bence bu kişiden kişiye değişir çünkü Kimi insan mantık ile hareket ederken diğerleri Duygu ile hareket eder eğer karşımdaki duyguları ile hareket ediyorsa o zaman kalbini isterim ama eğer mantık ile hareket ediyorsa o zaman aklını isterim çünkü aklı ile hareket eden insanlar aklından girersem gönlünden çıkarım diye düşünüyorum ama duygusal hareket ediyorsa duyguları daha yüksek basacktir bu yüzden duygularından girip aklından çıkarım
Çoğumuz duygusal bağlamda kararlarımızı kalbimizle aldığımızda dem vurur. Aldığı her kararı kalbi ile alır. Kimi ise mantığı ile bu çerçevede aklının izinden gider. Kalbi mühürlü kişilerin ne aklını ele geçirmeye çalışırım ne de onları görürüm.
Akıl ile kalp birbirlerine sımsıkı zincir ile bağlı gibidir. Bunlar ikisi farklı bir varlıktır ama her yere beraber gitmek zorundadırlar. Neden sorusunu cevapladım sanırım, şimdi hangisi onu söylemek gerekir... Aklında seçerdim, kalp nasıl olsa ona çelme takmaya çalışacaktır ileride... Aklını kullanıp beni hatırlamazsını sağlardım.
Kalp sadece kan pompalamaya yaramıyor zira kalp Allah'ın evidir ve Allah'ın komşusudur.. Allah kalbe hitap eder ona emreder ve onu sorumlu tutar kalp bedenin padişahıdır o sağlamsa bütün vücut sağlamdır ama o bozuksa bütün vücut bozuktur sevmek sevilmek de kalpten olur herşey akıl da biter ama kalpten başlar
Evet akılda kalmak insanı mutlu huzurlu hissettirir, fakat kalpte kalmak oraya ait olduğunu hissettirir. Kalpte olmadıkça akılda kalmanın bir anlamı kalmaz. Birinin aklında bir çok insan yer alır ama kalp'te tek bir kişi kalır.