Şu anki flörtüm tam da böyle biri. Yani yırtık denilen bir tabir var, öyle olsun da demiyorum ama 30 yaşına gelmiş birinin bir yere girerken, toplum içinde çekingen olması bence bir sorun ya, sizce de öyle değil mi? Girişken olmayan çekingen biri ile ömür geçirilir mi?girişken olmayan çekingen
Girişken olmayan çekingen biriyle bir ömür geçer mi?
Çekingenlik aslında değiştirilemez karakter özelliği değil. Yani eğer seviyorsan girişken olmayan çekingen birini biraz düzeltebilirsin eğer istediğin buysa.
Nasıl girişken olunur?
1. Küçük adımlarla başlat.
Senin için değil flörtün için bu önerilerim elbette. :) Onu direkt büyük adımlar atmaya zorlama, yani gidip bir sınıfın önüne atıp hadi şimdi sunum yap deme. 1 tane yakın arkadaşınla beraber dışarı çıkın, ilk başta yanlarında otur biraz kaynaştırmaya çalış sonra lavaboya gitmem lazım de, bir 15 dakika olsa da onları yalnız bırak. O sırada konuşsunlar.
2. Hiç tanımadığı kişilerle sohbet ikinci adım.
Senin arkadaşınla konuştu ama girişkenlik biraz da tanımadığı insanlarla konuşmakla alakalı. Bunda da yine büyük adımlar bekleme, tanımadığı insanlara saat sormakla başlayabilir. Takside şoförle konuşabilir ya da pazarda pazarlık yapabilir vs.
3. Sevimli insanlar nasıl davranır onu öğret.
Sevimli, girişken insanların bazı özellikleri vardır, bunları öğretebilirsin. Örneğin çok gülümserler, bu da onlara sevimlilik katar. Yüksek sesle ve net konuşurlar. Bağırmazlar, o ince çizgi olsun, yüksek sesle konuşurlar sadece. İnsanlarla konuşurken onları dinler ve konuştukları şeyle ilgili soru sorarlar. Bu karşıdaki kişinin egosuna hitap ettiği için ekstra dikkat çekicidir.
Eğer hoşlanıyorsan bence direkt pes etme. Herkes mükemmel değil sonuçta.
Zor bir çocukluk geçirmişti küçük adam, ailesinden, çevresinden. O küçücük bünyesine ağır gelmeye başlamıştı yapılan lar. Hani biraz da huy kaderden gelir ya içine gömülüp kalmıştı. Garip sessiz put gibi lakaplara maruz kalmış hata daha kötülerini görmüştü. Soruyordu kendine dünyanın imtihanını ben mi çekiyorum, neden ben, neden ben neden diye. Etrafındaki kadınlar korunma ihtiyacı ve laf ebesi olmadığı için uzak duruyorlardi bilinmez meraktır ama korkudur da hele bir kadın için ikinci olanı bu ülkede çoğu zaman üstün gelir. Ve bir delikanlı karanlığı aydınlığa çevirecek ışığı görür yapılan herseyin bir sebebi vardır. Utanır halinden bütün şikayetlerinden, kurtulur kalbini bağlayan tüm nefretlerden. Ufak bir tebessüm sonra kendi halinde yaşar. Sonuçta değişim dışarıdan gelirse yumurta kırılır, değişim içeriden gelirse oradan can doğar.
Evet beni yazmissin cocukluktan ve ergenlik zamanindan kalan bukadar zorlugun dislanmanin itilmenin eseri bu , buyuduk boyle olduk. Degisim disardan gelebilir ama. Yani zorla olmaz ama kendi kendine olur bu. Bunu kisi belli etmeden samimi davranirsa o cekingenlik kirilabilir.
Çekingen doğuştan gelen bir özellik değil bu yetiştirme tarzına bağlı sürekli olarak aktif hayatı yaşamadıysa ve kendini topluluktan soyutluyorsa çekingenlik durumu başlar senin yerinde başka bir kız olsa acı gerçeği söylemek istiyorum hayatta bile sevgili olmaya yanaşmaz bu senin suçun değil sadece senin sevgilin değil böyle asosyal içe dönük çekingen kişiliğe sahip beyefendi vardır. Çekingen olmak kader değildir bu engel aşılabilir ben 33 yaşındayım bilirim bu konuları beni çekingen ve asosyal gördükleri için pek muhabbet etmek istemediler bırak kendim çekingen olmak istemeyi bu şekilde hayat yaşamayı tahammül bile edemiyorum bu engeli aşma konusunda çalışmalar yapıyorum sana gelince iyi düşün ve ona göre karar ver eğer bu ilişkiyi sürdüreceğinden emin değilsen bana kalırsa yol yakınken ayrıl yinede sen bilirsin
Rica ederim hayat senin hayatın ben sadece fikrimi söyledim maksadım neden böyle bir kişiyi sevgili tercih ettin gibi sözler söylemek bana yakışmaz isteyen istediği ile sevgili olur
bunu aşmasını sağlayabilirsin hep çekingen kalınmaz öyle insanları dışlamak doğru gelmiyor bana pek çoğu zaten istediğinden dolayı öyle değil gerek ailesinden veya çevresinden kaynaklanan baskı dışlama kazık yeme gibi durumlardan dolayı bu insanlar özgüvenlerini kaybediyor kendi tercihleri değil yani o yüzden düşüne bir tekmede sen vurmuş gibi olursun elbet bunu aşmasıda gerekiyor işte o yüzden biraz bu konuda sen yardımcı ol cesaret ver bir yerden sonra açılacaktır derim ben he ama ne yapsan olmuyor işte o zaman yapacak birşey yok
Kadınların maddi olarak beni taşıyabilmeli cümlesinin aslında orjinali budur. Seven sevdiğini taşır. Kolu yoksa kolu, gözü yoksa gözü olur, bacakları yoksa sırtında taşır yinede bir ömür mutlu olur. Çünkü sevdiğinin yanında olmak yeterlidir. Şimdiki sevgiler aşklar para ve mantığa dayandığı için en ufak zorlukta kaçar giderler adına da aşk bitti derler
Keşke hepimiz Tanrı olsak da ondan bundan şundan ekleyip istediğimiz insanı yaratsak. Binbir türlü insan var , her insanın kusuru var, her insanın öğrenme zamanı var. Hoşuna gitmiyorsa evet herkesin dediği gibi terket gitsin. O da bir öğreti olur ona. Değer veriyorsanda üstüne oyna. Birisi önüne mi geçiyor sen hoop çek , inadına ortamlara sok. Konuş neden böylesin de vb. atlatılamayacak bir durum değil.
belki siz birbirinizi tamamlarsınız Evlilikte bir tarafın girişken diğer tarafın çekingen olmasında bir behis yok.. Ve sanki doğru destekle açıladabilir.. ne dersin?
Girişken olmayan çekingen birisini değiştirebilirim dersen sorun olmaz. Ama 30 yaşında bir kişiyi Değiştirmek kolay değildir ve ben değiştiririm diye ileriye adım atarsan ve değiştiremezsen hem sen , hem de o çok yıpranır, buna kendin iyi karar vermelisin.
bakın her şey düzelebilir burdaki yorumlara bakıp da ilham yapma .. ancak iyi biri mi nasıl biri belki düzelir onlara bak .. sen hic 4.. 4 lük insan var mı
Bence degil çunku kac yasinda olursan ol bir ortama girdigin zaman hep cekinirsin hele bu ortam tanimadigin kisilerin bundugu ortamsa birde gayet normal olur
En İyi Cevaplar