Herkese selâm turtalarım 🥧 Bilenler muhakkak vardır bilmeyenler için de psikologların cimriliğin ilk nedeninin ‘tuvalet eğitiminden’ kaynaklı olduğunu savunduğunu söyliyim. Pedagoglar da bu görüşü destekliyorlar. Yani tuvalet eğitimini düzgün alamayan, geç yapan çocuklar ilerde sahip oldukları diğer nesnelerden de zor kopuyorlar. Sahip oldukları şeyler kendilerinde kalsın dışarıya vermesinler gibi bir istekleri var. Ben sizlerin de fikirlerini merak ediyorum. Sizce cimriliğin kaynağında ne var? Cimri insanlar hakkında ne düşünürsünüz?
Cimri insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce cimriliğin haklı nedenleri olabilir mi?
Muhtemelen tek çocuk olmanın da etkisi vardır. Bazı ailelerde tek çocuklar her şeye sahip olmanın verdiği etkiyle zaman içinde oyuncak ve eşyalarını başka çocuk ve kişilerle paylaşmaya oldukça kötü bakıp tepki veriyor. İlerleyen yaşlarda da bunu sürdürenler mevcut.
Maddiyata önem vermek bilmiyorumda üç günlük dünya için biraz fazla sığ para kazanılır mal edinilir herşeyin sahibi olabilirsin fakat zamana ve sağlığa eğer vuramazsın o zaman kazandığın parayı harcamamak bence kafası kırık arkadaşların tercihi yargılamıyorum ama karakter sıkıntılı bence. Kaynak olarakta tuvalet eğitimi dışında ailenin, büyüdüğü çevre ve şartların olumsuzluğu olabilir belki
Cimriliğin kaynağı fazla dünyevileşmedir tabi psikologların yorumları da tutarlı ama ben bir kaç gözlemlerime dayanarak bu yorumu yapıyorum. Dengeyi aşmış dünyevileşme bazı bozukluklar getiriyor kişilerde kimisinde de cimriliği getiriyor.
Cimri insanlar sadece para da değil KİTAP konusun da da aynı imiş bunu anladım Onlara şunu söylemek istiyorum : Paylaşmak kadar güzel bir şey varken belki de Vereceği şeyi geri alacak ama o ne yapıyor? PARA VER AL diyor buna ne gerek var okuyup sana geri gelecek yani sonuç olarak YİYECEK değiliz. ama işte anlamıyor SARIŞIN ya kesin ondan.
İşte onunda bir sınırı olmalı bence tamam tutumluluk şu zamanda çok önemli bir şey ama bazıları çok iyi kazandığı ve her rakamı ödeyebileceği halde aşırı derecede paraya tutkulu bir şekilde yaşıyorlar...
Cimriliğin haklı sebebi olmaz sadece manyakça bir egodur.. Tutumlu olmak ile cimri olmak farklıdır onu da iyi bilelim.. Tutumlu insan lüzumsuz masraftan kaçınır cimri olan her masraftan..
pedagog maaşı alıyor olsaydım bende cimriliği Besinlerin Oksitlenmiş Kalıntısına atardım. bence olay sadece açgözlülük. cimri olduğu düşünülen insanlara toprak testi uygulanabilir
Cimrilik tabiiki kotu biseydir. Ama bazi kadinlar senin parani yemek ister sende aptal olmadigin icin onlara prim vermezsin o anda adin cimriye cikar o dahada kotu biseydir.
Herkes parasına nasıl tasarruf edeceği kendisini ilgilendirir. Lakin hem parası olup hem de açgözlü olanlardan nefret ediyorum. Bu tarif ettiğim tüm akrabalarım neredeyse.
Cimrilik ve haset, insanları ticarette haksız rekabete sürükleyen sebeplerin de başında gelir. Bu yaptıkları hareket neticesinde kendilerini bekleyen korkunç azabı bilselerdi, herhalde böyle davranmaktan kaçınırlardı.