Merhaba arkadaşlar. 20 yaşındayım ve 5 yıldır kapalıyım. Kendi isteğimle kapandım zamanında. Muhafazakar bir ailenin kızı olduğum için hep böyle gördüm böyle bildim. Ailedeki hemen hemen bütün kadınlar kapalı hatta hoca hanım. Doğru yolun bu olduğuna inandım başka hiçbir şeyi sorgulamadan. Yaklaşık bir senedir anladım ki bu benim istediğim hayat değil. Özgür olmak istiyorum kendi hayatımdaki kararları kendim almak istiyorum. Ve kararım şu ki, ben artık saçımı güzelliğimi saklamak istemiyorum. Yanlış anlamayın aşırı açık giyinmesini zaten sevmem bana göre bir şey değil. Ama artık mutlu olmak istiyorum ben de.
Problem şu ki: Ben bunu Aileme nasıl anlatabilirim? Babam bir şey demez de Annem aşırı dinine bağlı biri olduğu için bu kararımı asla anlayışla karşılamaz. MS hastası bir de kendisi yani mümkün mertebe stresden uzak kalması gerekiyor. Ben açılmak istediğimi söylesem sağlığına bir zarar gelir diye üzüntüden perişan olur diye çok korkuyorum.
Sizce en doğru karar ne dir? Kapalı kalıp ailemi sıkıntıya sokmamak mı? Yoksa açılıp annemin sağlığını riske armak mı?
Açılmak istiyorum muhafazakar aileme nasıl söylerim bunu?
Bence iyi düşün derim 3 günlük dünyada Allah' ın istediği gibi yaşamak varken niye onun yapma dediği şeyi yapasın ki. Belli ki biraz şüphelerin var yaşım fazla genç olabilir ancak ben çok fazla sorgulayan dini araştıran bir insanım. Saçını açınca makyajını yapınca özgür mü olacaksın? 3 günlük dünya için değer mi sence? İstediğin yere gidebiliyosan gezebiliyosan özgürsündür zaten. Burasının bir imtihan dünyası olduğunu unutma ve imtihanı kaybetme derim. Annen üzülmesin diye değil Allah rızası için kapanılır. Allah ın emirleri mi yoksa kendi nefsinin istekleri mi seçimini iyi yap. Devamı gelir zaten özgür olayım diyerek şunu giyiyim bunu giyiyim diyeceksin ve bir bakmışsın eski dinine bağlı kızdan eser yok şeytan ve nefsin ne güzel de oyuna getirmiş olur seni. Seçimini iyi yap derim.
açılırsın problem değil ama şunu bileceksin , er ya da geç açık giyinip makyaj yapmaya başlicaksın çünkü ilgi göreceksin ama unutma ki , ilgi görürsen daima cinsel obje olarak görülürsün. Eğer ilerde düzgün biri ile evlenmek istiyorsan muhafazakar olman lazım.
Bir erkek olduğunuz için bunu yazma hakkınız yok açıkçası ayrıca açık kadınlar sırf kısa şeyler giydiği için cinsel obje olarak görülüyorsa bu onların sorunu değil. Evlenmek istiyorsanız muhafazakar olmak zorunda da değilsiniz kim sizi bu fikirlerle büyüttü
'' Özgür '' bir ülkede yaşıyoruz. Ayrıca reşitsin, kendi kararlarını kendin verebilirsin. Onun bunun demesiyle hareket etmemelisin. İster açıl ister kapan. Bu bir tercih.
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biliyorum çok da haklısın. Fakat tek korkum annemin sağlığına zarar gelmesi. Bu duruma nasıl alıştırabilirim ki onu?
Benim sana tavsiyem annenin haberi olmadan açılmak olabilir annenin yanına giderken kapanırsın ona bir süre söylememek daha iyi bir fikir yavaş yavaş alıştır (bu arada ben trans erkeğim yani ben de bu yoldan geçtim)
Açıl gitsin zaten kafanı şu an kapatmanın bir gereği kalmamış gönlün razı değil buna.
5
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum. Din inanç meselesi zorla olan bir şey değil. Ama annemden çok korkuyorum. Kızıp bağırmasından bile değil razıyım buna. Üzüntüden sağlığına zarar gelir diye korkuyorum. MS hastası çünkü stresden uzak durması lazım
Bence açılmayı değilde içinden neden gelmediğini sorgula. Seytan sende olmayanı sana güzel gösteriyor. 3 günlük dünya tabi yinede sen bilirsin ama taviz verdikçe sökülmüş bir kumaş gibi gerisi geliyor sonra toparlamak daha zor benden tavsiye.
Ben polisim bir sürü şehit arkadaşım oldu. Kimi tek çocuktu kimisinin çocuğu bir kaç aylıktı. Anneleri babaları eşleri kardeşleri perişan olur diyorduk emin ol hiç birinin akrabası öyle perişan olmadılar. Üzüldüler mi evet , ağladılar yas tuttular ama unuttular hayatın tonla derdi arasında bir dert oldu.. bayramdan bayrama mezarlarına gidip hatırlarlar Sonra yine hayatlarına devam ederler gülerler eğlenirler.. ölüme, kendi kanından insanı toprağa vermeye bile alışan insan her şeye alışır. Perişsn olur falan hepsi hikaye
En İyi Cevaplar