Merhaba dostlar, biliyorsunuz akrep burcuyum ve çok kıskanç bir yapım var sevdiklerimi kıskanıyorum ne yazık ki. Fakat bu bahsedeceğimi kıskançlık daha farklı bir şey.. 1 yıldır erkek arkadaşım var artık flört etmek istemiyorum ve evlenme teklifi etmesini bekliyorum ama şu an tık yok zamanı varmış... neyse şimdi çevremde arkadaşlarım olsun sevgilimin ablası olsun nişanlanıyor evleniyor keyfim kaçıyor acayip şekilde. Her şeyin zamanı vardır biliyorum ama huy işte üzülüyorum kıskanıyorum sanırım. kıskançlık neden olur, kıskançlık yenme yolları, Tavsiyeleriniz neler?kıskançlık seviyem
Kıskançlık nasıl yenilir, kıskançlığımı nasıl törpülerim?
Başlığı okuyunca sevgilini kıskanıyorsun sanmıştım da öyle değilmiş, Allah'tan başlığa göre cevap yazmadım :)
Öncelikle kıskançlık nedir, ondan bahsedeyim. Kıskançlık, en azından senin durumunda negatif kıyaslama demek. Yani başkasının iyi özelliğinin sende olmadığını düşünüp kötü hissetme diyebiliriz.
kıskançlık
Kıskançlık nasıl yenilir, kıskançlıktan nasıl kurtulurum?
1. Kıskandığını kabul et.
Bunu zaten yapıyorsun burada sorusunu açtığına ve kıskançlık nasıl geçer diye sorduğuna göre ama yine de yazmak istedim. Çoğu zaman insanlar, başkalarının davranışlarını ya da sahip olduklarını kıskandığını itiraf edemezler. Ama itiraf etmediğinde ne yazık ki bununla yüzleşecek cesareti de bulamazsın, o yüzden ilk adım kabul etmek.
2. Kim olduğunu takdir et.
Başkalarını takdir etmek iyidir ama başkalarına geçmeden önce kendini takdir etmen gerekir. Senden daha başarılı biri varsa kıskanabilirsin ama onda olmayanın sende olduğu birkaç noktayı da bulman çok mümkün. Bunları bulup kendini takdir etmeye başladığında diğer konuları unutmaya başlayacaksın.
3. Başkalarının her zaman doğruyu yaptığına ilişkin düşüncelerini değiştirmeye çalış.
Arkadaşların evleniyormuş. Ee? Arkadaşlarının evleniyor olması onların doğruyu yaptığı anlamına gelmiyor. Belki birbirlerini tanımadan evlendiler, belki 1 ay sonra kavga gürültü boşanacaklar? Bunları göremezsin, bilemezsin. Şu an senin yaptığın şey sadece evliliğe odaklanmak ama 1 sene evlilik için çok erken, onun yerine kariyerine odaklan, para biriktir, zamanı geldiğinde maddi ve manevi hazırlamış olursun kendini.
4. Başkalarının hayatını yönlendirmeye çalışma.
Bence seni en çok zora sokacak şey bu, "evlenme teklifi etmesini bekliyorum". Senin hazır olman başkasının da hazır olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki. Ailesinde ayarlaması gereken şeyler vardır, hayatında düzene sokması gereken şeyler vardır. Sen ısrar ettikçe yarın evlenme teklifi edesi varsa da ne yazık ki bunu erteleyecektir. Erkeklerde bir takıntı var çünkü, "evlilik meraklısı" olarak gördükleri insanlardan olabildiğince kaçıyorlar. Sen bekledikçe, kıskandıkça ne yazık ki erkek arkadaşını soğutacaksın. Yapma o yüzden.
Aile ve çift danışmanıyım aslında soruma bakılırsa kelin ilacı olsa başına sürermiş misali oldu ama 😂 sorunumu ona yansıtmıyorum evlenelim demiyorum ki bu konudaki fikrimi bu şekilde bilmez mesela. Sadece çekemiyorum olmayacak insanlar yaşıyor bunu ama benim imkanım varken olmuyor sorun bu açıkçası güven konusu ya da özgüven eksikliği değil :) teşekkür ederim fikrin için...
Hahaha dediğin gibi, kendi hayatları söz konusu olduğunda aile danışmanı psikolog vs çok da işlevsel olamıyor, duygular katıldığında işin içine tabii zorlaşıyordur eminim ki :D
Merhaba değerli akrep ♏, Anlaşılan o ki çevrende cereyan eden olaylar karşısında oldukça duyarlısın. Çevrendeki kişilerin yaşantısı isteklerini şekillendirebiliyor. Kolay etkileniyorsun ki bu daha çok heves etmek, özenmek, öykünmek, deneyimlemeyi istemek, onlardan geri kalmama düşüncesiyle verilmiş bir karar kıskançlıktan ziyade içsel kıyas.. Bunu aşmanın tek yolu farklı olduğunu hissetmekten geçer. Kararlarında da attığın adımlarda da zira zorlukta çekmezsin çünkü senin ideallerin, amaçların, hedeflerin, herkesten aykırı tutkulu bir ruhun var. Gözlemcisin. Evlenecek kişilerin evlilik hayatlarına konsantre olmanı tavsiye ederim. Sence % kaçı evliliğin mutluluk getirdiğini sana düşünmeden net bir dille söyleyecek bakalım. Onlardan da muhtemel evliliğin çokta matah bir olay olmadığını duyacaksın hatta çoğunluğu bekarlık hayatına, özgür ruhuna özlem duyuyor olacak. Elbette sevdiğin kişiyle huzurlu bir yuva kurmak isteyeceksin, elbette sen de aceleci davranmak isteyecek evlilikte keramet var düsturuyla hareket ederek elini çabuk tutmak gerektiğini düşüneceksin. Fakat ne yaparsan yap nasibin ötesine geçemezsin. O yüzden biraz daha sakin, sabırlı ve kendin için hayırlı olanı dileyerek hayatındaki flaş gelişmeleri büyük bir olgunlukla oturduğun yerden seyredebilirsin. 😎😊
Öncelikle böyle uzun süren ilişkilerin evlilikle sonlanması gerektiğine inanıyorum. Ciddi birliktelik ciddi bir sonuca bağlandığında o ilişkinin samimiyeti bir kez daha tescillenir diye düşünüyorum. Sevgiliniz kendini evliliğe hazır hissetmiyordur ki muhtemelen sorumluluk alma duygusu onu evlilikten uzaklaştırıyordur. Ortada eğer büyük bir mesele yoksa artık evlilik düşünmesi gerekirdi yani onu demek istiyorum.
Öte yandan başkasının mutluluğunu insan yakalayamayınca ister istemez içinde bir burukluk olabiliyor. Aynı hazzı veya mutluluğu yaşamak istiyor. Ancak ne olursa olsun, başkalarının güzel anlarıyla mutlu olun. Kıskanmayın boşverin. Şu 3 günlük dünyada güzel anılar ve sevgiden başka geriye hiçbir şey kalmayacak bize. Her zaman samimi ve herkesin mutluluğunu isteyen bir yapıda bir insan olmaya çalışın. Emin olun siz kazanırsınız.
Şunu da anlıyorum yani sevdiğiniz insanla evlenmeyi ve mutlu bir yuva kurmayı çok istiyorsunuz. En doğal hakkınız ama her ilişki kendi içerisinde ayrıdır. Erkek arkadaşınız 1 seneden fazla bir zamana ihtiyaç neden duyuyor tam olarak onu öğrenip meseleyi çözmeniz lazım. Bunları kendisiyle konuşup kafanızda kuruntu yapmamanız ve dediklerimi dikkate almanızı öneririm :)
Hoşgeldin ikinci ben ayni duygular bende de vardi ama kiskanma olarak dgil ozenmeydi benimki Şu an ise torpuledim o durumu zamani var dedim nasipse olur dedim once meslegin icin ugras dedim ve Şu an meslegimi elime almak icin ugrasiyorum
Valla kuzum benim anladığım her şeyin bir zamanı var kimsenin hayatı bir değil, hayatımıza bakmamız lazım bence en önemlisi kendimizi oyalayacak bir şeyler bulmamız lazım. :))
En İyi Cevaplar