Güvenilir insan olmanın toplum hayatındaki en büyük getirisi, bence insanların nezdinde yüksek kredi kazandırmasıdır. Şahsen yüksek bir kredim varsa, üç kağıt çevirerek nakde dönüştürme imkanı olarak görmem bunu. Zaten, güvenilecek özelliklere sahip olan bir insanın da böyle düşünmesi beklenir. Ben insanların nazarındaki yüksek kredimi nerede kullanabilirim? Yaşantımla örnek olmada ve gelip bana danışırlarsa, dilim döndüğünce doğruları anlatmaya çalışmamda kullanabilirim. Bazı arkadaşlar, "güvenilir olursan dert babası olursun" demişler; bunu kötü bir şeymiş gibi vurgulayarak... Neden kötü olsun ki! Ben belli bir kültür ve olgunluk derecesine ulaşmışsam ve insanlara güven de verebiliyorsam; dert de dinlerim, elimden geliyorsa çözüm de sunarım. Şu dünyada yardımlaşmadan daha güzel bir şey bilmiyorum. Ayrıca güvenilir insanın iş yaşamında başarılı olması ve yükselmesi daha olasıdır.
Güvenilir insan bol bol kazık yer düşüncesine de katılmıyorum. Kazık yiyen; güvenilir insan değil, saf insandır.
Şunu da her zaman vurgulamakta fayda görüyorum ki; iyi, doğru, güvenilir bir insan olmanın öncelikli faydası kendimedir. Zaten bu dünyada ne için bulunuyoruz ki!
Güvenilir olmak, maddiyat adına neyim varsa ortaya dökmemi gerektirmiyor. Dinlerim, anlatırım, yerine göre ufak tefek yardımlarda bulunurum, ama beni dolandırmasına da kapı aralamam. Saflık, bu kapıyı aralamaktır. Ayrıca o benim ona yaklaştığım gibi yaklaşmayabilir; o da onun sorunu. Ama zaten insanlar genelde iyiliği taktir ederler. İnsanlık hakkındaki bu karalar bağlama mantığını anlamıyorum.
Toplum hayatında bana ne kazandıracağına pek takılmıyorum. Ki zaten genelde kaybettirir dürüst olmak, güvenilir olmak. Ve ne kadar kaybettirirse kaybettirsin gece yastığa başımı rahat koyduğumda vicdanen rahatsam her daim kazanmış hissederim. Rahat bir uyku çekerim.
Profil resminizden çıkarımımla eski kullanıcı adınızın Ütopya olduğunu tahmin ediyorum.. Onun öncesindeki hesaplarınızı bilmiyorum. Zira o kadar eski bir kullanıcı da değilim sitede. Ve beni ilk defa bu hesabınızla takip ediyorsunuz zannımca.. Ütopya hesabınızla takipçim değildiniz. Takibe takip yapan biri değilim. Bu sebeple çok defa sitem almışlığım var.. Siteye ilk kayıt olduğumda kimseyi takip etmiyordum zamanla sitenin içerisinde çok kıymetli insanların olduğunu farkettim. Her ne kadar takipçiniz olmasamda sorularını uzaktan takip ettiğim ender insanlardan birisisiniz. Zannediyorum ki erkek profiline sahip olsaydınız sizi çoktan takipçi listeme almıştım. Sorularınız ve görüşleriniz boş olmayıp doyurucu nitelikte. Allah her şeyi sebepler dairesinde yaratmıştır. Madem öyledir, bu sorunuzla birlikte takip ettiğim ilk bayan kullanıcı olmuş oldunuz.
Evet ütopyalı idi ilk hesabım sizi takip etmiştim , Asude vardı bir de şimdi de bu. Bu sitede mantıklı sorular sormaya çalışıyorum. Zaten kişilk kategorisinden başka yöne gidemiyorum. Bu alana aitim ve de sitede duruşunu beğendiğim birkaç kişiden birisiniz. Umarım yanlış anlaşılma. Teşekkür ederim. Biraz sitem etmiş oldum ama..
Evet şimdi hatırladım. O zamanlarda uzaktan takip ettiğim nadir insanlardan biriydiniz. Estağfurullah yanlış anlaşılacak bir durum yok. Dediğim gibi erkek profiline sahip olsaydınız belki sizi daha önceden takip ediyor olurdum ama nasip kısmet bugüneymiş.
Güvenilir insan bulmak şu sıralar çok zor. Herkes çıkarın karşılığında birliktelik kurmayı güven duygusunu hiçe sayıp yaşamaya devam etmeyi öğrenmiş. İnsanların sadece yararlanma arzusuna iştirak eden eylemleri var. Güvenli bir insan her şeyden önce saygıyı hak eder. Saygı duyulan insanların geneli güvenilir, iyiliği kendine amaç edinmiş kimselerdir. Sonrasında sözleri dinlenilen, fikir danışılan mertebede bulunan bu bağlamda da toplum yararına yönelik yaptırımları olan insanlardır güvenilir kişiler.
Güvenilir insan olmak çok şey kazandırır. En çokta sağlam dostluklar ve samimi arkadaşlıklar olur. Güvenmeksizin yaşanamaz. Güvensizlik insanı yanlızlaştırmaya iter. Sosyal medyada, güvensizlik kol gezsede, güven duygusunu karşı tarafa vermekle, güven duygusu aşılanabilir.
Bence benim hücrem hücrelerin en kötüsü falan değil la. Belki kendimi avutmak için kendime inandırmışımdır bunu bilemicem, Amaaa.. ben bir bebeğin ağlamasından rahatsız oldum diye onu öldürecek kadar ovospu çocu değilim DEĞİLİM LANN1;!!! Alll burda da morluk var all bakıcan mı¿
Herkese karşı güvenilir olunmaz. Güvenilir olma sende başlayan, sen de biten bir şey değildir. Güven: Korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve umulan, beklenen nitelik için bağlanmadır!
Merhaba, Kazandırmaktan çok kaybettirir. Sömürür kullanırlar. Toplum hayatında kazanmak istediğim bir şey yok. İnsanlar insan değil ve umrumda değil! 😅
En İyi Cevaplar