Bazı insanlar duygularını dinleyerek hareket ederler ve bu bazen öyle bir seviyeye ulaşır ki kişi artık sağlıklı kararlar alamamaya başlar. Kimi insanlarsa duygularını yönlendirebilirler. Duygularını mantıkları ile karma bir şekilde kullanabilirler. Bu insanlar ise hem duyguları ile karar verip mutluluğu tadar hemde mantıklarını kullandıkları için daha realist kararlar alırlar. Peki sen sevgili arkadaşım. Duyguların mı seni yönetir yoksa sen mi onları 😃?
Duygularımla yönelemiyorum ben mantığımla ve kendi istediklerimle yönelmek daha fayda ediyor bana. Aslında mantıkla ilerleyen insanların hep mantık çerçevesi içerisinde olduğunu düşünürler fakat mantık yolunda ilerlerken aynı zaman da duygu da gerçekleşiyor. Düşüncelerimiz ile duygularımızı da yönetebiliyoruz. Ben duygu yönünden gitsem, zaten bir insanla konuşurken samimi geliyorsa sohbeti bütün herkese o an kapalı oluyorum tek odak noktam olabiliyor, duygularıma ağır basarak ilerlersem üzüleceğim ve pişmanlık duyacağım şeyler meydana gelebilir. Mantığım ile duygularımı yönetebiliyorum. (:
Her zaman mantığımı kullandığım için 'duygusuz taş kalpli' insan olarak anılıyorum. Duygusallık bana göre değil olayları mantıkla incelemek varken duyguları işin içine katarsanız sağlıklı çıkarımlar elde edemezsiniz. Yalın anlamda duygular sizi hep engeller adım atmanızı zorlaştırır. Mantık öyle değil ama doğru veya yanlış hesaplarsınız çıkarımınıza göre hareket edersiniz. Sırf mantığınıza uymuyor diye vazgeçersiniz oysa duygusal düşünürseniz mantıksız bile olsa tamam dersiniz. İkisini aynı anda yönetmek zorlayıcı olur nerede ne zaman duygu ve mantık diyeceğinizi şaşırabilirsiniz. O yüzden daimi mantıktan yanayım buna istinaden de duygularımı yönetebiliyorum.
Bak sana bir araştırmanın sonucunu kısaca açıklayim. İnsanlar günde sadece %6 mantıklı karar verir. Diğer yüzde duyguları ve algının esiri olarak karar verir.
Hayatıma giren bir insan açtı aslında gözümü hayatımdan çıkarken örgütlerde bulundu bana hiçbirşey için geç olmadığını istediğim herşeyi başarabileceğimi bir sorunun cevabını yalnızca bir şıktan ibaret olduğunu ve kararlarımı doğru alırsam kesinlikle yaşayacağıma dair. Sonra fark ettim ki hayatımda yanlış insanlar var ilk önce onları çıkardım sonra kendime önem vermeye başladım her geleni hayatıma almadım doğrusuna hiç almadim ve 7 ayda beynimle kararlarımı almaya başladım.