Kimse kimseyi tamamen yok sayamıyor maalesef. Her ne kadar sayarım deseler de muhakkak sevdikleri ve önem verdikleri insanların fikrine başvururlar. Önemli olan bir kararı alırken, kör olmamak. Sırf annemiz babamız bile olsa bazen kendi egolarını tatmin adına hakkımızda karar verebilir. Herkesin kararını koşulsuz şartsız kabul etmemeli ve her açıdan değerlendirmeliyiz. Bu husus önemli. Onun haricinde üzerimizde olan sözleri sadece tavsiye olarak algılamalı ve emir olarak alıp uygulamaya geçmemeliyiz. Bazen herkese dur diyip hayatımızın dümenini elimize alabilmeliyiz.
Bu konudan konuya değişkenlik gösteriyor, sadece benimle ilgili ve beni etkileyecek bir şeyse, kimseyi zerre dinlemeden kendim karar veririm fakat benim dışımda etkilenecek bir başkası varsa ona göre düşünür, öyle karar veririm...
En güzel yaptığım şeylerden biridir. İnsanları yok saymak konusunda kendime çok güveniyorum. Zamanında var saydıklarımızdan bir fayda görmeyince bende böyle davranmayı daha uygun buluyorum. En azından kafam daha rahat ediyor ve kendimi daha mutlu hissediyorum.
Kendimden emin olduğum ya da prensip gereği -ki bunların sayısı epey fazla nadiren olsa da çıkan istisnalar hariç- asla ve asla değiştirmediğim bazı son derece katı kurallarda kendi bildiğimi değil okumak hatim ederim ve aksini dahi duymaya tahammül bile edemem.
Çok kararsız kaldığım zamanlarda güvendiğim birkaç kişinin fikrini alırım. Birebir onların düşüncelerine göre hareket etmem ama mantıklı olduğuna inandığım detayları kendime uyarlarım.
Çok fazla olmasada bazen fikir alırım genelde kendi bildiğimi okuyan biriyim hatasıyla yanlısiyla bildiğimi yaparım. Yanlışsa yaptığım şey yanlıştan döner doğruyu bulurum ama genelde hayatım hakkinda başkasının fikirlerine ihtiyaç duymuyorum
Başkalarından fikir alırım. Konuşurum uzun uzun dinlerim. Ama yinede bildiğimden şaşmam. Aklıma koyduysam onu yaparim. Bu iyi bisey değil tabiki. Siz yapmayın sjsjsj
Kendi uzmanlık alanımsa, bildiğim yolda giderim. Diğer şekilde konu hakkında daha iyi verim sağlayabilmek için insanların konu hakkındaki fikir ve düşüncelerini de önemserim.