanneden cahildir. Yorumla
VoltaPatch Takip Et Xper 2 Yaş: 39 +1 yıl Divan edebiyatı... İlim var ilim var. Bazı insanlar ilim öğreniyorum diye dışını parlatır ama içleri boştur. İlim kendini her anlamda bilmektir 3 0 Yorumla
superpsikolog Takip Et Master Yaş: 46 , eic 53% +1 yıl Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı. Öğrendiğimiz şeyi hayatımıza uyarlamakta sorun yaşayan insanlarız. 1 0 Yorumla
En İyi Cevaplar