Evet. İnsanlar fikirlerini, düşüncelerini söyler ancak ben yine kendi bildiğimi okurum. Her ne kadar insanların düşüncelerini, fikirlerini merak edip sorsam da kendi fikirlerim daha güvenilir geliyor olmalı ki yine kendi bildiğimi okuyorum.
Kim ne derse dese bile kendimi bildiğimi okumanın yanı sıra aslında ailemin dediği de önemlidir. Bunca zaman baktılar ettiler, onların fikri çok önemli. Onların olmaz dediği bir şeye olur diyemem. Onlara saygım tam bu konuda. Onun haricinde her şartta her insan karşısında kendi bildiğini okuyan köyü bir inada sahip insan olduğumu söyleyebilirim.
Her zaman kendi bildiğimi okurum. Kararlar benim. Yanlış seçim olsa da kendim yaptım kendim buldum derim. İnsanların kararlarım hakkında düşünceleri beni hiç ırgılamıyor.
Allahın izin verdiği sınırlar çerçevesinde, bana verdiği aklı kullanarak, başkalarının tavsiyelerini de göz önünde bulundurarak kendim karar veririm. Ama bazen pişman olurum keşke onları dinleseydim diye.
Konusuna göre değişir ama karar vermekte zorlandığım bir konu ise çevremdeki insanlar dinler, konunun mantıklı mantıksız tüm kısımlarını süzgecimden geçirip son kararı veririm. Direkt olarak birinin ya da birilerinin doğrusuna göre hareket etmem.
Zamanında herkesin dediğini mantıklı bulup uygulama aptallığını çok yaptım ama artık kendi bildiğim yanlış olsa bile doğruya ben çevirdiğim için bir tek kendim diyip geçiyorum 😏👍