Uzun yıllar mı lazım güvenin oluşması için yoksa insanın hissiyatına mı bağlı sizce? Bazı insan vardır yanında olduğunda güvende hissettirir ya güven öyle bir şey midir? Veyahutta güven nedir? Tanımlayabilir miyiz ya da sadece hissiyat mıdır?
Güvenin oluşması için yıllar değilse bile aylar lazım bence. Karşındaki insanın kişiliğini karakterini iyi tanımalısın. Çok sohbet etmeli çok vakit geçirmelisin. Onu izlemelisin. Hal ve hareketlerini. Gözlerindeki ssıcak bakışı izlemelisin kimi zaman. İyi ve kötü gününde, hastalıkta ve sağlıkta her daim yanında olup seni koruyup kollayıp destek olacak birisi olduğunu gördüğün an işte güven oluşmuş demektir.
güven verilmez önce onu haketmen gerekir , peki neler yaparsın , gerçekten paylamaşmayı sevmeyen ve çıkarcı olmamalısın açık ve dürüst olman en önemli şeylerden... ben değil biz diyebilen saygısını insan sevgisi ile donatılmış olması gerek... her daim kayıtsız şartsız destek olan ve düşünenen biri ... tabi buda belli zaman çerçevesinde olacak bir şey
Güvenebilmenin en ince ayarı püf noktası nedir diyeyim tecrübeyle sabittir tarafımdan defalarca denenmiştir laf taşıyana sur saklamasını bilmeyene söz verip rutmayana kişileri birbirine düşürene güvenmeyeceksin bunlar en önemli uç noktalardan birkaçı sadece
Yaşamalı insan bazı şeyleri görmeli duymalı hissetmeli tecrübe etmeli yani sonrasında kendi kriterlerine uyuyor ise zaten güven oluşur ve zamanla pekişir
Yalan söylememeli , yanlış hata bile yapsa doğruyu söylemeli. Alçak gönüllü olmalı , dinlemeli. Yardım sever olmalı , kimse bilmesede olur. Bir çok şey var. Sanırım o yüzden seviliyorum.🙂
En İyi Cevaplar