Zorundadır bence. anne tek başına masrafları yüklenmek zorunda değildir. Anne babası ayrılan bir sürü insan var. kimi babalar baba olmayı haketmiyor. şiddet uyguluyor çocuğuna zarar veriyor. ve ayrıyetten ayrılık aşamasında para veya nafaka dahi vermiyor öz çocuğuna ya. kendi kanından kendi canından. bu mu insanlık bu mu erkeklik soruyorum? çocuğunun haklarını başka kadınlarla ya da başkalarına yedirmek midir? bu mu babalık bu mu insanlık? yıllarca şiddet görüyorsun ve eziyetini çekiyorsun. geriye annen bakmak zorunda kalıyor. bu çok üzücü ve sinir bozucu bir durum. ve böyle anneler gerçekten altın değerinde iyiki varlar. ve bazı kadınlar varki erkeğin maddiyatına ihtiyacı kalmayan güçlü ayakta durabilen kadınlar. her kadın kendi ayakları üstünde durabilmeli. çünkü yarın ne olunacağını bilinmiyor. ve bazı babalar varki 'adam gibi adam' kelimesini gerçek hakedenler. çocuğuna değer veren iyi insanlar. herkese yakışmaz baba kelimesi. hakedene söylenilir. manevi ve maddi olarak hep yanında olana. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Erkeklik ''babalık'' ortada sallanan organla olmuyor maalesef. Bir çocuk yapıyorsan ona bu dünyayı en iyi şekilde yaşatmayı sağlamalısın elinden geldiğince. Ne yazık ki hiç baba olmayı hak etmeyen insanlar baba oluyor genelde. O kadar baba olmayı dört gözle bekleyenler var ama olmuyor. İnsan elindekinin kıymetini bilmiyor gibi geliyor bana. Eğer gelecekte baba olmaya karar verirsem beklerim ve çocuğumu en iyi şekilde yaşatabilecek duruma gelince olurum.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçekten çok doğru bir söz olmuş.👏haketmeyen çok var dediğin gibi. en büyük örneklerinden biride benim sanırım. hiç baba demedim. çünkü haketmiyor.