Aklınıza gelebilecek her konuda kararsızım. Fazla düşünmekten eyleme geçemiyorum. Bu durum beni yormaya başladı artık. Misal hangi işi yapmak istediğimi hala bilmiyorum. Rastgele işlere başvuruyorum onlardan da pek bir şey çıkmıyor. Boşlukta gibiyim. Hep böyleyim. Ne yapmalıyım
Cevabın nedir?
- Kişilik & Karakter konusunda 657 cevap paylaştı.
+1 yılHer konuda kararsız degilsin.
Bunun farkinda değilsin sadece.
kararsızlik en kötü karardır biliyorsun. ve her şeyde aşırı düşünmekten o eyleme gecsen dahi olumlu olumsuz hatta sonuç kısmına tekabul eden duygu ve hissi icinde yaşıyorsun böylece o eyleme olan bakış açın bir anda değişiyor.
Yani sahile çıkıp gezeceksin diyelim.
Hadi çıktım nolcak sorusunu beyin gönderir düşünceye
gezerim temiz hava değişiklik siralar durur düşüncelerin ve beyin devam eder ya sonra bunlar olunca ne olacak.
düşünce devam eder insan görmüş oksijen almış ve vakit geçirmiş olacagim sana da bana da iyi gelecek..
ve beyin olumsuzlugu getirecek düşünceye
gitmesen de bunlar olabilir diye
yani aslında bir eylemi beynin karmaşası ve düşüncenin farkliliklariyla gitmis ya da gitmemiş olma hissini yaşatiyor eylemi gerceklestirme hissi ölüyor bu arada.
düzelecek bir şey yok.
aklina geleni yapma zaten içinden geleni yap onada beynini zihnini katma kalbini kat.
Ve beyin seni sorularıyla rahatsız edecek olursa ona bu bedenin sahibi kim olduğunu hatirlat.
dışarı çıksam deme
10 dk sonra sahile çıkıcam ve oksijen almak bana iyi gelecek de.
cikarsam dersen beyninin seni kandirmasina izin vermiş olursun. sorular çok önemli cevaplardan daha önemli.04 Yorumla
Soran+1 yılUzun uzun açıklamışsınız teşekkürler. Sorun tam olarak ne istediğimi de bilmediğim aslında. Yani dediğiniz gibi bir şeye sahip olsam sonrasında ne olacak ki diye düşünüyorum. Sonra olmasam da olur diyorum. Bu yüzden hep ileriyi hep geleceği düşünüyorum, bir şey yapamıyorum ve karamsarlaşıyorum. Yani önüne bir hedef koyan ve buna ulaşabilen biri değilim. Zira ne istediğimi bile bilmiyorum.
- +1 yıl
O zaman örneklendirelim.
Ben bahsettigin kişiyim.
hayatta bir hedefim olmadığı için bunu maskelemek için Ailemi amaç edindim.
Net biriyimdir insanlara karşı ama kararsızim tüm düşüncesel eylemlerde.
Birinin yemek davetini aç dahi olsam insanalrin arasina karışma fikri 2 saniyeligine gelse aklıma çok güzel geri çeviririm. Onu aç olmadığıma ikna ederim.
Eylemleri gerceklestirmemek için gösterdigim çabayi yapmalısın sarfetmiyorum ve bunun bilincindeyim😌
çünkü farkindaligim aşırı hassas ve düşüncelerim yoğun bir sekilde berrak.
O eylemin mi yoksa düşüncemin mi gerçek oldugunu ayırt etme konusunda kararsiz kalırım.
gitmem yemem soylemem sorun bunlar ama sorun olmayan şey bunlarka baş edebiliyor olmam.
Kabullendim kendimi böyle oldugum konusunda kabullendim.
Buyum değişim bana ugruyor ama düşüncelerimi aşamiyor.. Taki beni bile yerle yeksan edecek bir his gelinceye dek.
O zaman kuşkusuz tereddutsuz oluyorum. O his oluncaya dek insanlar fuzuli yapilacaklar lüzumsuz ve sıradan gibi gelmeye devam ediyor.
Hisset sende kendi hissini keşfet seni düşüncelerini ve tüm kararsizliklarini yoksayacak bir his keşfet. .
hissiz yaşanamayacak kadar renksiz bir dünya..
Soran+1 yılYine felsefik ve edebi bir yazı olmuş. Umarım keşfedebilirim. Teşekkürler. 🙂
- +1 yıl
Keşfe çık hiç olmadı biraz da orada vakit geçirmiş olursun 😊 .
insanlara rast gelesin.
Kararli/ kararsiz ya da hedefi olan olmak zorunda değilsin.
Nasıl mutluysan öyle ol bunu da yine bir karara bağlamak istersen içimden geldi dersin. Kimse oraya mudavimlik edemez😊😌
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılİkame yeteneğini artıracak bir deneme sürecine girmelidir. Karar vermeyi öğrenmeli.
Mesela en sevdiği iki meyveyi önüne koysun ama sadece birini yeme hakkına sahip olsun. Biriini seçemezse ikisini de yiyemeyeceeğini bilsin. Eninde sonunda seçim yapacak birini seçecektir. Ya ikisinden olursun ya da en sevdiğin meyvelerden birini çatır çatır yersin12 Yorumla
Soran+1 yılGüzel bir örnek. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim mesela şu an yaptığım iş aklımda yoktu
Başlayayım bir şekilde sevmezsem çıkarım dedim 6 ay oldu nerdeyse
İşi pek sevmedim , çok da yorucu
Ama şu an ayrılsam iş bulamam zaten 2 sene işsiz oturdum evde010 Yorumla
Soran+1 yılBen de bir ara sevöediğim işte çalışıyordum. İş tecrübem olsun diye 7 ay çalıştım. Sonra çıktım. Ne iş yapıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılKurumsal bir şirkette insan kaynakları departmanındayım.
Soran+1 yılİşin kulağa hoş geliyor bence. Yani en azından benim yaptığım işten daha iyi. Demek insanlar ne kadar iyi işlerde de çalışsa memnun olmuyorlar.
Cevap sahibi+1 yılDavulun sesi uzaktan hoş gelir canım
3 kişi 3700 kişiyle uğraştığını düşün
Sürekli insanlara laf anlatmaya çalışıyorsun
Başkasının yapmadığı bir iş yüzünde gelip sana çatılıyor ekip çalışması olduğu için. Çok lanet bir şey gerçekten. İnsanla uğraşmak zor
Cevap sahibi+1 yılAyrıca aman aman bir parada almıyorum
Asgari
Soran+1 yılDoğrudur yani demek istediğim her işin bir zorluğu var bize bizden daha iyi işte çalışanlar rahatmış gibi geliyor. Ama kurumsal bir firma olmasına rağmen ve çalıştığın departmanı da düşünürsek o maaş ne öyle.. İlginç.
Cevap sahibi+1 yılAynen rezalet resmen milleti ellerinde tutmak için giyim alışverişi puanı veriyorlar , servisi , yemeği var ama hiç insan gibi çalışmıyoruz
Öğle arasında bile iş yapmamızı bekliyorlar
İnan 10 saat boyunca 10 dk yemek yiyebiliyorum sadece.
Soran+1 yılBiraz daha dişini sık da sonra yeni iş ararsın. Özel sektör hep böyle gerçi sömürge gemisi. Hep de yasal sürenin üzerinde çalıştırıyorlar. Ne okudun bu arada?
Cevap sahibi+1 yılSosyoloji
Soran+1 yılBölümlerimiz de yakınmış. Ben de sosyal hizmetler okudum ama iki yıllık. 4 yıla tamamlicam inşallah. Sosyolojiyi de düşünüyordum gerçi onun önü de pek açık değil ama. En azından iş bulabilmişsin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı ben. Ayakkabi alsam kararsızlık. ders calismaya kalksam hangi derse baslayim diye dusunene kadar aksam oluyor ve çalışamıyorum. Hem karar veremiyorum hemde neyi nasil yapsam diye detaya girmekten yapamıyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılBaşak burcu musun?
Cevap sahibi+1 yılYok boğa. Yukselen terazi. Burclarda bu iki burc kararsız olarak tanımlanıyor. Yukselende kararsiz olunca al başına belayı😄
Soran+1 yılGenelde başaklar böyle cins olur ondan sordum. Senin de işin zor 😂
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
32Cevap
+1 yılBende de var bu problem ve zaman zaman aşabilsemde genel olarak aşamadım. Bizim durumumuzu en iyi özetleyen sözü de Patton söylemiş " Bugün uygulamaya geçirilen iyi bir plan, yarın uygulanacak mükemmel bir plandan daha iyidir." ama gel gör ki biz hâlâ harekete geçme konusunda şüphelere düşüyoruz.. Bir sürü şüphe bizi boğuyor her gün.
06 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Bir sürü şey yapmak istiyorum ama uygulamaya geçemiyorum. Sonra içime bir his geliyor aslında yapmasam da olur diye. Ama sonra da etrafımda hayallerini hedeflerini gerçekleştiren insanlar görünce keşke diyorum. İrademiz mi zayıf, üşengeç miyiz yoksa gerçekten istemiyor muyuz anlamadım.
- +1 yıl
Korkağız aslında. Tek sebebi bu. Yani daha basit anlatacak olursam kaygılarımızın bilgimizin önüne geçmesine izin veriyoruz. Mesela biz de biliyoruz şüphe duymadan hareket etmenin doğru olduğunu ama duyduğumuz kaygı ve acabalar yüzünden hep daha azıyla yetinen oluyoruz. Her geçen gün kocaman fırsatlar kaçırıyoruz belkide ama bu bile bizi bir kaç gün değiştirmekten öteye geçemiyor. Bu büyük bir mücadele ve biz bunu kaybediyoruz. Kendimize hükmedemiyoruz söz geçiremiyoruz
Soran+1 yılKısacası özgüvensiziz. Çevremde benden daha az vasıflı olup daha iyi yerlere gelen insanlar gördüm. Neden? Çünkü çeneleri çalışıyor ve dediğin gibi korkak değiller.
- +1 yıl
Evet haklısın. Bu birazda günümüz toplumunun değişen algılarından kaynaklanıyor. Eskisi gibi işini iyi yapan, tutarlı ve akıl sahibi kimseler yerine saçmalayan ve hödükleşen hatta çoğu zaman haddini aşan tipler cesur ve samimi olarak kabul gördüğü için bizim gibi sınırlarını bilen kimseler geri planda kalıyor. Bu yüzden bazen korkak olduğum için sevinmiyor değilim
Soran+1 yılÖyle ama kaybediyoruz işte böyle de bir gerçek var. Atılgan değiliz. İyi işlerde çalışıp iyi yerlere gelebilmemiz imkansıza yakın. Her zaman potansiyelimizin altında işlerde çalışacağız.
- +1 yıl
Bu şekilde düşünmemelisin. En nihayetinde kendimizi kanıtlamak için bir fırsat elde edeceğiz. Bütün mesele o an geldiğinde dizginleri elimize alabilrcek kıvama gelip tam olgunlaşmış olmak diye düşünüyorum. Bunu baştan kabullenirsek eğer söylediğin gibi hep ederimizin altında bir hayat sürüp gideriz
+1 yılHiç telaşa kapılmış bir topluluğun içine düşüp telaşlarının sebebini bilmeden onlarla beraber telaşa kapıldın mı eğer öyle bir şey yaşadı isen durun lan ne oluyor anı da yaşamışsındır işte o an otur o durdğun yere ve kendini düşuñ in en derin anılarına ve yaz kendini kendine ve ara kendini o zaman ne yapmak istedğini bulacaksın
00 Yorumla
+1 yılO sorun bende de var ama mantıklı bulduğun şeyleri seç kararını mantıktan yana kullan.
00 YorumlaNe kadar düşünürsen o kadar hata yaparsın ve ne kadar düşünürsen o kadar fikir üretirsin aklına ilk yatan şeyi yapmak en mantıklısı zor konularda çevrende güvendiğin seni kıskanmayan insanlardan destek alabilirsin
00 YorumlaOnay bağimliliği var sende bu sorunlarindan kurtulma şansin var oda kitap okumak ya da psikolog kitap dediğim roman değil psikoloji kitaplari
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok var öyle kitap okudum ama bende pek bir değişiklik yok.
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Detaycısın demi? Detayların içinden çıkıp da olması gerekene odaklanamıyorsun zihnin darmadağınık düşünce karmaşası yaşıyorsun..
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Kolay kolay hiçbir şeye odaklanamıyorum ve odaklandığımda da zihnim tamamen kilit. Başka hiçbir şey yapamıyorum. Yani iki işi aynı anda yapmak çook zor bir şey benim için.
Bende sevmiyorum bu huyumu. O kadar çokta değiştirmeye çalıştım olmuyor. Yapacak bir şey yok. Bu huyunla barışık olmaya çalışacaksın.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu huyum ilerlemememi ve bir yerlere varmamı engelliyor. Hatta her şeyimi engelliyor. Nasıl barışık olabilirim ki..
Kişilik & Karakter konusunda 832 cevap paylaştı. İlk olarak bana cevap verip vermemek kararlı ol ve cevap ver
04 Yorumla
Soran+1 yılCevap veriyorum
Soran+1 yılÇok iyisin bütün sorunlarım çözüldü. Çok sağ ol. 👌👏👏👏👍
+1 yılmesela , kırmızı ya da beyaz ayakkabı alcaksın diyelim , kağıtlara yaz ve bir kutunun içine at sonra çekiliş yap , hangisi gelirse onu seç
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen öyle değilim artık.. Inşallah eğer ki olursa pastanye gireceğim ama alman yerine. Bende senin gibiydim ama ozaman daha kendimi bulamamıştım. Zamanla düzelir
04 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel düzeldiğini düşünüyorsan.. ben pek değişecek gibi değilim. Tuhaf bir insan gibi hissediyorum kendimi.
Cevap sahibi+1 yılAma şimdi Annem aradı pastane olmaz dedi:(
Soran+1 yılKaç yaşındasın sen
Cevap sahibi+1 yıl31 yaş
+1 yıldüşünmeden başlamak doğru değil zaten çok düşün az konuş
02 Yorumla
Soran+1 yılKendimi bildim bileli böyleyim zaten. Ama iyi bir şey değil bence. Her şeyin aşırısı kötü. Hep az konuş öz konuş denir. Ama çok konuşanlar işini götürür. Benim gibiler de böyle bunalımlara girer sorular sorar buralarda.
- +1 yıl
bunalıma girmene gerek yok sen insanlarda adaleti hak hukuku arama anladın mı reziller dünyasında asiller gülmez
+1 yılSana bir taktik veriyorum. Bunu uygula. EN KÖTÜ KARAR, KARARSIZLIKTAN İYİDİR.
00 Yorumla
+1 yılHuy çıkar can cikmaz kendimden biliyorum. Ayni benim gibisn
11 Yorumla
+1 yılŞimdi seçenek versem yine kararsız kalıcaksın en iyisi susmak 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok kötüsün 😒
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende aynıyım sürekli düşünüyorum 😂 millet 10 konuşur ben 1 konuşurum. Konuşmaya ihtiyaç duymam enerji kaybı geliyor konuşmak bana
00 Yorumlahızlı karar vererek ve bu kararın arkasında durarak
00 Yorumla
+1 yılKararsız olmanın zararlarını bilmelisin önce
03 Yorumla
SoranBilmekle kalmıyorum. Bizzat yaşıyorum.
- +1 yıl
E vaz geçmeye çalış artık
- +1 yıl
Korkma karar verirken
Okuyormusun
Çalışıyor musun
Yoksa evde mi04 Yorumla
Soran+1 yılŞu an evdeyim. İki yıllık bölüm okudum ama iş bulabilmem için lisansa tamamlamam lazım. Başka işler bakıyorum bu yüzden
Soran+1 yılYani kestim gibi bir şey. Matematik özürlüsüyüm. Bir de dgs nin kontrnjanları çok düşük
Kendine hedef belirleyerek bomboş yaşamayarak
01 Yorumla
Soran+1 yılKalıcı hedefler belirleyemiyorum. Sanırım gerçekten istediğim bir şey yok.
- Kişilik & Karakter konusunda 666 cevap paylaştı.
+1 yılThis is the terazi horoscope?
08 Yorumla
Soran+1 yılHayır. Başağım
- +1 yıl
Yükselen veya ay burcu na baktın mı hiç
Başaklar bukadar kararsız değil çünkü
Soran+1 yılBenim kararsızlığımın burcumla bir alakası yok ki. Bazı çözemediğim sorunlardan kaynaklı sanırım. Doğum saatimi bilmediğim için yükselenimi bilmiyorum
- +1 yıl
psikoloji ile burçları bağdaştıran tek insansın
- +1 yıl
@yenigenç48 evet öyle kardeşş
- +1 yıl
çok doğru yoldasın devam et 👍
- +1 yıl
Sanamı sorcam doğrumu yanlış mı olduğunu?
- +1 yıl
ben sorgulamadım ki bir şeymi dedim de bu sonuca vardın banane senin verceğin karardan yorum yaptım o kadar
Bende öyle, çözümü yok
10 YorumlaBen de böyleyim aşırı kararsızım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO insan asla duzelmez
01 Yorumla
Soran+1 yılAsla asla deme. Sen de mi böylesin?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir uzmana gitmeni öneririm.
02 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojik sorun mu bu yani
Cevap sahibi+1 yılEvet
+1 yılEn kötü karar kararsızlıktan iyidir diye düşün.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet. Artık öyle yapmaya çalışıcam.
- +1 yıl
İlk aklına gelen şık doğrudur
+1 yılAbdest al ve namaz kıl ve dua et
00 YorumlaBu şey değil mi ben 😬😬
00 YorumlaKesin ikizler burcudur 😆 çok zor..
01 Yorumla
Soran+1 yılBaşak.. 😏
İlk önce hayır demeyi öğrenerek
00 Yorumla
+1 yılÖzele gel de konuşalım
00 YorumlaBir psikologtan yardım al
00 Yorumlahayat eşini bull, acill..
04 Yorumla
Soran+1 yılHayat eşim yok
Soran+1 yılOlmasını istemiyorum
+1 yılBen düzelemedim
00 Yorumla
+1 yılKarar vererek
00 Yorumla
+1 yıldüzelemez
04 Yorumla
Soran+1 yılNiye
- +1 yıl
annemden biliyorum düzelmiyor
Soran+1 yılAnneniz iyi babanızla evlenirken karar verebilmiş. Ben onu bile yapacağımdan şüpheliyim. 😂
- +1 yıl
arkadaş aile derken bir şekilde birisi karar vermende yardımcı olur
+1 yılya atar ya batar de taraf seç
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12,3b cevap paylaştı. Uzman psikologa git
10 Yorumla
+1 yılBüyüyünce düzelir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı durumdayım
01 Yorumla
Soran+1 yılGenel olarak nasıl birisin? Yani karakterin?
düzelmez asla reis
00 Yorumla
+1 yılCok zor
09 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Oncelikle kendine soz verip bigun uyandığında ben bugun pozitif olucam demen lazim
- +1 yıl
Sonra herseye guzel yaklas mesela is olumsuz mu olsun hayirlisi böyleymiş de bir sekilde tum olumsuzluklari avut kendinde kotuye cekme
- +1 yıl
Bende oyleydim depresyona girdim kendim kendimi kurtardım kimseye sormadan danismadan. Şu an allaha sukur cok iyiyim
Soran+1 yılBen çok uzun zamandır böyleyim. Bir zamanlar daha da kötüydüm. Kafayı yiyecektim neredeyse. Bütün meselr bu aslında pozitif olmak ama olumlu düşünemiyorum bazen elimde değil. Bir de özgüven eksikliği var sanırım.
- +1 yıl
Bana yazsana ozel değilse yorumdan konusmuyalim biseyler sorcam
Soran+1 yılMesaj kutun kapalı
- +1 yıl
İstek at
- +1 yıl
Yazcam ben sana
Gizli Üye(30-35)+1 yılAl bendende o kadar
00 Yorumla
+1 yılAkışına bırak
00 Yorumla
+1 yılcok zor geçmiş olsun