Kıskançlığımı nasıl yenebilirim?

Arkadaşlar nolur kötü yorum yazmayın zaten zor durumdayım bundan kurtulmak istiyorum hiç doğru bir şey olmadığının fazlasıyla farkindayim. Arkadaşlar ben sevgilim nereye gitse ne yaparsa kıskanıyorum uzak mesafe ilişkisiyiz ve bir yere gideceğini haber verdiğinde nereye gidecekler nere oturacaklar kimler olacak kız olacak mı ya bir kızla muhattap olursa vs diye kafayı yiyorum. Halbuki kendisinin kız ortamı ya da kız arkadaşları yok benden önce de yoktu onun kötü bir şey yapacağını düşündüğümden de değil ama ya bir kızla konuşursa ya başka bir kız onun hoşuna giderse diye canım canım düşünüp duruyorum mesela az önce arkadaşının voleybol maçını izlemeye gideceğini söyledi davet ettiklerini söyledi ve ben kızlar da oynayacak mı diye sordum yokmuş dedi ama yine de canını sıkmış oldum biliyorum güvenmiyor musun bana kız olsa ne olacak diyor artık çok da haklı. Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim ilişkimiz 1.5 yıllık ve henüz 4-5 kere anca buluşabildik uzak şehirlerdeyiz arkadaşları bile o sana ölümüne kızgın olsa bile başka bir kıza bakmaz diyorlar bu derece emin herkes bana olan sevgisinden ben de eminim canımdan bir parça gibi görüyorum ve bu durum için canını sıkınca kendimden nefret ediyorum. Nasıl bu durumu yenebilirim Arkadaşlar ben?
Kıskançlığımı nasıl yenebilirim?