Her darlığında her zorluğunda yanında olduğunuz, destek olduğunuz, hayata tutunması için elinden tuttuğunuz insanlar vardır ya. İlk fırsatta size nankörlük eden karaktersizler.
Ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında?

Her darlığında her zorluğunda yanında olduğunuz, destek olduğunuz, hayata tutunması için elinden tuttuğunuz insanlar vardır ya. İlk fırsatta size nankörlük eden karaktersizler.
Ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında?
Merhaba ☺️
İnsanlık edip, nankörlük bulursam eğer Hak etmeyen için fedakarlık yapmam. Göreceğim tek şey nankörlük olur. İnsanlara onları bana nankörlük yapmaya mecbur bırakacak kadar büyük iyiliklerde bulunmam. Bu deneyimden ders çıkarırım. İnsanlara yardım ederken daha seçici olmayı ve beklentilentimi gerçekçi tutmayı öğrenirim. Unutmayın, insanların nankörlüğü sizin değerinizi azaltmaz. Siz, iyi niyetli ve yardımsever bir insansınız.
Kendi mutluluğunuz ve huzurunuz her şeyden önemlidir.
İnsanlara iyilik yapmaya devam edin fakat karşılık beklemeyin.
Karşılık beklemeden iyilik yapın Sonrada nankör demeyin.. Ben bunu yaptım senden de karşılık bekliyorum bu böyle olmaz
Fenomenlerin sorularında özne kendileri değildir.
İyilik yap at denize balık bilmezse halik biliri boşuna söylememişler
Sana kocaman bir eic geliyor Asuman
Kitabın ortasından girmeyi seviyorum 😊
Az ve öz konuşuyorsun, vurunca 90’a takıyorsun. 👏👏👏
Her zaman 😊
İnsanlık edip nankörlük gördüğümde, gerçekten hayal kırıklığına uğruyorum. İyi niyetle yapılan şeylerin karşılıksız kalması, insanı derinden etkiliyor. Ama bir yandan da böyle durumlar, insanların gerçek yüzlerini daha net görmeme yardımcı oluyor. Nankörlük, ne kadar iyi niyetli olsam da karşılık bulmamak zor bir şey. Ama bunun da bana hatırlattığı bir şey var; herkesin aynı değerleri taşımadığını kabul edip, kendimi bu tür insanlardan korumam gerektiğini düşünüyorum.
Ah be dostum, insan iyilik yaptığına pişman olunca çok sert hisler uyandırıyor içinde. Yine de şunu unutma, nankörlük eden insanın karakteri bozuk, senin içtenliğin değil. Önemli olan, iyilik ederken niyetinin temiz olması. Onların karaktersizliği seni kötü bir insan yapmaz. Duygularını çok iyi anlıyorum, haksızlığa uğramak ağır gelir ama bırak, hayat onlara gerekli dersleri bir şekilde verir. 🌊🎶
Cevap
3Cevap
Ben bu tür kişilerin karaktersiz olduğunu düşünüyorum insan bir çok şey olabilir ama bence nankör olmamalıdır.. yapılan iyiliği unutmaması gerekiyor insanın. ben asla bana yapılan iyiliği unutmam.
'Kendim ettim, kendim buldum' diye düşünüyorum. Başarılı bir risk analizi yapamadım veya aldığım risk istediğim sonucu vermedi. E olur böyle şeyler.
Kendi rızamla yardım etmeyi seçtiğim kişiden tatsız bir sonuç çıktı diye kurban psikolojisine girmeye, o kuyuya dalmaya lüzum var mı cidden?
'Beni çok üzdüler/Ben çok çektim'cilerden uzak durup, şahsi deneyimlerimi de gelecekte daha iyi analizler yapmak için kullanmayı tercih ediyorum.
En gerçekçi bakış açısı da bu aslında.
Mantık, doğru perspektiften bakıyorsan çok güzel şey. Yoksa mantığını kötülük için kullanan düdükler de var malum 😒
Mantığını çakallığa işleten insanımsıları hayatımdan uzak tutmaya çalışıyorum ki hayat kalitem düşmesin.
Same. Sokak zekası evet lazım ama dolandırıcılığa, manipületörlüğe kayandan uzak durmalı.
Çöp kutuları onlar için oldukça uygun bence. Bende kağıt gibi buruşturup o çöp kutularına basket atıyorum onları😂😅
Diyorum ki Allah soracak hesapını benim sayemde ayağa kalktın? tamam ben sessizdim rahmetli babaannem dedi o kıza kim destek olmaya gidecek? kuzenlerim istemedi çünkü korktular ölü evinden
Şrfsizin önde gideni oldunu düşünürüm ne düşüncem
Nankör olduklarını ve iyiliği hak etmediklerini düşünürüm
İnsan değil derim
Duygusuz olduklarını düşünüyorum..
Yazıklar olsun derim sadece
Hayatımdan çıkarırım
Hicbirşey
Nefrettt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?