bakar. hemde ne bakar. gayet iyi bakar. sevgisinide eksik etmez. bakamaz diyenler uçmuş. kendi hayatından örneklerden genelleme yapıyolar sadece. babaların bir kısmıda çalıştıkları için ilgilenemiyolar keyfinden değil. hepsi bu. onlarda çalışarak aslında destek oluyolar. yoksa karısı çalışacak. çocuklarda kendi başına kalacak. ama bi çalışan oldu mu, diğeride evde kalıp çocuklara bakabiliyor. kadın çalışsa yine çocuklara erkek bakabilir. ama erkeklerin iyiliklerinden biride karısını ve çocuklarını çalıştırmayıp, kimseye muhtaç etmemesi ve parasıyla evin ihtiyaçlarını karşılamasıdır.
bu yönüyle erkek desteği çocuk için olmazsa olmazdır. sonra erkek koruyucudur. ailesinin çocuklarının başı belaya düştüğünde, onları koruyacak olan yine erkektir. erkek geçindirir ve korur. erkek çalışmasa yine mecburen kadında çocuklarını bırakıp çalışmak zorunda. ama mesela adamın karısı ölmüş, çocuklarıda küçükse, ve adam evde çalışabileceği bi iş bulmuşsa o zaman hem çocuklarıyla ilgilenip hemde çalışabilir. herhangi bi sebeple emekliysede hiç çalışmadan çocuklarına bakabilir. bende erkek yiğenime bakacağım. kendi başıma. onu kimseye muhtaç etmeyeceğim. içimdende geliyor. hem ben mutlu olurum hemde onu mutlu ederim. sevgiyle ve ilgiyle bakarım. kadına falan gerek yok. evlenmeye gerek yok. biz erkek erkeğe adam adama iyi geçiniriz.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bir adam çocukları büyüyüp okuyup başının çaresine bakana kadar belki 20 sene belki 25 sene ona emeğiyle destek olur. bundan dolayı baba hakkı ödenmez.
Toplulumuzda alışılmış bir durum olmasa da, bence babanın potansiyeline de bağlı olarak bakabilir :) Yani aslında iş başa düşünce elbette yapılır ama gönüllü olarak yapan olur mu, ne koşullarda yapılır onu bilmiyorum. Fakat evet, her yetişkin birey çocuğunun sorumluluğunu alabilir, almalıdır da...
bakabilir tabi neden bakamasın ki yaparken birlikte yapılıyorda bakarken sadece kadın mı bakmakla yükümlü. ki günümüzde çoğu babanın bir anneden daha iyi baktığını görüyorum.
O kadar çok kadın var ki, hem anne oluyor çocuğuna hem baba. Gönülden inanıyorum çocuklarına bakabilecek babalarında olduğuna. Hatta mükemmel bile bakabilir..
babaları afedersiniz çocuk bakanayan it yerine koyuyorsunuz, anneleri vefat eden cocukların babaları cokta güzel bakıyor, hayatta her insan her zaman sanslı degildir, anneleri vefat edince hemen eve üvey ana getiren adamdan bahsetmiyorum hatta hasta diye bu olur diye gdp baska kadın eve getirenden de bahsetmiyorum, gercekten cocuguna deger verip evlenmeyen babalardan bahsediyorum tabi ki baba cocuguna bakar hemde en güzelinden, toplumda boşanan ya da eşi vefat eden kadına bir daha evlenmemeli gözü ile bakılıyor, bu erkek içinde gecerli.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
o babanin nasil yetistirildigine bagli, o kadin isi erkek adam cocuk bakmaz diyen geri kalmis macolarda var, kadin erkek ayrimi yapmadan o benimde evladim tabi bakarim mamasinida veririm altinida temizlerim diyende var
tabi sade yetistirmeyle degil, ilgiyle ve karakterinede bagli o babanin, ama bir kisinin nasil yetistirildigide önemli bence sonucta her evin bir temeli vardir, oglunun maco (oglum sen otur kizim cay getir) yetistirende var, cagdas yetistirende
o tarz (maço sen elleme paşamsın sen mutfağa girme gibi) yetiştirmemiz gerektiğini savunuyorum. yoksa toplumsal cinsiet eşitliğini sağlamamıza imkan yok :(
bidaka esitlikle ne alaka, o eskidendi kadin evde otursun adam evi gecindirsin, günümüzde kadinlarda calisiyo genede tüm evin isini kadina yüklemek haksizlik, esim nasil tüm gün isteyse bende tüm gün isteyim annem ve babamda öyleydi, esimi taniyana kadar, esim ilk annemgile yemege geldiginde masayi toplarkene yardim etdi annem napiyon sen otur diyodu, esim zamanla annemi alistirdi simdi yardim eden ogulun kiymetini biliyo ama kardesimde bunun egitimi icin gec kaldi kardesime kiziyo simdi enistene bakta örnek al diye, annem denizürünü sevmez pisirmezde ama babam sever esimde masallah güzel yapar, simdi alisveris yapip haber veriyolar damat gelsinde bunlari pisirsin diye, yani bu durumda sana katilmiyorum, ama yasina bakarakta anliyorum, umarim senin kizinda benim esim gibi birini bulur sende anlarsin böyle biseyin ne kadar gerekli oldugunu
bence anlaşılmadı benim yazdığım. daha açık yazmaya çalışayım. Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunuyorum. O yüzden erkeklerin ev işlerinde sorumluluk alması gerektiğini savunuyorum. Çocuklarımızı paşa gibi yetiştirirsek o zaman bu eşitliği sağlayamayız o yüzden çocukları eşitlikçi ev işleri yapacak şekilde yetiştirmeliyiz diyorum. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir :)))) Cünkü cevabından sanki anlatamamışım gibi algıladım :D (bu arada ben çocuklarına bakan bir babayım)
Bakabilir niye bakamasın. Hep feministler erkekleri küçük düşürüp alay ediyorlar. Yok erkekler yapamaz, erkekler edemez, velayet o yüzden sadece kadınlara verilmeli vs gibisinden. Sürekli erkekleri küçük düşürüp cinsiyetçilik yapıyorlar. Ben bunu red ediyorum. Erkekler, babalar her şeyi başarabilecek güçteler. Yeter ki sevgi dolu olsunlar, azimli ve istekli olsunlar. Ne anneler var çocuklarına işkence yapan.3 yılla yargılanıyorlar bir de, verilen cezalar da düşük. Erkekleri küçük düşürmesinler artık.
anne kadar olmasa cümlesinden bakacağına inanmamak seziyorum. aslında babaların çocuklarına bakması için önce bakabileceğine inanan güvenen partnere ihtiyacı vardır. (en azından bu durum bizde böyle başladı) :)
Anne kadar derken anne gibi demek istedim çocuk bakmak için de belirli bir bilgiye tecrübeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum anneler daha bilgili ve tecrübeli tabi ki bu babaların bakamayacağı anlamına gelmez 😊
çocuk bakmak için ne tecrübem vardı ne de bilgim. sıfırdan başladım ve annelerin de sıfırdan başladığını düşünüyorum. (sadece çocukken kodlamalarda bebekle oynama evciliklerde anne olma vs gibi ek bilgi-yatkınlıkları var o kadar) :)
Bakabileceğinize inanıyorsanız sorun yok tabi ki kadınların bile yeri geldiğinde çocuk bakımında tereddüt yaşadığı yetersiz kaldığı da bir gerçek basit bir şey değil çocuk bakımı kendinize güveniyorsanız bakabilirsiniz tabi ki anne gibi😊
Anneler her şeye yetiştiği için babalar sorumluluğu tam anlamıyla hissedemiyor. Ama şartlar bunu gösteriyorsa ve onlarda idrakine varırsa tabiki bakabilir.
Öyle bir baba tanıyorum ki şu an kızına mükemmel şekilde bakıyor ve bebeği çok huzurlu büyüyor. Ayrıca baba sürekli okuyor sürekli yeni şeyler öğrenip çok bilgili şekilde büyütüyor. Tek temennimdir eşimin de öyle bir baba olabilmesi.
Benim düşünceme göre baba tabiki de bakabilir bazen anneden daha iyi bile bakabilir. Baba, anne kadar ilgi göstermez sevdiğini fark ettirmez baba gizli koruma gibidir her türlü desteği vermeye hazır ama bizim ülkemizde şartlar gereği bir çok baba çocuklarıyla ilgilenemiyor.
Bence bu her baba için geçerli değil. Kişiden kisiye göre değişir. Çünkü çocukları seven bir insana ne kadar çocuk verirseniz verin isteyerek gayette güzel bakar. Ama tam tersi olursa iş zor.
yardım tabi ki her zaman kabul edilir. yani biri bana ben sana çocuklarına bakarken yardım edecem dese hemen kabul ederdim. (bu anneler için de geçerli o yüzden sadece babalar demesek daha mantıklı olur) :)
Ben şimdi tanıdım sizi ☺️ Instagram'dan. Takdire şayan bir baba 😃 Benim ilk yazdığım görüşte yalnız baba olmak, eşinden ayrılmış ya da eşini kaybetmiş olmaktı. Sizin eşiniz çalışıyor. 👍
Durumu çok iyi olupta çocuğunu aramayan bir baba tanıyorum ben , çocuk 12 yaşında, bir tanesi de iki kızına birden bakıyor karısı aldattı , ikisi de dayım olur.
espri bile yapsanız bence bu şekilde yaklaşmamalısınız. çünkü eşiniz bu yaklaşımınızı bilirse denemez bile. denemesi için sizin de inanmanız gerekli. (bizde boyle oldugu icin ben cocuklarıma bakabiliyorum)
babalar daha umursamazdır, çocuk yemeğini yemese, çok da dert etmeyebilir, ya da üşüyor olmasına ait bir kaygısı olmayabilir. Yani kötü niyet değil tabii ki de, olaya analık içgüdüsü diye birşeyin varlığından mütevellit:)
Bu soylediklerinizin hepsi guvensizlik sebebi... bu dusunce yuzunden babalara birakmiyor anneler... babalar da hic sorumluluk almiyor kolaya kaciyorlar ne yazik ki